Vad kan man bli efter samhälle?

Vad kan jag bli om jag går samhälle samhälle?

Vad kan man ha för yrken efter Samhällsprogrammet på gymnasiet?
  • Advokat. Arbetsmiljöinspektör. Arkeolog. Art director. Banktjänsteman. Behandlingsassistent. Bibliotekarie. …
  • Influencer. Innovatör. IT-arkitekt. Journalist. Jurist. Kommunikatör. …
  • Psykolog. Präst. Rektor. Skötare inom psykiatrisk vård. Social media manager. Socialsekreterare.
22 apr. 2022

Vad kan man bli efter att ha gått samhälle?

Du har då den behörighet som krävs för att studera inom de flesta samhällsvetenskapliga områden och har många valmöjligheter. Till exempel kan du läsa psykologi, ekonomi, juridik, språk, handel, bli polis, lärare eller journalist. Hitta och läs om skolor med Samhällsvetenskapsprogrammet här.

Vad gör man på Samhällsvetenskapsprogrammet?

Utbildningen ska behandla frågor om bland annat demokrati, kommunikation, etik, genus och miljö. Utbildningen ska även ge eleverna förståelse av hur olika faktorer påverkar möjligheterna att bygga ett hållbart samhälle. Utbildningen ska också behandla makt ur ekonomiska, sociala och politiska aspekter.

Vilken inriktning samhälle?

Det finns tre inriktningar inom samhällsvetenskapsprogrammet: beteendevetenskap, samhällsvetenskap eller medier, information och kommunikation.

Vad innebär samhällsvetenskaplig?

Samhällsvetenskap är en samlingsbenämning på de vetenskapliga ämnen (samhällsvetenskaper) som studerar samhället ur olika aspekter. Samhällsvetenskap kan, beroende på inriktning, överlappa med beteendevetenskap och humaniora.

Vilka betyg krävs för att komma in på samhällsprogrammet?

Fördelning av gymnasiegemensamma ämnen
Ämne Yrkesprogram Högskoleförberedande program
Matematik 100 100-300
Idrott och hälsa 100 100
Historia 50 50-200
Samhällskunskap 50 100-200

4 rader till

Vad kan man bli om man går samhälle kriminologi?

Man kan exempelvis jobba som utredare på Försäkringskassan, civil utredare inom polisen, underrättelseanalys inom bekämpningen av organiserad brottslighet, passhandläggare eller beslagshandläggare. Läs gärna på om utbildningen du vill gå på högskolans egen webbplats och kontakta dem för vidare frågor och vägledning.

Kan jag bli sjuksköterska om jag går samhälle?

För att gå Sjuksköterskeprogrammet krävs grundläggande behörighet + Matematik 2, Naturkunskap 2 och Samhällskunskap 1. Du kan få den här behörigheten från Samhällsvetenskapsprogrammet bara du lägger till Naturkunskap 2. Prata med din skola om att lägga till den kursen till exempel i ditt individuella val.

Kan man bli lärare om man går samhäll?

Bra val av gymnasieprogram för dig som vill bli lärare är något av de högskoleförberedande programmen till exempel Samhällsvetenskaps-, Naturvetenskaps-, Teknik- eller Ekonomiprogrammet.

Vad ska man gå på gymnasiet för att bli advokat?

Bra program att välja om du vill läsa till advokat efter gymnasiet är Ekonomiprogrammet, Humanistiska programmet eller Samhällsvetenskapsprogrammet. Dessa program ger dig den behörighet som krävs för att söka till Juristprogrammet. Även Teknikprogrammet kan vara ett bra val, om du väljer att läsa till Historia 1a2.

Vad är skillnaden mellan samhällskunskap och samhällsvetenskap?

Ämnet samhällskunskap är till sin karaktär tvärvetenskapligt. Det har sin bas inom statsvetenskap, sociologi och nationalekonomi, men även andra samhällsvetenskapliga och humanistiska discipliner ingår.

Vad ska man gå på gymnasiet för att bli polis?

För att vara behörig till Polisutbildningen behövs det förutom grundläggande behörighet även Samhällskunskap 1b (eller 1a1+1a2) och Historia 1b (eller1a1+1a2). Så länge du är godkänd i alla dessa kurser så är du behörig till Polisutbildningen.

Vad läser man i Sambeteende?

Samhällsvetenskapsprogrammet – Inriktning Beteendevetenskap

Vill du förstå människan och vad som påverkar dem ska du välja SAM Beteende. Du läser psykologi, sociologi och pedagogik som lägger grunden för yrken som psykolog, skribent, lärare och polis.

Vilka kurser läser man på samhälle beteende?

Då kan inriktningen beteendevetenskap på Samhällsvetenskapsprogrammet vara något för dig. Här ska du få kunskaper i psykologi, sociologi och pedagogik. Andra viktiga ämnen du får fördjupa dig är samhällsvetenskap, kommunikation rättskunskap, socialpsykologi, etnologi och socialantropologi.

Samhällsvetenskapsprogrammet

Plugga ekonomi men vad händer sedan?

Judiska mamman Jenny: Svårt att leva öppet judiskt i Sverige – Malou Efter tio (TV4)

Lämna en kommentar