Vad kostar det att asfaltera uppfarten?

Ett generellt pris för asfaltering per m2 år 2022 ligger på 350 – 500 kronor och uppåt, det är endast själva asfalten. Vill du ha hjälp med alla moment (förarbete, maskiner och arbetskraft) hamnar priset per m2 på cirka 1 250 kronor och uppåt.

Hur mycket kostar en kvadratmeter asfalt?

Som en riktlinje kan man dock räkna med att priset för endast själva asfalteringen vanligtvis brukar kosta från 150 kr per kvadratmeter exklusive moms och uppåt. För hela arbetet med alla olika moment inkluderade får du ofta räkna med en kostnad på minst 500 kr per kvadratmeter och uppåt.

Hur tjock asfalt på garageuppfart?

Tjockleken på förstärkningslagret beror på markens förutsättningar. Är marken är stabil behövs mindre och har marken sämre förutsättningar lägger vi ett tjockare lager. Vi packar förstärkningslagret så att det bildar en stabil grund för de andra lagren. Bärlager: Ovanpå förstärkningslagret lägger vi ett bärlager.

Kan man lägga asfalt själv?

Mindre lagningar av befintlig asfalt kan man göra själv. Är det en större yta eller garageuppfart som ska asfalteras behöver man en ordentlig asfaltsläggare samt vält. För att lägga asfalt själv kan man med fördel använd kall asfalt, som finns att köpa i välsorterade butiker.

Vad kostar det att göra en uppfart?

Total materialkostnad för att lägga marksten av normal kvalitet, inklusive bärlager och kross, kan schablonberäknas till runt 250 kr/kvadratmeter. En uppfart som ska få plattor eller marksten på 30 kvm kostar alltså runt 7 500 kr för material.

Vad kostar 1 km asfalt?

1 m motorväg kostar i snitt 30 000 kr att lägga. 1 km, 30 000 000 kr.

Får man asfaltera utan bygglov?

Krävs det marklov om jag ska asfaltera? Det krävs bygglov om du anlägger en ny parkeringsplats. Skall du endast asfaltera så kan det krävas marklov för att du påverkar markens genomsläpplighet. Ta kontakt med er kommun och berätta vad du har för planer.

Hur tjockt är asfalt?

Största stenstorlek: 11 mm för gårdsplaner och uppfarter där du vill ha en slätare yta. 16 mm för övriga arbeten. Mängd: 100 kg asfalt/m2 ger en tjocklek på ca 4 cm, vilket lämpar sig för normala gårdsplaner. Ytor som är utsatta för mer slitage och belastning kräver 120 kg/m2, vilket ger en tjocklek på ca 5 cm.

Hur mycket tjänar man på att lägga asfalt?

33 900 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Hur brant får en uppfart vara?

En garageuppfart bör inte vara brantare än 1:10. Föreslagen sockelhöjd ska anges och ingå i bygglovsansökan. Murar och utfyllnader i närhet av tomtgränser påverkar grannars möjligheter att utnyttja sina tomter då de kan dominera och skugga och är därför ofta en källa till konflikter grannar emellan.

Hur gör man med kallasfalt?

Hur lägger man kallasfalt?
  1. Utvidga sprickan eller hålet med hjälp av hammare och brytjärn för att asfaltmassan ska kunna tränga in ordentligt. …
  2. Sopa noga rent håligheten för att avlägsna allt skräp som kan göra att asfaltmassan inte fäster som den ska.

Hur man lägger asfalt?

Merparten av alla asfalterade ytor utförs som s.k. maskinläggning, av ett läggarlag med en asfaltutläggare och en eller flera vältar. I vissa fall återvinner man gammal beläggning direkt på plats med olika ”remixing”-metoder. Asfalt ligger dock inte bara på gator och vägar med hög trafik.

Hur lagar man asfalt?

lagar du potthål i asfalten

Om det är potthål i din asfalterade infart kan du snabbt fylla dem med kall reparationsasfalt. Den är lätt att arbeta med och lagningen blir lika stark som med vanlig asfalt. Du ska inte vänta för hålen blir inte mindre – tvärtom!

Vad kostar en Stenläggare?

Att anlita en stensättare

En stensättare kostar ungefär 400-700 kr/timmen att anlita (inklusive moms) och ofta får du ett paketpris för både material och arbete av en plattläggare eller stensättare. Priset totalt för att lägga marksten brukar ligga på mellan 500-1000 kr/kvadratmeter.

Vad kostar Stenläggare?

I normala förhållanden brukar det kosta mellan 550 till 850 kronor per kvadratmeter, beroende på vilka stenar man väljer att använda sig av. Så om man har en garageuppfart på 100 kvm, där man bör ha fiskbensmönster, och väljer betongsten kombinerat med granit kan priset för allt hamna på omkring 70 000 kronor.

Vad kostar betongsten?

Stenkostnaden – som i genomsnitt ligger på ca 200 kr för betongvaror och ca 400 kr för äkta natursten. 3. Anläggningskostnaden – som kostar någonstans mellan 250 och 350 kr per kvm.

Asfaltera uppfart | Vårfix

Asfaltering garageuppfart

NCC Repasfalt

Lämna en kommentar