Vad kan man blanda gin med?

Vad passar gin till?

Gin är nog den vanligaste basen i drinkar, och därför finns det mängder av recept på gindrinkar. Den allra vanligaste gindrinken är nog Dry Martini, men även Gin & Tonic är en populär drink. Gin har en ganska speciell, sträv enbärskaraktär, som gör att den passar riktigt bra ihop med tonic och soda.

Kan man blanda gin med läsk?

Notera att i en ”riktig” Tom Collins ska gin blandas med citronjuice, socker och bubbelvatten, vilket Groggbloggen tyckte lät snarlikt ett recept på citronläsk. Erik: Riktigt god! Citronläsken och Hendricksen gifter sig fint. Helt klart en av sommarens favoriter.

Vad kan man ha i gin och tonic?

Klassisk Gin & Tonic
  • 4 cl Hernö Gin.
  • tonic water.
  • isbitar.
  • lime eller citron.
  • ev. en kvist färsk timjan för garnityr.

Vad serveras gin i?

Gin och tonic serveras traditionellt i ett highballglas med isbitar och en skiva citron eller lime. Varianter förekommer, exempelvis Turbo G&T (eller Cold Brew G&T) som adderar kallbryggt kaffe till originalreceptet, med citronskal som garnering.

Vad passar till välkomstdrink?

Förslag på tilltugg

Som tilltugg till drinken passar lite antipasti med lufttorkad skinka, oliver, salami, ost, lantchips, nötter osv. Vidare kan du ha en skål med lantchips, rostade nötter, sötpotatischips, grönkålschips, rostade kikärtor, rostade pumpafrön, salta pinnar med mera.

Hur ska gin serveras?

Fyll ett ginglas med isbitar. Häll i gin och fyll sedan på med tonic. Proportionerna ska vara ungefär en femtedel gin och resten tonic. Skiva gurkan på längden och lägg i gurkskivan i glaset.

Kan man dricka gin rent?

Hur man dricker och blandar gin är helt personligt, det som passar en person passar inte alltid en annan. En del önskar dricka sin gin i ett öppet glas, en så kallad tumbler som ofta har en tjock botten och raka sidor. Därtill kommer det att en del önskar dricka ginen med is eller helt ren.

Kan man blanda gin och Redbull?

En uppiggande och lite söt drink som håller energinivån på topp! Blodgrapen balanserar sötman fint! Blanda allt i ett glas med is och garnera med blodgrapeklyftor ifall det blev över!

Kan vara av Gintyp?

Gintypen har ofta tillägget ”dry” eftersom den inte får sötas. London gin omfattas därutöver av flera inskränkande regler, bland annat är det inte tillåtet att smaksätta spriten med kryddor efter destillationen.

Vad serverar man gin och tonic i för glas?

Gör så här
  1. Lägg (massor!) av isbitar i ett glas. Häll på pressad citron.
  2. Häll på gin och fyll upp med tonic (se till att både ginen och tonicen är väl kyld!)
  3. Garnera med en citronskiva i glaset.

Hur mycket tonic i en gin och tonic?

Experimentera med proportionerna

Alla har vi olika preferenser när det kommer till hur en GT ska smaka. Se därför till att testa dig fram för att hitta vad som passar just dig. Vissa föredrar 4cl gin och 15cl tonic medan andra blandar 5cl gin & 5cl tonic. Det finns helt enkelt inget recept som passar för alla.

Hur mycket kinin finns i tonic?

Ursprungligen var drycken tänkt att drickas i södra Asien och Afrika, där malaria florerar. Modernt tonicvatten innehåller endast minimala mängder kinin och då bara som smakämne. För att ha medicinska egenskaper bör tonicvattnet innehålla 160–320 ppm (160–320 mg/l om man räknar i vikt) kinin.

Vilken tonic är bäst till gin?

En klassisk kombo är Tanqueray, som med sina klara och skarpa aromer av enbär, passar utmärkt till Thomas Henry Botanical Tonic och en skiva citron. Till Thomas Henry´s Tonic Water kommer till exempel svenska Hernö gin till sin rätt med sin komplexa, kryddiga och fruktiga ton.

Hur använder man gin?

Förutom enbär så smaksätter man drycken med torkat apelsinskal för att få en fräschare smak. Plymouth gin är ursprungsskyddad och får enbart framställas av ett destilleri som ligger i Plymouth, England. Produkten är klassad som ett distilled gin. Den här typen av gin används främst i drinken Tom Collins.

Är gin och tonic en grogg?

En gin och tonic är en klassisk grogg, en Cuba Libre likaså (eller rom och cola som den lite mer avslappnat går under).

What is best to mix with Gin

En riktigt bra Gin & Tonic en lördagkväll

Lär Dig Blanda de 3 Vanligaste Drinkarna! | Ft. David Kringlund

Lämna en kommentar