Vad heter årets vintermotiv från mumin?

Vad heter vintermotiv från Mumin?

Månskenet väcker Mumintrollet

Den blåfärgade muggen ger den fängslande berättelsen en träffande färg. Den sagolika Vintermånsken-servisen tar åskådaren till början av Tove Janssons verk Trollvinter, där månskenet väckte Mumintrollet.

När kommer nya Muminmuggen 2022?

Tove Janssons älskade figurer, busiga Lilla My samt Mumindalens skurk, Stinky, får nya figurkärl i Arabias serie av klassiska Mumin-kärl. Lilla My och Stinky-kärlen kommer till försäljning 8.2.2022.

Hur många muminmuggar har tillverkats?

Muminmuggarna i porslin från Arabia är otroligt populära och har blivit samlarobjekt för både stora och små. Totalt har 81 olika muggar producerats genom åren. Varje mugg är personlig och har en egen historia.

När släpps nya muminmuggar 2021?

Mumindagen-muggen 2021 – frågor och svar – UPPDATERAD 6 AUGUSTI. Arabias nya muminmugg lanseras den 9 augusti 2021. Den vackra specialmuggen finns i en begränsad upplaga och i följande text svarar vi på frågor gällande försäljningen av muggen.

Vilka muminmuggar ska utgår 2020?

 • Arabia – Muminmugg – Djupsnö, vinter 2019. …
 • Arabia – Muminmugg – Lilla My. …
 • Arabia – Muminmugg – Mini 4-pack – Snöyra, vinter 2020. …
 • Arabia – Muminmugg – Muminpappa. …
 • Arabia – Muminmugg – Snorkfröken, 2013-2019. …
 • Arabia – Muminmugg – Snöyra, vinter 2020. …
 • Arabia – Muminmugg – Stinky.

Vilka muminmuggar har du?

 • Mugg grön (Grön seriemugg) / Muki vihreä (1990–93). Motivet kommer från serien ”Mumin börjar ett nytt liv”. …
 • Mugg rosa (Rosa seriemugg) / Muki roosa (1990–93). Motivet kommer från serien ”Mumin blir kär”. …
 • Mugg blå (Målande mumintroll) / Muki sininen (1990–96). …
 • Mugg gul (Muminmamman)/ Muki keltainen (1990–1996).

När kommer Mumin Sommarmugg 2021?

Tillsammans är 2021 års sommarmugg från Arabia. Motivet Tillsammans grundar sig på Tove Janssons tecknade serie ”Muminfamiljen på Rivieran” som utkom 1955.

Vem kan trösta knyttet mugg?

Muggen är nr 86 av Arabias muminmuggar. Illustrationerna är hämtade från Tove Janssons bok Vem ska trösta knyttet? från 1960. Motivet har fångat ögonblicket när två ensamma figurer, Knyttet och Skruttet, möts på en blomsteräng i månskenet.

Hur ofta släpps muminmuggar?

Idag finns det fler än 100 muminmuggar. Varje säsong släpps muggar med nya motiv i olika färger.

Hur många Mumindagen muggar finns det?

Nya muminmuggen finns till salu i mumins officiella nätbutiker från och med midnatt den 9 augusti, men du kan sätta dig på väntelistan redan nu så meddelar vi dig då muggen finns att beställa. Mumindagenmuggar finns i en begränsad upplaga och säljs så långt lagret räcker. Varje kund kan köpa högst sex muggar.

Vilken var den första Muminmuggen?

Den första muminmuggen i Teema-serien, Grön, gavs ut år 1990. Muggen är också känd under namnet Grön seriemugg.

Vilka muminmuggar blir värdefulla?

Den mest värdefulla av dem alla är den så kallade Fazermuggen, som tilverkades 2004 för Fazer café. Den producerades endast i 400 exemplar och nr 1-20 gick direkt till Fazer. Alltså såldes bara 380 exemplar, alla på caféet i Finland. Varje mugg är numrerad undertill.

När kommer årets Muminmugg?

Tillsammans Muminmugg från Arabia är årets säsongsmugg sommaren 2021. Motivet på muminmuggen grundar sig på Tove Janssons serie Muminfamiljen på Rivieran och förmedlar samma somriga känsla som vi känner igen från 2019 års säsongsservis Kvällsdopp, både vad gäller illustrationen och färgskalan.

Var kan man köpa muminmuggar i Norge?

Muminmuggen finns att köpa från och med den 16 augusti 2021 i Norge och i nätbutiken Moomin.com. Nya muminmuggen finns till salu under en begränsad tid från och med den 16 augusti, men du kan skriva dig på väntelistan redan nu.

Vad kostar årets Muminmugg?

Mumintrollet

Denna sällsynta muminmugg heter Mumintrollet och tillverkades av Arabia Finland sent 1950-tal. Ett exemplar i fint skick såldes på Tradera för 21 500 kr i januari 2021.

Mumin E23 – Vintergäster (Svenskt tal)

Adventures from Moominvalley EP37: The Midwinter Bonfire | Full Episode

Mumin E01 – Vår i mumindalen (Svenskt tal)

Lämna en kommentar