Vad heter banan på norska?

Vad är en Luremus?

Luremus

En så kallad luremus är en person man tror man ska få ligga med, men som mest bara är en flört.

Vad är Guleböj på svenska?

De mest välkända är att banan skulle heta ”guleböj”, att haj skulle heta ”kjempetorsk”, ekorre ”tallefjant” eller att toalettpapper skulle heta ”rumpekrafs”. Dessa ”norgeord” kommer delvis från det faktum att norskan mindre gärna anammar lånord.

Vad betyder Bollefar på norska?

dyl) eller mer metaforiskt att man ”bollar idéer” dvs brainstormar tillsammans med någon annan. På norska och danska däremot är en bolle (som substantiv) helt enkelt en bulle, medan det danska verbet bolle är betydligt mera ekivokt: det är ett vardagligt ord för att ha samlag.

Hur säger man grodyngel på norska?

Hos de flesta arter av grodor livnär sig grodyngel främst på alger. I västgötska, liksom norska, kallas de för rumpetroll.

Hur säger man bh på norska?

Du måste ha en ny behå kvinna. Du trenger ny BH.

Vad betyder Stas på norska?

Exempel på att använda Stas i en mening och deras översättningar. Stas är trevlig inte Adam. Stas er hyggelig ikke Adam. Vi frågar Stas om det är okej med en man i helgen.

Vad är haj på norska?

er en hai. Det är som en haj. Det er som en hai.

Vad heter tv på norska?

Titta på tv som vanligt. Det vanlige. Se på fjernsyn.

Hur bildades Norge?

På 1000-talet lade Olav Haraldsson grunden till ett enat Norge. 1380 inleddes mer än fyra sekler av dansk-norsk union med styre från Köpenhamn. Danmark tvingades avstå Norge till Sverige 1814, och den svensk-norska unionen varade till 1905. Arbeiderpartiet inledde sitt långa regeringsinnehav 1935.

Hur säger man snabel a på norska?

Synonymer
Översättning
1. krøllalfa
2. alfakrøll

Vad är Turnus på norska?

Norge avskaffar sin turnus, motsvarigheten till AT. Läkare ska bli legitimerade efter sex års grundstudier, som i resten av Europa. Det skriver Aftenposten.no.

Vad är Purre på norska?

Det är potatis och purjolök. Jeg hører at dere walisere lever av purre. Jag hörde att ni pojkar från Welsh lever på purjolök. Vi har kål purre tre medium store gulrøtter.

Kan man ha grodyngel i kranvatten?

Mata grodynglen med fiskmat. Se till att vattenkvaliteten är god. Kranvatten funkar bara fint. När ynglen börjar få framben är det dags att släppa ut dem; fram till dess är de lättskötta.

Hur man tar hand om grodyngel?

Stoppa i lite vattenväxter i akvariet. Vattenpest, hornsärv och slingor funkar bra eftersom de inte behöver sitta fast i botten. När grodynglen fått bakben och små framben börjar svansen krympa. Då är det dags att släppa tillbaks dem.

Var kan man hitta Grodägg?

Grodorna samlas i vattensamlingar för att leka i april-juni. De lägger sina ägg i form av stora romklumpar. En groda lägger omkring 1000-3000 grodägg samtidigt, men fienderna är många och bara omkring 5 av 3000 utvecklas till vuxna grodor. Äggen ser ut som genomskinliga geléklumpar med svarta prickar i mitten.

Bananer I Pyjamas S02E09 Norsk

DET TROR VI ATT NORSKA ORD BETYDER

Vi är själva i en godisbutik innan öppning!

Lämna en kommentar