Vad kan man göra på midsommar 2021?

Under midsommar töms storstäderna på människor då många flyr fältet för midsommarfiranden på skärgårdsöar och sommarängar. Det är en fridfull tid att besöka storstan, särskilt Nordens eget Venedig Stockholm, där du kan vandra längs gator och kajer med måsskrik och vågskvalp i öronen.

Vad kan man göra på midsommar?

Efter all mat och dryck kan det vara skönt att röra på sig. Den klassiska femkampen i två eller fler tävlande lag är som gjord för midsommar.

Olika grenar i femkamp
 • Äggstafett. Bär ett ägg på en sked runt en kort bana så snabbt som möjligt. …
 • Säckhoppning. …
 • Stövelkastning. …
 • Pennan i flaskan.
20 maj 2021

Vart kan man fira midsommarafton?

Fira midsommar i Stockholm på Skansen, ingen förköpsbiljett krävs. Upplev ett klassiskt midsommarfirande i Stockholm – på Skansen pågår midsommar i dagarna tre med program från morgon till sen kväll. Bind egna kransar, dansa runt midsommarstången och ta del av folkmusik och folkdans.

Vad är öppet på midsommarafton?

Restauranger som har öppet under midsommarhelgen 2021:
 • Stureplan 2. Sturehof är kända för riktigt bra fisk och skaldjur – och sina generösa öppettider. …
 • Stockholm Fisk. Vasagatan 1. …
 • Berzelii Park 10. …
 • Tullhus 2. …
 • Rutabaga. …
 • Birger Jarlsgatan 4. …
 • Ångbåtsbryggan. …
 • Strandvägen 7C.
17 juni 2020

Vad behöver man på midsommar?

Sill, färskpotatis, nubbe i glasen och ett rejält gäng med svenska jordgubbar. Här är midsommarmaten du inte vill vara utan. Sillunchen till midsommar är en klassiker. Då vill vi ha ägghalvor, lax, färskpotatis och massor av sill såklart och gärna en kall nubbe i glasen.

Hur gör man en egen midsommarstång?

Stommen– Två stadiga pålar. Vill du vara traditionell ska det vara gran och den längsta av de två ska vara 34 alnar (drygt 2 meter) den andra hälften så lång. Men du vet bäst hur stor stång som passar ditt firande. Björk fungerar annars utmärkt, då kan du också kvista av den och använda riset till att klä stången.

På vilken plats friluftsmuseum firar många stockholmare midsommarafton?

Skansen har för många stockholmare blivit ett givet utflyktsmål i firandet men också runt om i förorter och i centrum reses midsommarstänger.

Hur firar man midsommar i Norge?

I Danmark och Norge firar man sankthans/jonsok (Johannes Döparens afton) genom att tända bål, leka lekar och i Danmark utöva bränning av pappershäxor.

I vilket land tänder man Midsommareldar?

Sankt Hans aften i Danmark

I Danmark tänder man midsommareldar, leker lekar och bränner pappershäxor. Vid elden sjunger man gärna Midsommervisen, som skrevs redan på 1880-talet.

Hur firar man midsommar i Sverige?

I Sverige är det vanligaste firandet av midsommar knutet till dans kring en midsommarstång – en lövad och blomprydd stång eller påle, antingen i form av ett kors med kransar hängande från tvärslån eller en eller flera större kransar som hänger i band och omsluter pålen.

Vad har öppet i Göteborg?

Här finns initerade vinbaren Olssons Vin, tequilaproffsen Tacos & Tequila och sköna barer som Brewers Beer Bar och Contrast Public House. Ölpriserna har hoppat upp något, men även här gillar man att var uppe sent! Flera ställen har öppet till 01 på vardagar och 02 på helger.

Vilken vecka är det midsommar 2021?

Midsommar 2021 var i vecka 25.

Har man prinskorv på midsommar?

RECEPT Prinskorv + Midsommar

Också ett trevligt inslag till midsommarlunchen. Servera med sommarprimörer och knäckebröd.

Vad har midsommarstången för betydelse?

Idén om midsommarstången som en forntida fallossymbol uppkom under 1800-talets slut, och hänger enligt etnologen Jonas Engman samman med Freuds och psykoanalysens inflytande. Däremot kan stången vara inspirerad av kristen symbolik, skriver Engman. Midsommarnatten har tillskrivits magiska krafter.

Vad passar till sill och potatis?

Koka potatis i lättsaltat vatten. Fördela sill, ägghalvor, potatis, gräddfil, rödlök, rädisor och gräslök på tallrikar. Servera gärna med knäckebröd, smör och en god ost.

MIDSOMMAR 2021

Midsummer in Sweden

EN STÖKIG MIDSOMMAR PÅ SMÖGEN!!!

Lämna en kommentar