Vad kostar det att hyra elsparkcykel?

Vad kostar det att hyra? De flesta appar för elsparkcyklar tar 10 kronor för att låsa upp elscootern och sedan kostar det 1 – 3 kronor per minut beroende på bolag, stad och ibland även tid eller dag i veckan.

Hur mycket kostar det att hyra elsparkcykel i Stockholm?

Bird
 • Startavgift: 10 kronor.
 • Minutpris: 3 kronor.
 • Tillgängliga i: Stockholm.
1 sep. 2020

Vilken sparkcykel är billigast att hyra?

Priserna kan skilja sig beroende på stad, men riktpriser är följande:
 • Lime (limegrön): Startpris 10 kr + 3 kr/min.
 • Voi (röd): Startpris 10 kr + 1-3 kr/min (minuttaxa beroende på dag)
 • Tier (Grön): Startpris 10 kr + 2,25 kr/min.
 • Bolt (Grön): Startpris 0 kr + 2 kr/min (tillagd 2020-05-22)
12 apr. 2019

Vad kostar att hyra el sparkcykel?

Pris: 10 kronor att låsa upp, 2,25 kronor per minut. Voi finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro och Helsingborg. Pris: 10 kronor att låsa upp samt 1-3 kronor per minut beroende på dag, tid och vilken stad du vill åka i.

Hur fungerar det att hyra elsparkcykel?

fungerar det att använda elsparkcyklar

Elsparkcyklar får gå i max 20 kilometer i timmen. De placeras ut av företagen runt om i de svenska städer. Via en app kan man plocka en elsparkcykel från gatan, köra en sväng och sedan lämna den var som helst inom de zoner som tillåts i appen.

Vilken sparkcykel är billigast i Stockholm?

Idag finns det fem stycken elscooterföretag som är aktiva i Stockholm. Vi har jämfört hur mycket det kostar, beroende på vilken elscooter du väljer. Med dagens prissättning är det Tier och Moow som är billigast att åka med.

Vad är billigast Voi eller tier?

Billigast och sämst

Lime har en startkostnad på tio kronor, därefter tre kronor i minuten, Tier liksom Voi har samma startkostnad och sen 1.50 kronor kronor per minut. I de flesta andra länder är kostnaden ungefär den samma.

Vilken är den bästa elsparkcykeln?

Vi har testat ett flertal modeller och presenterat de 7 bästa elscootrarna. Vinnaren i vårt bäst i test blev Xiaomi Mi 1S Elscooter.
 • Xiaomi Mi 1S Elscooter. …
 • Xiaomi Mi Pro 2 Elscooter. …
 • E-WHEELS E2S Junior 2022. …
 • Nomadelic Elscooter Active 800. …
 • E-Way E250 Elscooter med 17 km räckvidd.

Vilken är den snabbaste elsparkcykeln?

Vosh +++ Enda uthyraren som låter föraren boosta sin sparkcykel, för tio kronor kan man låsa upp 10 procent ökad hastighet och acceleration i appen. Även utan boost-funktionen tillhör Vosh marknadens snabbaste, och med boost går sparkcyklarna i 24 kilometer i timmen, on par eller till och med snabbare än Circ och Bird.

Vilken sparkcykel ska man köpa?

Stoy Speed Classic – Från 10 år. Stiga Air Scooter 12″ – Från 7 år. Stiga Kick Scooter Comet 120-S – Från 5 år. Micro Sparkcykel Classic Big Wheel – Bästa sparkcykel för vuxna.

Hur mycket kostar det att hyra en elcykel?

Vad kostar det att hyra en elcykel? Det kostar 79 kr/mån för ett abonnemang och då betalar du en startkostnad på 5 kr för de första 30 minuterna. Därefter 10 kr för nästa halvtimme och 20 kr per timme de efterföljande timmarna.

Vad kostar det att använda sparkcykel?

Vad kostar det att hyra? De flesta appar för elsparkcyklar tar 10 kronor för att låsa upp elscootern och sedan kostar det 1 – 3 kronor per minut beroende på bolag, stad och ibland även tid eller dag i veckan.

Vad kostar det att ladda en elsparkcykel?

Elen som krävs för att ladda batteriet en gång kostar i storleksordningen en krona. Om du kör 4 mil på en laddning så blir alltså milkostnaden 25 öre. Jämför det med bränslekostnader för bil eller månadskort för kollektivtrafik.

Vem betalar för Elsparkcyklarna?

Företagen betalar en avgift till staden för de elsparkcyklar som hyrs ut på stadens mark. Staden har också en löpande dialog med företagen om deras verksamhet. Dialogen handlar till exempel om hur elsparkcyklarna ska parkeras för att inte stå i vägen för gående eller annan trafik.

Hur funkar det att hyra Voi?

Att Voia är enkelt och roligt.

Om du inte ser någon i närheten, ta en titt på kartan i appen och lås sedan upp el-scootern genom att scanna QR-koden. Innan du kan använda gasen behöver du lite fart. Kicka igång din resa genom att sparka din Voi i rullning, sedan är du på väg. Känn magin, var du än åker!

Hur kör man elsparkcykel?

Tänk på att det finns särskilda regler för elsparkcyklar som går snabbare än 20 km/h i timmen och därmed inte klassas som cyklar. De måste registreras och ska också ha rätt utrustning för att få köras på allmänna vägar. Inhägnat område kan du alltid köra fritt på!

How to Start an Electric Scooter Business | Starting an Electric Scooter Rental Business

Are rental scooters a SCAM?

VEM ÄR SNABBAST – Voi, Tier eller Lime?

Lämna en kommentar