Vad kan man göra med zucchini?

Vad ska jag göra med all zucchini?

Zucchini kan blandas i våffelsmet och pannkakssmet, i biffar och fritters (friterade småbiffar). Den funkar också perfekt i tzatziki, i stället för gurka. Ett bra frystips är att göra en grönsaksröra med zucchini som bas, frysa och använda som grund för pizzasås, gryta, soppa.

Vad gör man med stor squash?

Bästa tipset är att använda squash till squashgrund och rosta och mixa trädgårdens rester. Både små och stora frukter duger till squashgrund. Ett bra tips för att ta hand om riktigt mycket squash är att rosta den till ljuvlig squashgrund.

Hur kan man äta zucchini?

Man skär bort ändarna och kan sedan skiva eller strimla den och äta rå som gurka eller använda i pajer eller grytor. Zucchini eller squash är olika namn på samma grönsak. Zucchini är en gurkliknande grönsak och är god i pajer, i grytor och som ugnsstekt grönsak. Den kan också precis som gurka ätas rå i sallader.

Hur äter man squash?

Liten squash kan man äta rå i sallader och använda ungefär som gurka. Men Squashen är även perfekt att woka, steka och grilla och kan då användas på många olika sätt. Skivor av squash kan vändas i mjöl eller kikärtsmjöl och kryddor för att stekas och ätas som tillbehör eller en förrätt med en raita till.

Kan man frysa färsk zucchini?

Så här fryser du in zucchini:

Skala zucchinin och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Blanchera dem i kokande vatten i högst 1 minut. Skölj sedan direkt med kallt vatten så att kokningen avstannar. Låt dem ligga och dra på hushållspapper och frys sedan in dem i bra emballage.

Hur ta tillvara squash?

Frysa in squash
 1. 1 Portioner. 1 Portioner. squash. vatten.
 2. Koka upp vatten. Skär bort ändarna på squashen. Skiva eller skär i bitar. Lägg ner dem i kokande vatten i 1 minut. Låt rinna av väl och svalna. Lägg i frysförpackningar och in i frysen. Ta fram och använd till höstens och vinterns goda grytor.

Kan man äta stora squash?

Stora squash får ett kraftigare skal och kan lagras längre. Nackdelen är att kärnorna utvecklats mer på de större frukterna och de brukar man inte äta.

Vad är det för skillnad på zucchini och squash?

Och kärt barn har många namn. För det är faktiskt bara namnet som skiljer zucchini från squash. Själva frukten, egentligen en omogen pumpafrukt, är exakt den samma oavsett vad du kallar den.

Hur vet man när squashen är mogen?

Hur ser man när de är mogna? Squashens frukter är mogna när de ser lagom stora ut! Du kan alltså ta squashfrukten när du tycker att det räcker med storleken. Du kan också knacka med fingret på squashfrukten: låter den lätt ihålig är den mycket väl mogen.

Kan man äta skalet på en zucchini?

Hyfsat mjukt skal stör inte utan är en del av smakupplevelsen. Så skala inte fikon, sharon, zucchini och aubergine. Det finns även de som äter kiwi med skalet på. De är helt rätt ute!

Hur tillagar jag squash?

Gör så här
 1. Tvätta auberginerna eller squashen.
 2. Skär grönsakerna i 1/2 cm tjocka skivor, gärna på längden. …
 3. Hetta upp en stekpanna, häll i oljan och stek skivorna några minuter på varje sida tills de får fin färg och är lite mjuka. …
 4. Servera gärna grönsakerna med lite finskuren persilja ovanpå.

Kan man äta zucchini rått?

Det går att äta zucchinin rå, till exempel tunt skivad eller finstrimlad i en sallad. Men den milda smaken kommer fram mycket bättre om du tillagar den. Riv till zucchiniplättar, stek, grilla, ugnsbaka, bräsera, koka eller fritera.

Hur tillagar man zucchini?

Tillagning
 1. Skölj och skär zucchinin i två delar på längden. …
 2. Stek i olja i en stekpanna i ca 4 minuter eller tills de precis har fått färg och börjat mjukna.
 3. Skala vitlöken och finhacka den.
 4. Tillsätt vitlök, chiliflakes och salt samt stek någon minut till utan att bränna vitlöken.
 5. Zucchinin är klar att serveras.
5 aug. 2021

Hur kan man förvara zucchini?

Zucchini är en fast ingrediens i grönsaksgrytan ratatouille, och den mångsidiga grönsaken kan även delas, gröpas ur, fyllas med kött- eller grönsaksfyllning och sedan gratineras. Förvara zucchini i en lufttät behållare i kylskåpet så håller den en dryg vecka.

Hur skördar man squash?

Skörda dina squash

Fruktköttet blir då lite sötare medan fröerna blir något hårdare. Plockar man ofta hinner fler frukter mogna. En planta kan ge ett 20-tal frukter eller mer. Finns frukter kvar när nattfrost väntas kan man täcka plantan med fiberduk eller skörda de sista frukterna oavsett storlek.

Top 10 Zucchini Recipes | Recipe Compilations | Allrecipes.com

SAUTEED ZUCCHINI | quick and simple zucchini recipe with only 5 ingredients | zucchini sauteed

ZUCCHINI FRITTERS | healthy, gluten-free, low-carb, keto recipe

Lämna en kommentar