Vad heter globen?

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Globen är en av Stockholms mest ikoniska byggnader.

Får man säga Globen?

Globen är en folkkär arena. Kanske finns det personer som tycker namnbytet känns svårt och vill fortsätta säga Globen? – Om man redan har ett smeknamn så är det inte så mycket vi kan göra åt det och det får de väl ha då.

Vad ska man döpa om Globen till?

Den ikoniska arenan Globen, som länge har hetat Ericsson Globe, byter nu namn – till Avicii Arena. Tillsammans med Tim Bergling foundation väljer man att döpa om arenan för att belysa problemen med psykisk ohälsa.

Har de bytt namn på Globen?

Stockholm Lives vd Andreas Sand och Tim Berglings pappa Klas Bergling framför Avicii Arena. Globen byter namn. Det kända landmärket heter nu Avicii Arena.

Vad hette Globen från början?

Fakta om Globen

Globen heter egentligen Ericsson Globe, och hade tidigare namnet Stockholm Globe Arena.

Hur många får platts i Globen?

Platser. Vid ishockey ryms 13 850 personer, och vid scenshower finns det plats för cirka 16 000 personer. Publikrekordet innehas av Metallica som hade 17 303 besökare under deras konsert den 7 maj 2018. Metallica innehar också andra- och fjärdeplatsen med 16 858 respektive 16 531 besökare.

Hur mycket kostar det att byta namn på Globen?

– Att byta namn på en station kostar i storleksordningen 20 miljoner kronor eftersom en mängd skyltar och trafikinformation måste uppdateras, säger Claes Keisu, som räknar med att stationsnamnet Globen kommer att leva till 2030. Då kommer både namnet och stationen att försvinna.

Hur många platser finns det i Globen?

16 000

Vem äger Globen?

Stockholm Globe Arena Fastigheter AB (SGA Fastigheter) ägs till 100% av Stockholms Stadshus AB, som i sin tur ägs till 100% av Stockholms stad. SGA Fastigheter är med andra ord ett kommunägt bolag. Huvuduppdraget för oss är att äga, förvalta och utveckla arenorna i Globenområdet.

Vad är det på Globen ikväll?

Det här händer i Globen ikväll
  • Matchvärd: Skoda.
  • Liveauktion under matchen: Marcus Sörensen matchtröja som han använder i DIF-FBK.
  • När öppnar Globen? Entré 4 och entré 7 öppnar klockan 17.30. …
  • JACKPOTT-kväll för 50/50-lotten. …
  • Passa på att!
  • Juniorernas hörna i entré 6. …
  • Järnkaminerna säljer souvenirer vid sektion A18-A19.

Hur stor är fotbollsplanen på Friends Arena?

Friends Arena uppfyller Fifa:s och Uefa:s högsta tekniska rekommendationer för fotbollsarenor, vilket betyder att man bland annat kan arrangera finaler i Uefa Champions League samt EM-slutspel. Planstorleken är 105×68 meter och takhöjden på arenan är 33 meter.

Vem sjunger på Globens tak?

Musikvideon till Avicci-covern spelades in på Globens tak, numera Avicci Arena. Zara Larsson skrev till Ella Tiritiello och berömde henne för hennes sångröst.

Vem sjunger på invigningen av Avicii Arena?

Missa inte nya versionen av Aviciis låt For A Better Day – tolkad av Kungliga Filharmonikerna och framförd av 14-åriga Ella Tiritiello. Unikt framtagen för lanseringen av Avicii Arena.

Hur mycket kostar det att hyra Globen?

Mellan 500 000 och 2 miljoner kronor är en vanlig hyra för att spela på arenorna. I Stockholm och Göteborg anses kontrakten om arenahyror vara affärshemligheter.

Hur många tar Tele2 Arena in?

Tele2 Arena har 30 000 sittplatser och ytterligare cirka 2 000 ståplatser för allsvensk fotboll. På konserter ryms över 40 000 gäster.

Vad heter arkitektkontoret som ritade Globen?

Fakta / Globen

Arkitekt:Berg Arkitektkontor genom Svante Berg, Lars Vretblad och Esbjörn Adamson. Mått:85 meter i takhöjd, 110 meter i diameter. Invigning: 1989.

Alice & Bianca Showcast | Bianca Ingrosso grillas i heta stolen | discovery+ Sverige

Ut i bögda | ”Jag trodde Globen låg i Stockholm”

Robert Gustafssons baby Björn Gustafsson Idrottsgalan 2009

Lämna en kommentar