Vad kostar det att bygga pool?

Kostnaden för poolen (inklusive pooltak och värmepump) är cirka 300 000 kr. Kostnaden för installation av poolen är cirka 154 000 kr samt en transportkostnad av poolen på cirka 20 000 kr. Totalkostnaden för att bygga och installera en PP pool som är 4 x 8 meter blir då cirka 480 000 kr.

Vad kostar en pool i månaden?

Månadskostnaden för uppvärmningen av en normalstor pool på 4×8 meter som värms upp till 28 grader landar någonstans mellan 500 kronor till 1000 kronor i månaden med en poolvärmepump. Om du räknar med en badsäsong på ungefär 4 månader betyder det en total kostnad för uppvärmning mellan 2000 till 4000 kronor.

Hur mycket kostar det att göra en pool?

Priset ligger på mellan 40 000 – 80 000 kr, och för den solida betongstommen är priset ännu högre. Priset varierar en del beroende på priset för betongbilen och hur tillgänglig din pool är.

Hur mycket kostar en glasfiber pool?

Vad kostar det med glasfiberpool? Det finns poolpaket med glasfiberpool i budgetalternativ som kostar mellan 10 000-20 000 kronor inklusive pooltak och installation. För den som vill ha högre kvalitet rekommenderas pooler av en högre kostnad.

Vad betalade ni för er pool?

Att bygga pool är ett relativt dyrt trädgårdsprojekt jämfört med många andra. Priset för en normal pool ligger i ett stort spann, allt från 200 000-600 000 kronor, men det kan bli ännu dyrare.

Vad kostar det att bygga pool 2021?

Kostnaden för poolen (inklusive pooltak och värmepump) är cirka 150 000 kr. Kostnaden för installation av poolen är cirka 187 000 kr samt en transportkostnad av poolen på cirka 5 000 kr. Totalkostnaden för att bygga och installera en thermopool som är 3 x 6 meter blir då cirka 350 000 kr.

Hur mycket kostar en nedgrävd pool?

Arbetskostnad och montering

En grov uppskattning är att arbetskostnaden för att bygga poolen ligger på ungefär lika mycket som poolen i sig. Slutpriset för ett poolbygge kan därför uppskattas till mellan 200 000 – 600 000 kronor. Allt beroende på dina val och förutsättningar.

Vad kostar pool med trädäck?

Pool ovan mark

Den kräver inget omfattande markarbete utan ställs direkt på plan mark. Poolen tillverkas i pvc, glasfiber och trä, och kläs med poolduk, en så kallad liner. Du hittar den i allt från budgetmodeller till mer påkostade varianter. Pris: ca 1 600–20 000 kr.

Hur billigt kan man bygga en pool?

En upphöjd pool är oftast det enklaste och billigaste alternativet. Denna pooltyp passar extra bra på en suterrängtomt, då man kan placera poolen i en sluttning och bygga in den i en uteplats. Har du en helt jämn tomt utan nivåskillnader är det dock snyggast att bygga en markpool som smälter in i trädgården.

Måste man ha bygglov för att bygga pool?

För att bygga en pool behöver du oftast inget bygglov. Pooler är varken uppräknade bland de konstruktioner som kräver lov eller de som inte kräver lov i plan- och bygglagen. Men poolen kan, beroende på hur den ser ut och är konstruerad, anses vara något annat som kräver lov som en mur eller ett plank.

Hur sätter man en glasfiber pool?

Glasfiberpool montering
  1. Gräv en grop i marken. …
  2. Förberedd marken och häll den betonggrundplattan med en total tjocklek på ca 15 cm. …
  3. Det rekommenderas att lägga ett lager av hårt frigolit på grundplattan.
  4. Ställ polyester pool på förberedda platsen.
  5. Häll vattnet i poolen till en höjd av ca 20-25 cm.

Hur länge håller en Glasfiberpool?

Livslängden på en glasfiberpool påverkas dels av vilka material man använt och hur poolen är tillverkad. En billig glasfiberpool kan ha en livslängd på cirka 4-5 år innan man börjar få problem medan en dyrare glasfiberpool kan hålla i upp till 25 år innan problem uppstår.

Vad kostar markarbete för pool?

Enbart grävning för en 8 x 4 meters pool tar ca 2 dagar och kostar cirka 13 000 – 15 000 kr. Till detta priset måste du räkna till etableringskostnader på ca 7 500 – 10 000 kr och bortforsling av massor med deponi. Vill du ha hjälp med bortforsling av schaktmassor kostar det ungefär lika mycket till.

Vilken pool är mest prisvärd?

ECO Premium, den mest prisvärda du poolen du enkelt själv kan bygga! Vi har även ECO Standard, Thermo Premium och Thermo Standard.

Hur mycket el drar en cirkulationspump pool?

Vikten av ”rätt” poolvärmepump

Om du har en GreenMachine full inverter poolvärmepump så kan du räkna att den siffran istället är ca 65kr per kubikmeter eller 2600 kWh / säsong vilket ger en kostnad på ca 1.956. – / säsong beroende på elavtal och var du bor i landet.

Hur mycket jobb är det med en pool?

– Det är väldigt frestande att skaffa pool och myten att det skulle vara mycket jobb med att ha en pool stämmer inte, säger Robert Fridberg från Poolkompaniet. Dagens reningsverk gör det enkelt och med en städrobot och en automatik på klor och pH behövs inte mycket tid för att sköta poolen.

Att köpa pool

Bygga pool – en våt dröm som kan löna sig

Såhär väljer du rätt pool till huset

Lämna en kommentar