Vad har man på sig på dop?

På större dop gäller ofta klädkoden ”Mörk kostym”. Detta innebär att du bör svida om i en kostym i svart eller annan mörk nyans, vit eller diskret färgad skjorta, svarta skor och valfri slips eller fluga. Kan kryddas med en väst och en snygg näsduk om du är på det humöret.

Vad ska man ha på sig på dop tjej?

Vid ett kyrkodop bör kvinnor satsa en klänning eller en dräkt av finare slag. Eftersom dopet kommer äga rum i en kyrka så bör man inte välja något som är alldeles för urringat, barbent eller ärmlöst. Rekommenderat är att man försöker undvika mörka färger eller svart.

Vad ska man ha på sig på dop?

Klädsel dop

Den får gärna vara diskret, men inte alltför mörk, detta är en ljus högtid”, skriver Magdalena Ribbing i Nya Stora Etikettboken (Bokförlaget DN). “Vid ett kyrkdop har kvinnor dräkt eller klänning, helst inte svart, inte urringad eller ärmlös, inte alltför kort, inte utpräglat festglittrig.

Vad har man på sig på dop vinter?

Svar: Dop är en högtid som inte kräver någon högtidlig klädsel. “Fint klädd” kan man kort och enkelt uttrycka det. För en kvinna är en halvlång kjol eller klänning, en dress väldigt bra, allt i ljusa färger.

Får män ha vita kläder på dop?

Dopklänningen är en åldrig sed, lång för att barnet ska kunna växa in i kristendomen, brukar det sägas. Vitt är renhetens färg. Men dopklänningen är inte en förutsättning för dopet, det har genom tiderna funnits dopklänningar av högst skiftande utseende och färg.

Vad har män på sig under klänning?

Har du en mer åtsittande klänning och vill släta ut siluetten är en body en utmärkt lösning. En body gör att man slipper synliga kanter efter bh-ryggen. ”Body är perfekt när man vill ha en slätande effekt på ryggen.”

Var köper män Dopklänning?

På LILLY hittar du ett stort utbud av dopklänningar i olika material för pojkar och flickor med fina broderier på satin, spets och tyll. I priset ingår matchande hätta.

Har män med sig blommor på dop?

Svar: Du ger inte blommor till barnet, men om du vill kan du ta med dig en bukett till familjen ni besöker. Detta som en gest för att ni är bjudna hem till dem. Klädsel för dig kan vara en halvlång kjol eller klänning, en dress.

Enyas Dop 12-11-2017

Lovisas dop

Varför dop?

Lämna en kommentar