Vad kallas invånare i togo?

Togo
Togo (République togolaise)
Huvudstad (även största stad) Lomé
Officiellt språk franska
Demonym togoles
Statsskick presidentiell republik

32 rader till

Vad pratar man för språk i Togo?

Franska

Vad är Togos huvudstad?

Lomé

Är Togo man?

Togo – Befolkning och språk. Befolkningstillväxten i Togo är hög och fyra av tio togoleser är under 15 år. Uppgifterna varierar om hur många folkgrupper det finns i landet: en del källor uppger ett 20-tal, andra det dubbla antalet.

Är det demokrati i Togo?

Efter att Faure Gnassingbe tog över makten från sin far har Togo tagit små steg mot demokrati. På 1990-talet hade politisk oro pressat fram en ny grundlag som införde flerpartisystem. Presidenten väljs genom direktval vart femte år och kan återväljas obegränsade gånger.

Är Togo ett land?

Togo, formellt Republiken Togo (franska: République togolaise), är en suverän stat och republik i Västafrika. Den gränsar till Ghana i väster, Benin i öster och Burkina Faso i norr. I söder har landet en kort kustremsa mot Guineabukten, där huvudstaden Lomé ligger. Mont Agou, 986 m ö.

Hur stort är Togo?

56 785 km²

Vad är Benins huvudstad?

Porto-Novos läge i Benin. Porto-Novo är Benins officiella huvudstad och är även huvudort för departementet Ouémé. Porto-Novo hade cirka 260 000 invånare vid folkräkningen 2013 och är landets näst största stad efter Cotonou, och landets tredje största kommun. Staden är indelad i fem arrondissement.

Vad är huvudstaden i Ghana?

De folkrikaste storstadsområdena är runt huvudstaden Accra, med över 4 miljoner invånare, och Kumasi, med över 2,5 miljoner invånare.

Vad betyder Togo?

Togo kan beskrivas som ”en stat i västra Afrika”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Togo samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Har Togo varit en koloni?

Togo ligger i västra Afrika och blev självständigt först 1960, efter att bland annat ha varit en tysk koloni. Landet är i dag relativt stabilt men står samtidigt inför stora utmaningar med utbredd arbetslöshet, miljöproblem, begränsad tillgång till vatten och barnarbete.

Var är Togo?

Togo ligger vid kusten i Västafrika. Landets långsmala form vittnar om dess förflutna som buffertzon mellan franska och brittiska intressen. Fram till första världskrigets slut var detta en tysk koloni. Därefter styrdes området av Frankrike fram till självständigheten 1960.

Har Togo i öst?

Togo är ett långsmalt land som gränsar till Ghana i väst, Benin i öst och Burkina Faso i norr. Det har, liksom Benin, varit en fransk koloni och det officiella språket är fortfarande franska. Togo har cirka 7,8 miljoner invånare och cirka 900 000 av dessa bor i huvudstaden Lomé.

#7 – Generalen från Togo

Hunga Tonga volcano eruption in 4K UHD with Shock Wave propagation

SVT blir blåst och polisen reser sig!

Lämna en kommentar