Vad kallas slutspelet i nhl?

Stanley Cup är en pokal som överlämnas till vinnarna av slutspelet i National Hockey League/Ligue nationale de hockey (NHL/LNH). Spelarna, tränarna och ledarna i det vinnande laget får äran att få sina namn ingraverade på pokalen. Dessutom får varje spelare i det vinnande laget ta med sig pokalen hem för en tid.

Vad står det i NHL slutspelet?

Hur kommer slutspelet se ut? De fyra bästa lagen i varje division kommer att kvalificera sig för slutspel. De första två omgångarna att spelas inom divisionerna. I första slutspelsomgången möter det förstaseedade laget det fjärdeseedade medan det andraseedade laget ställs mot det lag som seedats trea.

Vad kallas slutspelet i amerikanska serien NHL?

Stanley Cup endast i NHL

Tre lag från USA (New York Rangers, Chicago Blackhawks och Detroit Cougars) och från fyra till tio lag från Kanada deltog.

Vilka lag är kvar i NHL slutspelet?

Washington Capitals sista lag in efter att New York Islanders förlorat mot Toronto Maple Leafs
 • Washington Capitals: 18 April.
 • Boston Bruins: 17 april.
 • Tampa Bay Lightning: 15 April.
 • Pittsburgh Penguins: 15 April.
 • Toronto Maple Leafs: 9 April.
 • New York Rangers: 9 April.
 • Carolina Hurricanes: 7 April.
 • Florida Panthers: 3 April.

Vilka vann NHL förra året?

Lightning vinner match 5 och Stanley Cup
 • 2021: Tampa Bay Lightning, Tränare Jon Cooper.
 • 2020: Tampa Bay Lightning, Tränare Jon Cooper.
 • 2019: St. …
 • 2018: Washington Capitals, Tränare Barry Trotz.
 • 2017: Pittsburgh Penguins, Tränare Mike Sullivan.
 • 2016: Pittsburgh Penguins, Tränare Mike Sullivan.

Hur många omgångar är det i NHL 2021?

Det 1312 matcher starka grundserieschemat – 82 matcher per lag – avslutas fredagen den 29 april när 30 av ligans 32 lag är aktuella för spel.

Hur många omgångar i NHL 2022?

Säsongen 2021/2022 kommer återgå till ett 82-matchers spelschema, för första gången sedan säsongen 2018/2019. Det är 32 lag som spelar i NHL den här säsongen. Staden Seattle i nordvästra USA fick i december 2018 godkänt att starta ett hockeylag som får spela i NHL. Lagnamnet blev Seattle Kraken.

Vilka vann Stanley Cup 2021?

Tampa Bay Lightning

Hur många omgångar är det i NHL i år?

NHL-säsongen kan börja den 13 januari med 56 omgångars spelschema. NHL och NHLPA har nått en preliminär överenskommelse om att spela en 56 omgångar lång grundserie med start den 13 januari 2021.

Hur många gånger möts lagen i NHL?

Under grundserien möter alla lag varandra minst två gånger. Spelar man i samma division möts man fler gånger. Totalt spelar varje lag 82 matcher i grundserien. Det blir 1 271 matcher totalt i år!

Hur fungerar NHL tabellen?

NHL tabell

De 32 lagen som är med i ligan rankas här utifrån sina prestationer i matcherna i en tabell som kan delas in utifrån såväl konferens och division. Varje konferens består av två divisioner och det är inom dessa som lagen möter varandra.

När kommer NHL 22 ut?

12 oktober 2021

Hur många poäng får man för vinst i NHL?

Vinnaren tilldelas två poäng, en förlust i förlängning eller på straffar premieras med en poäng, medan en förlust under ordinarie matchtid ger noll poäng. Problemet är att vissa matcher är värda tre poäng, medan det i andra matcher bara utdelas två.

Hur fungerar lönetaket i NHL?

Lönetaket uppgår nu till 81.5 miljoner dollar. Spännvidden i lönetaket för nästa säsong är beroende av hur mycket spelarfacket NHLPA (NHL Players Association) kan förhandla fram med ligan inom ramen för den tillåtna inflationsgränsen på fem procent. 84 miljoner är utan inflationstillägg, 88.2 med maximala fem procent.

Vem är bäst betald i NHL?

1. Erik Karlsson. Och på första plats, som bäst betalda spelare i NHL, hittar vi en svensk – nämligen Erik Karlsson, som denna säsong har en lön på 14,5 miljoner USD (ca 131 miljoner svenska kronor).

Vem vann NHL 2018?

Washington Capitals

NHL Slutspelsmagasinet 2022

Viaplay – Slutspel i NHL

NHL 22 Detroit Red Wings GM Mode – Tillbaka till Slutspel #1

Lämna en kommentar