Vad kan man använda istället för glidmedel?

Vaselin, handkräm, tvål och babyolja till exempel.

Kan man använda olivolja i underlivet?

Du kan prova exempelvis barnolja eller intimolja som finns att köpa på apotek. Även oljor som används vid matlagning fungerar bra, till exempel olivolja eller solrosolja. Det kan kännas skönt att använda kläder som inte sitter åt om du har klåda.

Kan man använda kokosolja som glidmedel?

Kan jag använda kokosolja som glidmedel? Vaginal penetrationssex: Om du upplever att kokosolja funkar bra som glidmedel, så kan du absolut köra på. Men det är bra att ha i åtanke att oljan kan ändra PH-värdet i vaginan, vilket kan leda till en svampinfektion.

Vilken olja man kan använda i underlivet?

Använd endast ren olja

Oljan skyddar slemhinnor och hud från uttorkning och mekanisk nötning. Vanlig rapsolja, solrosolja eller olivolja är utmärkt. Intimolja från apoteket, ren paraffinolja eller rent vaselin går också bra. Det viktiga är att oljan är helt fri från parfymer och konserveringsmedel.

Kan man använda matolja i underlivet?

Tvätta inte underlivet för ofta eller med tvål

Därför är det bättre att göra rent med olja om du har svamp eller ofta får svamp. Du kan till exempel köpa barnolja eller intimolja på ett apotek. Eller använda matolja. Det räcker att tvätta snippan en gång om dagen, vare sig du har svamp eller inte.

Vilket glidmedel är bäst för underlivet?

Silikonbaserade glidmedel har det längsta och bästa ”glidet”. Det är dock även dyrast. Men eftersom att det endast behövs några droppar så räcker det längre än ett vattenbaserat glidmedel. Silikonbaserade glidmedel kan du exempelvis köpa på RFSU shoppen: www.rfsu.com, eller på andra ställen där de säljer sexleksaker.

Vad kan man använda som massageolja?

Olivolja funkar också finfint som massageolja! Tillsätt några droppar eterisk olja om du så vill eller använd den som den är. Ett annat tips är att smörja huden i olivolja när du handdukstorkat din hud.

Vad kan man göra med kokosolja?

använder du kokosolja
  1. Som stekfett. Kokosoljan, som smälter vid 25 grader, är perfekt för stekning. …
  2. Som hårbalsam. Låt verka några minuter i blött hår och skölj sedan ur. …
  3. Som hårkur. Vid slitet och torrt hår krävs en längre behandling med kokosoljan. …
  4. Som hudkräm. …
  5. Som sminkborttagning. …
  6. Som badolja. …
  7. Som tvål. …
  8. Som munskölj.

10 saker att använda kokosolja till ♥

Så vet du om kondomen passar penisen – Nyhetsmorgon (TV4)

Klick – Glidmedel från RFSU

Lämna en kommentar