Vad har hänt på malmö latin?

Strax efter klockan 17.00 på måndagseftermiddagen inkom larm om flera skadade personer på Latinskolan i Malmö. När polis och ambulans kom till platsen anträffades två skadade personer.

Vad hände på Malmö Latin idag?

Måndagen den 21 mars inträffade en allvarlig händelse på Malmö Latinskola där två av skolans lärare miste sina liv. Händelsen utreds av polisen. Skolan har under tisdagen varit stängd och all undervisning har ställts in. Även under onsdagen kommer skolan att vara stängd.

Vem dog Malmö Latin?

Två kvinnliga lärare skadades så allvarligt att de avled när en 18-årig elev gick till attack på Malmö latinskola på måndagen. Han är nu anhållen misstänkt på sannolika skäl för mord på två lärare i 50-årsåldern. Advokat Anders Elison säger till DN att 18-åringen erkänner att han dödat kvinnorna.

Vad hände på Latinskolan?

Den misstänkte dubbelmördaren på Malmö latinskola blev påkommen med vapen i hand av en lärare. Tio minuter senare attackerade han henne. Enligt Aftonbladets uppgifter har han själv berättat för polisen att han tvekade innan dådet. Skälet var att han tyckte om läraren.

Hur många elever går på Malmö Latin?

Antalet elever på skolan ökade under 2020 från 1086 till 1107 st. Andelen elever på skolan som tog examen med grundläggande behörighet minskade samtidigt från 91.1% till 91.1%. Den genomsnittliga betygspoängen minskade från 15.2 till 15.2. 91.1 % av elevernaMalmö Latinskola Ro 1 tog examen.

Vem dog på Latinskolan?

Två kvinnliga lärare i 50-årsåldern dog när den 18-årige eleven gick till attack med yxor och knivar på Malmö Latinskola. Sorgen är stor efter attacken på Malmö Latinskola där två kvinnliga lärare i 50-årsåldern dödades.

Vad hände i Malmö skolan?

Ett 50-tal elever befann sig på skolan när de fick veta att de var tvungna att utrymma. I andra klassrum låstes dörrar och eleverna sökte skydd där. Två personer fick föras med ambulans till sjukhus. Vid 23-tiden på kvällen meddelade polisen att två kvinnor i 50-årsåldrn, båda anställda på skolan, har dött.

Vilka lärare dog i Malmö namn?

Marilyn Pettersson jobbar inom skolan och blev själv hotad av en 12-åring. – Skolan i dag är en otrygg arbetsplats, säger hon. Redan tidigt på tisdagen samlades lärarna på en plats utanför skolan för att stötta varandra. – Vi har samlats tillsammans, vi tar hand om varandra, berättar en kollega.

Vilka lärare dog Malmö Latin?

Hon beskrivs som en engagerad lärare. Den 51-åriga läraren var också en älskad dotter, mamma och syster. I måndags gick hon till sin arbetsplats på Malmö Latin precis som vanligt, några timmar senare fick hennes pappa samtalet som är varje förälders värsta mardröm. – Det är en fruktansvärd sorg.

Vilka dödades i Skolattacken?

Elevassistenten Lavin Eskandar som var född 1995 dog på plats; eleven Ahmed Hassan som var född 2000 avled samma dag på sjukhus och den 42-årige läraren Nazir Amso avled på sjukhus sex veckor senare av sina skador. Även gärningsmannen avled på plats av skottskador från polis vid gripandet.

Vem var mördaren på skolan i Malmö?

Advokat Anders Elison har tidigare sagt att attacken ska ha handlat om vuxna på skolan – inte klasskamrater eller elever – men att det fanns en ”triggerpunkt” en kort tid innan brottet som är kopplat till 18-åringens privatliv.

Är Malmö Latin en bra skola?

Mycket bra skola!

Jag började på latin för några månader sedan och trivs väldigt bra! Vad som är så bra med just Musik är att vi kan gå till övningsrum eller ensemble salarna på rasterna och öva på våra instrument eller spela tillsammans.

Hur många går på latin?

Södra Latin gymnasium är en skola som präglas av en kulturell profil och ett vetenskapligt förhållningssätt i en varm, trygg och välkomnande miljö. Respekt för varandra och rätt att vara sig själv värderar vi högt. Södra Latins gymnasium är en stor skola. Här går 1130 elever i 33 klasser med 33 elever i varje.

När tar latin studenten?

Utspark. 7 juni. Tider för utspring och detaljer kring studentfirandet publiceras mellan sport- och påsklov.

Morden på gymnasieskolan Malmö Latin – detta har hänt

Attacken i Malmö: Detta hände på skolan

Polisen om gärningsmannen: 18 år • Från Trelleborg • Elev på Malmö latinskola

Lämna en kommentar