Vad kan man göra av plommon?

Hur kan man ta vara på plommon?

Du behöver inget recept utan kokar bara upp urkärnade plommon, och eventuellt andra bär, tillsammans med lite vatten, tillsätter socker eller honung efter smak och efter några minuters sjudning så rör du ner en redning på en skvätt vatten och några matskedar potatis- eller majsstärkelse. Serveras med eller utan mjölk.

Vad gör jag av alla plommon?

Marmelad och 9 andra goda saker att göra med plommon
 1. Romtopf. Plommon och andra stenfrukter lagras i mörk rom och socker. …
 2. Plommonmarmelad. …
 3. Clafoutis. …
 4. Plommonpaj med ingefära. …
 5. Medelhavsbiffar med ugnsbakade plommon. …
 6. Plommonkompott. …
 7. Plommon i madeira. …
 8. Renskavstallrik med fårost och plommon.
25 aug. 2013

Kan man frysa in hela plommon?

Snabbt och enkelt – så fryser du in plommon

Ett supersnabbt sätt att frysa in plommon är att bara lägga dem i en fryspåse och frysa in. Det går utmärkt att kärna ur och dra av skalen senare.

Kan man göra saft av plommon?

Gör så här

Skölj, dela och kärna ur plommonen. Lägg dem i en kastrull tillsätt vattnet och låt koka tills plommon kokat sönder. Lägg en silduk eller tunn kökshandduk i ett durkslag. Sila saften och låt stå att självrinna ca 1 timme.

Kan man torka plommon själv?

Plommon delas, kärnas ur och skärs i klyftor. Ju större snittyta desto fortare torkar de. Lägg på plåt i 50 grader varm ugn i cirka åtta timmar, eller i frukt- och svamptork.

Hur länge kan plommon ligga i frysen?

Det som är viktigt att komma ihåg är emellertid att maten inte blir dålig av att befinna sig i frysen. I teorin kan den hålla hur länge som helst utan att bli farlig att äta, vare sig den är tillagad eller inte.

Kan man frysa in Plommonmarmelad?

Häll upp på rena burkar eller plastburkar för frysen. Du kan också låta marmeladen svalna i kastrullen och sedan fylla fryspåsar halvvägs och frysa in. Förvara marmeladen på burk mörkt och svalt så håller den färg och smak bäst. Marmeladen håller även i rumstemperatur.

Hur kärna ur plommon?

Kärna ur plommon
 1. Häll en bottenskyla (täck botten) med vatten i en kastrull. Räkna plommonen och lägg i dem i kastrullen. När plommonen mjuknar släpper kärnorna och flyter upp till ytan. …
 2. Dela plommonet på mitten (helst i motsatt riktning mot skåran). Vrid loss halvorna genom att vrida dem åt motsatta håll.
16 sep. 2021

Kan man koka plommon med kärnor?

Häll en bottenskyla vatten i en tjockbottnad kastrull, och lägg ner plommonen. Koka upp under lock. Låt det sedan småputtra på svag värme utan locket, tills kärnorna flyter upp efter ca en halv timme. Ta upp kärnorna med en hålslev.

Hur gör man Plommonkompott?

Tillagning
 1. Skölj och halvera plommonen samt ta ur kärnorna. …
 2. Skär itu vaniljstången på mitten längs med och pilla ur vaniljfröna. …
 3. Lägg i plommonen och koka dem i 15 minuter så att det blir som en kompott i konsistensen.
 4. Fiska upp vaniljstången, kanel och stjärnanis.
 5. Häll upp plommonkompotten i en skål och låt den svalna.
24 sep. 2008

Hur länge ska man koka plommon?

Koka plommon med vatten i en tjockbottnad kastrull i 20 minuter på medelvärme tills de kokat sönder. Rör då och då. Späd eventuellt med mera vatten under tiden så det inte kokar torrt. Tillsätt socker och citronsaft samt koka i 10 minuter till.

När är plommon mogna?

Plommonen är svartblå med gröngult saftigt sött kött. De mognar i halva september och kan skördas en bit in i oktober. Träden är friska och får sällan sjukdomar, de trivs bäst i soliga och varma lägen.

Bosse Rappne planterar plommonträd

Dry apples & plums save for the winter #Torka äpple & plommon sparar för vintern.

Trädbeskärning – Fakta & Myter

Lämna en kommentar