Vad kan man så i juli?

JULI: Det går fortfarande utmärkt att om en stor del av vårsådden. Rädisor givetvis. Men också ärter, sallater, roquette, spenat, mållor, rödbetor, dill, majrovor, rättikor, kålrabbi, tidiga morötter etc. Nu i mitten av juli är det också rätt tid att de flesta av grönsakerna från Asien.

Vad kan jag så i augusti?

Sensommar och höst, augusti-oktober är utmärkta planteringsmånader, man kan plantera buskar, träd, bär och perenner så länge tjälen håller sig borta ur marken. Vintergrönt och barr bör man plantera i augusti, september beroende på var man bor så att de hinner etablera sig något innan vinter kommer.

När är det försent att så?

Vänta därför och dem ungefär en månad innan utplantering. Fröna gror först när jorden når 12 grader, direktsådd sker tidigast i maj och ännu senare i norra Sverige. Tomater behöver försås, men vänta gärna till slutet på mars eller början av april.

Kan man så tomater i juli?

Nu i juli kan du börja skörda och njuta av dina egenodlade tomater – åtminstone i landets södra hälft eller om du odlar i växthus.

Kan man så vallmo i juli?

Direktså Direktså vallmo genom att sprida ut dem på växtplatsen från maj till september i väldränerad, fuktig och näringsrik jord. Vattna regelbundet, särskilt under groningsperioden. Vissa sorter går även bra att direktså på hösten vilket ger tidigare blomning.

Vad kan man så i Pallkrage i augusti?

Fortsätt att grönsaker i augusti

Bladgrönt som står över jord växer ofta snabbt. Sallat och rucola gror bättre när det är lite svalare och går inte heller lika lätt i blom när dagarna blir kortare. Svartkål, grönkål och maché-/vintersallat är bland de härdigaste plantor vi har och kan skördas hela vintern.

Vilka blommor kan man så i augusti?

Här får du tips om 10 stycken blommor som är som vackrast på sensommaren/hösten!
 • Sommaraster, Callistephus chinensis, …
 • Jätteverbena, Verbena bonariensis, …
 • Rosenskära, Cosmos bipinnatus, …
 • Trädgårdsgullris, Solidago, …
 • Zinnia, Zinnia elegans, …
 • Höstanemon, Anemone x hybrida, …
 • Röd rudbeckia/solhatt, Echinacea purpurea, …
 • Kärleksört,
17 sep. 2014

Är det försent att så tomater i april?

När på året man ska så tomaterna varierar lite beroende på sort och var man bor. Jag brukar i februari för att plantorna ska få lång tid på sig att växa till sig. Men det går absolut att så så sent som i april/maj och ändå få en fin skörd!

Hur Omskolar man plantor?

Skola om plantor så här
 1. Omskola när de första karaktärsbladen har bildats.
 2. Välj en lite större kruka än den som fröet har grott i.
 3. Fyll nya krukan med lucker, näringsrik jord.
 4. Plantera fröplantan lite djupare i den nya krukan.
 5. Odla vidare på en ljus och sval plats.
16 mars 2020

När ska man så utomhus?

Det vanligaste är ju att grönsaksfröer direkt i jorden på växtplatsen utomhus på våren och försommaren under april, maj och juni. Tidpunkten kan dock variera lite beroende på vilken växtzon du bor i. fort eventuell tjäle gått ur marken och jorden är tillräckligt varm går det att börja .

Vilka grönsaker kan man så sent?

Vi får en tidig skörd att njuta av samtidigt som vi hinner med vårbruket i trädgården och när jorden värms upp fram i april-maj startar säsongens sådd av grönsaker i odlingslådor eller på friland. Bra sorter att så sent på hösten är morot, vintersallat, palsternacka, havrerot, gräslök, dill och persilja.

Vad kan man plantera på sensommaren?

Vad är bäst att plantera på hösten? I början av september passar det att plantera perenner, buskar, träd, barrväxter, rosor och klätterväxter. Bor du norröver är det dessutom nu all din höstlök ska sättas i backen. Många av dessa växter – och också vissa lökar – går dessutom att plantera tills marken fryser.

Hur sent kan man odla?

Sen sådd för tidig skörd nästa år

Machesallad, som även kallas vintersallad, kan du så på friland under sensommaren för höstskörd men den passar även för riktigt sen sådd i september till oktober och ger då en tidigare skörd följande säsong.

När och hur sår man vallmo?

Så lyckas du med vallmo:

Vallmofrön kan direktsås i jorden mellan maj och juni. De trivs i kalkrik och väldränerad jord, så du kan behöva blanda ner lite torvmull och grov sand. Vattna jorden innan och strössla sedan fröna glest. Avsluta med att mylla ner dem i jorden med en kratta.

När ska man så Jättevallmo?

Jättevallmon mår bäst när den varken delas eller flyttas, plantera på rätt plats från början. Jättevallmoplantor kan planteras under både vår och höst. På våren kan man plantera snart jorden går att bearbeta efter vintern. Om man planterar på hösten bör man alltid låta bladen sitta kvar som skydd.

När så Jättevallmo?

här odlar du vallmo. Förkultivera fleråriga arter och sorter inomhus på vårvintern. Direktså ettåriga arter och sorter utomhus när jorden är uppvärmd.

Odla i JULI – Vad jag odlar och skördar i mitten av sommaren

Så i juli , rosa fläderchampagne , serieodling och gräsmattan blir fin som äng som jag slår med lie

Så grönsaker 8 ätbara saker jag sår idag i mitten av juli

Lämna en kommentar