Vad kostar det att bygga om en bil till epa?

Nu blir det enklare för hemmabyggare att skapa sin egen A-traktor från en vanlig personbil. En ny mopedbil kan kosta över 200 000 kr – medan det nu finns möjlighet att göra om en fin personbil från cirka 50 000 kr.

Hur mycket kostar det att konvertera en bil till A-traktor?

Priset för att programmera om bilens styrenhet till A-traktor är 6990 kr. När vi programmerat klart och kan garantera att bilen inte gör mer än 30 km/h skriver vi ett intyg som du tar med till registreringsbesiktningen.

Vad krävs för att bygga om en bil till A-traktor?

A-traktor skall ha den ursprungliga fordonstypens sedvanliga förarhytt eller ursprungliga karosseri. Fordonet skall vara ombyggt så att det är uppenbart att det inte längre är avsett för person- eller godsbefordran. Säte för en eller två passagerare bredvid förarsätet får dock behållas vid ombyggnaden.

Hur mycket kostar det att tanka en EPA?

Att ha EPA-traktor kostar på. Att köpa en besiktigad och körklar kostar allt från 30 000 kronor upp till 150 000 kronor beroende på märke och skick. Framförallt är det själva bränslet som kan bli en dyr historia för en EPA-ägare. – Bränslet är väldigt dyrt, en tank kostar nästan 1000 kronor, säger Jennie.

Kan man registrera om en A-traktor till bil?

BSRs A-traktor konvertering är en programvara som laddas in i bilens styrenhet (ECU) och stryper bilen elektroniskt till maxhastigheten 30km/h. Ytterligare modifieringar behöver göras för att bilen ska bli godkänd i en registreringsbesiktning som A-traktor. Läs mer om regler kring A-traktorer här.

Vem ska äga A-traktor?

Om du äger en A-traktor och står registrerad på den så ansvarar du för att fordonet är i föreskrivet skick. Du ansvarar även för på vilket sätt som fordonet brukas. Många av A-traktorerna står skriven på den ena föräldern men brukas av en son eller dotter i familjen.

Vilka bilar kan konverteras till A-traktor?

Det har börjat dyka upp allt fler Porsche Cayenne, Audi, BMW och Mercedes som A-traktorer. Till och med Ford Mustang har gjorts till A-traktor. En Porsche Cayenne Turbo S som har 500 hk har byggts om – och där går det undan upp till 30 km/h.

Vilka intyg krävs för A-traktor?

Från och med den 1 februari 2021 behöver intyg medtas till registreringsbesiktningen. Intyget ska vara ifyllt av den som utfört hastighetsbegränsningen, t ex en verkstad eller annan person som utfört den delen av ombyggnationen. Intyget kan skrivas ut och tas med till besiktningen.

Vad krävs för Epa-traktor?

Trafikregler
  • Traktor a ska vara konstruerad för att kunna köra i högst 40 km/timmen.
  • Traktor b får köras i högst 50 km/timmen.
  • Äldre traktorer och A-traktorer ska vara konstruerade för att kunna köra i högst 30 km/timmen.
  • EPAtraktor har dessutom en högsta tillåten hastighet av 30 km/timmen.

Vem får köra Epa-traktor?

Du har ett körkortstillstånd. Du har fyllt 16 år. Du har gjort ett godkänt kunskapsprov.

Hur mycket bränsle drar en EPA?

Det blir mycket höga varv på motorn redan vid lagliga farter kring 30 kilometer i timmen. – Därför drar de så mycket bensin, fyra liter per mil ungefär. Emil och Kristoffer är tekniskt kunniga efter att ha mekat med sina ögonstenar under ett par år. – De flesta A-traktorer har två växellådor.

Hur mycket kostar det att försäkra en EPA?

Endast TryggHansa trafikförsäkrar a-traktorer/EPA som är registrerade som ”trafiktraktor”. kostar på fel ställe, tex stockholm ca 3000/år.

Vad är det för skillnad på A-traktor och EPA?

EPAtraktorn skulle vara konstruerad med ett visst utväxlingsförhållande (10:1). En EPA får dessutom inte köras fortare än 30 km/h. Inte heller A-traktor och traktor a är samma sak. En A-traktor är en bil ombyggd till traktor medan en traktor a är en långsamtgående traktor.

Kan man återställa en EPA?

Epa-traktorer går inte att återregistrera till vad de varit en gång i tiden. Enklast går det om du kan få fram hur fordonet var beskaffat innan det blev registrerat som traktor genom att visa gammalt reg. bevis t.e.x. Stämmer chassiet då överens med uppgifterna som står där blir det enkelt. Ursprungskontroll behövs ej.

Vad händer om man åker 3 i en A-traktor?

Enligt Trafikförordningen SFS(1998:1276) 3 kap. 79§ får passagerare inte tas med i sådant antal eller placeras så att fara kan uppstå. Detta gäller i A- och EPA-traktorer. Dessa båda fordonstyper har dessutom en högsta tillåten lastvikt som man inte får överskrida.

Hur mycket kostar en registreringsbesiktning?

Pris kontrollbesiktning och efterkontroll
Fordon och totalvikt Kontrollbesiktning
Besiktning personbil
Personbil (max totalvikt 3500 kg) Varierad prissättning, se aktuellt pris i onlinebokningen
Personbil 3501-10000 kg Pris från 1109 kr
Personbil 10001- kg Pris från 1729 kr

50 rader till

Tips för dig som tänker bygga en A-Traktor

BYGGER EN A-TRAKTOR PÅ 24 TIMMAR

Vlogg 27│ Hur man bygger a-traktor av en Volvo V70!

Lämna en kommentar