Vad har man för bränsle till stormkök?

Gaskök drivs på en blandning av butan och propan. Gasen kan du köpa i friluftsbutiker eller i affärer som till exempel Biltema eller Clas Ohlson. Olika gas funkar i olika temperaturer. Vanlig gas fungerar ner till ungefär -5, men för temperaturer mellan -5 och -20 måste du använda vintergas.

Kan man använda tändvätska till stormkök?

Fotogen. Fotogen kan användas i vissa typer av stormkök och kaminer. Dess största fördel är att det kan lagras i 10 år i rätt typ av behållare. Lysfotogen, tändvätska och lampolja är i princip samma sak som fotogen, men något renare (=luktar mindre) och dyrare.

Vad behöver man till ett stormkök?

Stormkökssystemet bygger på enkelhet. Två vindskydd som sätts ihop, en brännare, ett par kokkärl, kombinerat lock/stekpanna och tång. Till flera kök hör även kaffepanna. Köken är lätta, de behöver ingen speciell skötsel och de är stryktåliga.

Var kan jag köpa Tenol?

T-Tenol Kemetyl Specialbränsle, 1 liter | Clas Ohlson.

Kan man använda spisbränsle till stormkök?

Det går hur bra som helst. Kanske lite sämre effekt men det är marginellt.

Kan man använda T Gul till stormkök?

Till Trangiakök använder du T-röd eller ännu hellre T-tenol som är renare och inte sotar.

Vilken sprit använder man till Trangiakök?

kirurgiskt sprit eller träsprit- minst 70% alkohol fungerar. Etanol ger den bästa effekten och du får ut mest energi av det -du kan hitta så ren som 96%. Etanol sotar dock mer än metanol, men metanol avger mycket giftiga ångor. Oljebaserade bränslen är inte lämpliga.

Hur använder man ett stormkök?

Du har en flaska med flytande bränsle som du pumpar upp trycket i och med hjälp av en brännare som förgasar vätskan får du sedan en bra och väldigt effektiv låga. Dessa är byggda för ex bensin, diesel och fotogen som exemplevis är mer energitäta än t-röd som oftast används i spritbrännare.

Vad kan man laga för mat i stormkök?

Här är fem goda recept för dig som vill laga matstormkök.

5 recept att lagastormkök
  1. One pot med tortellini, pancetta och körsbärstomater. …
  2. Couscous med chorizo, ärtor och ajvar. …
  3. Ramen med svamp, morötter och tofu. …
  4. Krämigt kokosris med curry, stekt ägg och sesamfrö …
  5. Bananquesedilla med nutella och hackade jordnötter.

Kan man använda stormkök inne?

Kan jag använda mitt stormkök inomhus? Ett campingkök är gjort för utomhusbruk. Måste man använda det inomhus så tänk på: god ventilation, brandsäkert underlag, fritt ovanför och alltid under uppsikt.

Vad är Tenol?

Kemetyl T-Tenol är ett specialbränsle för alla typer av spritbrännare, spritkök, fonduegrytor och fiskrökar. T-Tenol passar bra för Trangia- och Origo-kök samt för spritkök i båt.

Vad kan man använda istället för t-röd?

Tröd innehåller varierande mängder metanol men oxå tillsatser, bitrex, för att man inte ska dricka den. Därför sotar Tröd. En liten spädning med vatten i Tröd minskar sotningen, och effekten. Man kan blanda bäst man vill med metanol o etanol, så du kan använda båda sorterna.

Var kan man köpa bioetanol?

Vi levererar bioetanol i alla mängder, så köp den mängd, som passar just dina behov här. Vi har ett brett urval av tillbehör till etanolkaminer däribland vår bioetanol är av hög kvalitet, har en alkoholhalt på 96,6% och produceras i Tyskland.

Hur länge brinner ett stormkök?

Bränslen som används i kökets brännare är T-röd (etanol) eller Tenol (blandning av etanol och metanol som sotar mindre). Spritbrännaren rymmer 1 dl och det brinner i ca 25 minuter och det tar ca 8 minuter för att koka upp 1 liter vatten.

Använda spritkök

FRILUFTSKÖK Bäst i test [Gaskök vs Spritkök] Test av vandringskök

Jämför bränslen för friluftskök vid kall väderlek

Lämna en kommentar