Vad heter kungen i efternamn?

Medlemmarna av kungafamiljen har inga efternamn. Kronprinsessan Victoria är av ätten Bernadotte, men heter inte Bernadotte. När hon gifte sig med Daniel Westling ställde det till vissa problem för folkbokföringen.

Vad heter kung Carl Gustaf i efternamn?

Carl XVI Gustaf, Carl Gustaf Folke Hubertus, född 30 april 1946 på Haga slott i Solna, Stockholms län, är Sveriges konung och statschef sedan 15 september 1973 då han efterträdde sin farfar Gustaf VI Adolf. Han är son till prins Gustaf Adolf och prinsessan Sibylla.

Vad heter kungen i passet?

Kungen och hans familj tillhör ätten Bernadotte, det är alltså inget efternamn. Men då och då använder de Bernadotte som efternamn i alla fall, mest av praktiska skäl. Som här under OS. Kungen var precis som alla andra gäster tvungen bära en namnskylt där för- och efternamn skulle vara ifyllt.

Har kungafamiljen ett personnummer?

Det är till och med så att kungens namn och födelsedag numera är sekretessbelagd i Skatteverkets datasystem. Möjligheten att få skyddade personuppgifter tillkom för att skydda hotade personer, kvinnor som misshandlats, vittnen eller brottsoffer.

Vad heter svenska kungen?

Carl XVI Gustaf 1973– – Kungliga slotten.

Har även ett kungligt namn?

Kort kan man säga att de mest traditionella kungliga namnen är dessa: Flickor: Alice, Astrid, Désirée, Eleonora, Ingrid, Sibylla, Kristina, Sophia, Louise, Margaretha, Elisabeth. Pojkar: Gustav, Adolf, Bertil, Oskar, Magnus, Philip, Wilhelm, Erik, Carl, Fredrik.

Varför kallar man kungen för tjabo?

Tjabo är härlett från romaniordet ”siavoro”, som betyder ”pojke” och ”son”. Det är egentligen inget riktigt namn, utan användes från början som smeknamn. Kung Carl XVI Gustaf kallas ibland skämtsamt för Tjabo (förmodligen härlett från Carl).

Vad heter kunga familjen i efternamn?

Medlemmarna av kungafamiljen har inga efternamn. Kronprinsessan Victoria är av ätten Bernadotte, men heter inte Bernadotte. När hon gifte sig med Daniel Westling ställde det till vissa problem för folkbokföringen.

Vad hette Silvias föräldrar?

Silvia Renate, Sveriges Drottning, föddes i Heidelberg den 23 december 1943. Hennes föräldrar var framlidne direktör Walther Sommerlath och hans likaså framlidna brasilianska hustru Alice Sommerlath. Silvia Sommerlath och Kungen träffade varandra under de Olympiska Spelen i München 1972.

Får kungen göra vad han vill?

Kungen kan inte åtalas för sina gärningar. Detta regleras i 5 kap. 8 § regeringsformen. Den straffrättsliga immuniteten omfattar alla gärningar, både sådana som utförs i tjänsten och sådana som är av rent privat natur.

Vad står det på kungens körkort?

Kungens körkort är inte som andras. Dels heter han HM:T KONUNGEN i både förnamn och efternamn men har skrivit Carl Gustaf som namnteckning, dels får han köra vilket fordon han vill. Kungen är behörig att köra motorcykel, personbil, tung lastbil, buss och taxi.

Vad heter prinsessan Sofia i efternamn?

Prinsessan Sofia, Sofia Kristina Bernadotte, född Hellqvist den 6 december 1984 i Täby, är prinsessa av Sverige och hertiginna av Värmland. Sedan 13 juni 2015 är hon gift med prins Carl Philip. De har tre barn, prins Alexander och prins Gabriel och prins Julian.

Vad heter vår drottning?

SILVIA Renate, Sveriges Drottning, född den 23 december 1943. Förmäld den 19 juni 1976 med H.M. Konung Carl XVI Gustaf.

Vad heter Carl Gustafs pappa?

Gustaf Adolf

Vilken kung dog i en flygolycka?

berättelsen om Carl XVI Gustafs pappa

En biografi om Gustaf Adolf, Carl XVI Gustafs pappa. Han dog i en flygolycka 1947 och hann aldrig bli kung.

Vad heter kungen och drottningen i Sverige?

Medlemmar i det kungliga huset är sedan oktober 2019: Carl XVI Gustaf Folke Hubertus, Sveriges konung (sedan 15 september 1973), född den 30 april 1946. Gift den 19 juni 1976 med: Silvia Renate, Sveriges drottning (sedan 19 juni 1976), född Sommerlath den 23 december 1943.

Vad heter jag i efternamn?

Här är svenska kungahusets familjeträd

♥ Yumis riktiga namn

Lämna en kommentar