Vad kostar det att bygga en boulebana?

Det kostar ca 200 kr för 100 kvm. Fyll därefter på med 20 – 30 cm stenmjöl storlek 0-8 (är att föredra) eller 0-6 ( 0-6 kan oftast vara svårare att få tag på). Spara 1-4 skottkärror med stenmjöl för efterarbetet. Jämna ut ytan och se till att banan är i relativ våg +-0.

Vilket grus till boulebana?

Fyll på med ca 2 dm makadamm 8-16 eller kross. Detta fungerar som dräneringslager. Jämna ut underlaget ( viktigt med tanke på slutresultatet). Platta till hela ytan med en markvibb, lämplig vikt på den är 120 eller 140 kg.

Hur lång ska en boulebana vara?

Du kan ha den perfekta platsen för en boulebana. Om platsen är tillräckligt stor kan den rymma en bana i tävlingsbanans storlek, 4x15m. Även en mindre bana kan fortfarande fungera för att kunna spela fullt ut efter reglerna, minsta måttet för det är 3x12m. Markera upp kantlinjerna och kavla upp ärmarna.

Vad händer om man träffar Lillen i boule?

Om bägge lagen har klot kvar blir det inga poäng och omgången spelas om. Träffar någon lillen med ett klot utan att den lämnar banan, spelar ni bara vidare med den nya positionen.

Hur mycket kostar stenmjöl?

Prislista lösvikt – grus och jord
Art nr Sort Pris/ton(ex.moms)
704 Bergkross 93,00
706 Makadam 194,00
707 Makadam 160,00
709 Stenmjöl 123,00

19 rader till

Vad betyder boulebana?

Boule eller pétanque som är en variant av flera olika boulespel är ett spel och en sport, som spelas genom att kulor av stål kastas mot en liten träkula, kallad ”lille”. Det moderna spelet har sitt ursprung i Frankrike. Ordet boule är egentligen det franska ordet för klot.

Gudmar byggde en koja och flyttade till skogs – bor helt ensam

KLAS TÄVLAR MOT EN PROFFSSNICKARE!

Så bygger du en skjutbana som inte kräver tillstånd.

Lämna en kommentar