Vad heter tintins hund?

Milou på andra språk
Språk Namn
Bern-dialekt Milou
Danska Terry
Engelska Snowy
Esperanto Miluo

22 rader till

24 apr. 2012

Vilken titel har karaktären kalkyl?

Professor Karl Kalkyl (i original ”Professeur Tryphon Tournesol”, på engelska ”Cuthbert Calculus”) ger liksom Dupondtarna serien många komiska situationer genom sin lomhördhet, eller snarare sin bristande insikt om denna, vilket ofta ger konstiga missuppfattningar.

Vad heter Milou på engelska?

Milou på andra språk
Språk Namn
Bern-dialekt Milou
Danska Terry
Engelska Snowy
Esperanto Miluo

22 rader till

24 apr. 2012

Vad heter kaptenen i Tintin?

Kapten Archibald Haddock är en seriefigur i Tintin av belgaren Hergé.

Är Tintin?

Tintin (svenska: [ˈtɪntɪn]; franska: [tɛ̃tɛ̃]) är en seriefigur och huvudperson i seriesviten Tintins äventyr, skapad av den belgiske serieskaparen Georges Remi (alias Hergé). Tintin är en reporter och äventyrare som reser runt i världen med sin hund Milou.

Vad heter poliserna i Tintin och hans vänner?

Dupondtarna, det vill säga Dupond och Dupont, är två fiktiva kriminalpoliser som förekommer i många av Hergés album om Tintins äventyr. De framställs oftast som seriens pajasar med sin komiska dumhet. Dupond och Dupont, som är vanliga efternamn på franska, har olika stavning, men uttalas på samma sätt.

Är Milou?

Milou är i den tecknade serien skapad av belgaren Hergé reportern Tintins helvita hund. Milou har identifierats som en vit foxterrier, rasen var populär på 1920- och 1930-talen när Hergé skapade Tintin och flera illustrationer i Hergés arkiv visade att Hergé inspirerades av olika terriertyper när han skapade Milou.

Hur gammal är Tintin i serien?

– Men när Hergé fick frågan av vuxna sade han att Tintin var 14 när äventyren började, sedan åldrades han ett år per decennium. Då skulle han ha varit 18-19 på 70-talet. Ändå har han körkort och kan flyga. Men Tintin är mystisk.

Vad betyder namnet Milou?

Milou betyder ”Trevlig” på tjeckiska, ”Äpple” på grekiska och ”Älg” på mandarinkinesiska. För övrigt är det namnet på Tintins hund i serierna om Tintin av den belgiske serietecknaren Hergé.

Vad heter professorn i serien Tintin?

Professor Karl Kalkyl (franska: Professeur Tryphon Tournesol) är en lomhörd och tankspridd professor i Hergés tecknade serie Tintin.

Vad betyder bomber och granater?

Bomber och granater” finns beskrivet som kraftuttryck i svenskan 1791 men blev inte känt förrän det dök upp hos kapten Haddock. Det samma gäller ”Anfäkta och anamma”, som funnits sedan 1500 talet. Men kombinationen finns faktiskt med i en Shakespeare-översättning på 1800-talet.

Vad dricker kapten Haddock för whiskey?

När de första Tintin-böckerna kom på svenska i början av 1960-talet censurerades de av förlaget. Tintin sades ju bara vara 15 år. Den rom och whisky som kapten Haddock med förkärlek satte i sig döptes därför om till piratolja och kalasmust.

Hur många Tintin bilar finns det?

Alla med Tintin i huvudrollen. Pärlan i samlingen är de 70 bilar som nu ställs ut offentligt. – Det är helt fantastiska bilar som innehåller exakta figurer av karaktärerna. Bilarna står på en skiva där du kan läsa vilken sida i vilket album bilen förekommer, säger Håkan Hultberg.

Vad betyder namnet Tintin?

Tintin betyder på franska: den starka och den svårtagna!

Vad heter Tintin i efternamn?

3. Seriekaraktären Tintin hette från början Totor och var en belgisk scout, men ändrade sedan namnet och yrket till Tintin och journalist.

Vart åkte Tintin?

Hergé, som var anställd på Le XXème Siécle med huvudansvar för ”Le Petit Vingtième”, fick i uppdrag att göra en uppbygglig men äventyrlig serie där Belgien framställdes i nationalistisk positiv dager.

Tintins äventyr E15 Enhörningens hemlighet del 1

Tintins äventyr E16 Enhörningens hemlighet del 2

Tintin. Det Hemliga Vapnet 1961 (Swedish)

Lämna en kommentar