Vad heter grönköpings borgmästare?

Borgmästare Mårten William Wibidor Sjökvist är den självklare ledaren för alla i Grönköping.

Vad heter grönköpings borgmästare sedan 1917?

Mårten Sjökvist blev redan 1917 Grönköpings borgmästare efter de betydligt mer kortlivade företrädarna Karl Fredrik Isak Emanuel Ignatius Andersson och Frithiof Nordbergh. Han är Rådhusrättens ordförande, men i stadens förvaltning har han förlorat sitt inflytande till stadsrådet Joel Eriksson (S).

Vilken kung grundade Grönköping?

Orten är enligt uppgift belägen mellan Hjo och Skövde. Orten sägs vara grundad av kung Erik läspe och halte, som står staty på torget och som även givit namn åt bland annat stadens enda skola: Läspeskolan. Om händelserna på orten kan man läsa i Grönköpings Veckoblad.

Vem grundade Grönköping?

Historia. Grönköpings Veckoblad grundades 1902 av Hasse Zetterström och trycktes då som en sida i tidningen Söndags-Nisse, men har sedan 1916 utkommit som en självständig tidning.

Är Sofie Liljedotter i staden?

Sophie Lucia Liljedotter är Grönköpings vördade stadsäldsta. Hon har ett långt men inte alltid korrekt minne. Därför vet hon inte med säkerhet, vilket år hon är född, men det var i slaktmånaden december och den 14:e kl 23.00.

Vad kallas Hjo?

Hjo stad omslöts av Hjo socken. Vid kommunreformen 1862 blev staden en stadskommun med delar av bebyggelsen i Hjo landskommun. År 1952 uppgick både Hjo landskommun och Grevbäcks landskommun i stadskommunen. År 1971 bildades Hjo kommun med Hjo som centralort.

Här möts Magdalena Andersson och Joe Biden

VAD ÄR VÄRLDENS HÖGSTA BERG?

Ulf Borgström snart fri: ”Manipulerar den där fotbojan och gör vad jag vill ändå”

Lämna en kommentar