Vad heter huvudstad i samoa?

Har Apia som enda stad?

Apia är huvudhamnen i Samoa och även landets enda stad.

Vad är en samoan?

Samoa, formellt Självständiga staten Samoa (samoanska: Malo Sa’oloto Tuto’atasi o Samoa; engelska: Independent State of Samoa), Västra Samoa fram till 1997, är en stat i Polynesien i södra Stilla havet.

Har Samoa sin?

I centrum för samhällslivet står kyrkan och storfamiljerna, vars ledare (mataier) är lokala makthavare. Västra Samoa, vars formella namn är Självständiga staten Samoa, har nationaldag den 1 juni. Öarna styrdes tidigare av Nya Zeeland, och numera bosätter sig många unga samoaner där.

I vilken världsdel ligger Samoa?

5D Polynesien
Huvudgrupper – Stater och länder efter världsdel
5 Oceanien
5D Polynesien
016 Amerikanska Samoa
184 Cooköarna

9 rader till

Var är Samoa?

Samoaöarna ligger i sydvästra Stilla havet. Medan de östra öarna lyder under USA utgör de västra öarna den självständiga staten Samoa (fram till 1997 Västra Samoa). Klimatet är tropiskt med hög värme och luftfuktighet året om.

Hur stort är Samoa?

2 831 km²

Är samoaner?

Samoa – Befolkning och språk. Nästan alla samoaner är polynesier. Samoa har en hög naturlig befolkningstillväxt och en ung befolkning. Runt fyra av tio samoaner är under 14 år.

Har Samoa el?

Religionsfrihet råder. Samoa har ingen statsreligion, men författningen slår fast att staten ska vila på kristna grunder. Nästan hela befolkningen är kristen och samhället präglas i hög grad av kristna, framför allt protestantiska, värderingar…

Hur många länder finns det i Oceanien 2020?

Oceanien är en världsdel som består av Australien, Nya Zeeland, Nya Guinea samt öar och ögrupper i Stilla havet med undantag för öar längs Asiens och Amerikas kuster. Oceaniens öområden delas in i Melanesien, Mikronesien och Polynesien.

I vilken världsdel ligger Nya Zeeland i?

Nya Zeeland är en ögrupp i sydöst om Australien i Oceanien i södra Stilla havet. Landet består av de två huvudöarna Nordön och Sydön (där den sistnämnda har den största ytan), samt flera mindre öar.

A Tourist’s Guide to Apia, Samoa

SAMOA: The stunning capital of APIA , what to see, top sites! Let’s go!

What Is The Capital Of Samoa? || General Knowledge || #Shorts

Lämna en kommentar