Vad kostar det att ladda en tesla hemma?

Enligt Statistiska Centralbyrån åkte varje svensk bil i genomsnitt 1 100 mil i fjol. Räknar vi med 2 kWh per mil behövdes det därför 2 200 kWh som kostat någonstans mellan 2 200 – 4 400 kronor att ladda hemma. Det blir mellan 200 och 400 kronor per månad.

Hur mycket kostar det att ladda en elbil hemma?

– Om du dessutom laddar hemma så betalar du runt 1–1,50 kronor per kilowattimme och milkostnaden hamnar någonstans runt 2–3 kronor milen. Om du laddar bilen på en laddstation så kanske det kostar tre kronor per kilowattimme i stället, vilket betyder en milkostnad om sex kronor.

Vad kostar det att ladda på en Tesla laddare?

Enligt Tesla kostar det i genomsnitt 3.62 kronor per kWh att ladda på deras Supercharger snabbladdare.

Vad kostar det att ladda en elbil på Mcdonalds?

McDonald’s snabbladdare är ett samarbete med Fortum Charge and Drive. Att snabbladda kostar 2,50 kronor i minuten.

Är det gratis att ladda en Tesla?

Tesla erbjuder återigen gratis laddning för dem som beställer en ny Tesla Model S eller X. Dealen inkluderar alla Teslas superchargestationer, med en kapacitet att ladda upp en Teslan på cirka 30 minuter.

Hur mycket kostar det att ladda en elbil 2022?

Det kostar cirka 80 – 150 kr att ladda en elbil från tomt batteri till fulladdat. Denna kostnad baserat på en batterikapacitet på cirka 50 – 100 kWh och ett elpris på 1,5 kr.

Kan man ladda sin elbil i vanligt eluttag?

Det är inte säkert att ladda din bil i ett vanligt eluttag.

Att ladda din elbil i ett vanligt eluttag kan innebära allvarliga säkerhetsproblem då vanliga eluttag och kablar inte är dimensionerade för hög belastning under lång tid. Om de används i högre intensitet än rekommenderat, ökar brandrisken.

Vad kostar det att ladda en Tesla 2022?

I Sverige kostar det i regel vanligtvis 2 till 3 kronor per mil om du genomför detta med en laddbox hemma. Vilket innebär att en räckvidd på omkring 30 mil (full laddning) i hemmet skulle kunna tänkas landa på omkring 75 kronor.

Kan man ladda andra bilar på Teslas laddstationer?

Nu öppnar Tesla Supercharger-snabbladdare i Sverige för andra bilmärken. Ämnen i artikeln: Tesla Tesla Supercharger laddstation Visa fler… Teslas pilotprojekt med att öppna upp snabbladdare för andra fabrikat fortskrider och i dag öppnas delar av nätverket i Sverige upp.

Vad kostar det att ladda Tesla Model Y?

Det ungefärliga elpriset för en villa låg enligt scb.se år 2020 på 1,5 kr per kWh. Batterikapaciteten på Tesla Model Y (75 kWh) är 75 kWh. Det betyder att kostnaden att ladda Tesla Model Y (75 kWh) hemma från 0-100% är ungefär 112,5 kr (1,5 kr * 75 kWh).

Är det gratis att ladda elbil på IKEA?

Parkeringsavgifter: Gratis, gratis el! Info källa: Här kan IKEAs kunder ladda kostnadsfritt under varuhusets öppettider kl. 10-20 (se ikea.se för avvikelser kring öppettider).

Vad kostar det att ladda en elbil på Circle K?

I huvudsak handlar det om ”ultrasnabbladdarna” som kan erbjuda hastigheter från 150 kW och upp till 300 kW. Här är priset 6,29 kr/kWh. Den andra varianten Circle K kallar för ”snabbladdare” har en hastighet på mellan 50-60 kW. Här är kostnaden 4,99 kr/kWh.

Hur fungerar publika laddstationer?

Ett laddkort är ett plastkort eller bricka du använder för att betala din elbilsladdning på laddplatser längs vägen. För att du ska kunna ladda din elbil på publika laddstationer behöver du ha ett laddkort. Det finns en mängd olika typer av laddkort där varje kort är bundet till en viss leverantör.

När slutade Tesla med gratis laddning?

2018 ändrade de så att fri laddning så länge man hade kvar bilen istället blev fri laddning i sex månader. För Model S och Model X gällde dessutom att man fick 400 kWh gratis varje år, men det erbjudandet upphörde i november 2018.

Vilka Tesla har Free Supercharge?

Alla Tesla Model S och Model X som tillverkats efter 1 maj 2019 har teknisk möjlighet att ladda vid laddningsplatser med CCS Combo 2 genom att använda en CCS Combo 2-adapter. Jag har en Model S eller Model X som tillverkats före 1 maj 2019.

Vad menas med fri Supercharge?

Under vissa tider under delar av februari och mars erbjuder Tesla gratis elbilsladdning på utvalda Supercharger-stationer. Det i ett försök att premiera de som reser under tider med låg belastning vid laddarna. I Sverige rör det sig om 13 stationer där det under vissa tider kommer vara gratis att ladda.

Vad kostar en Tesla model 3 per månad? Vi jämför med vår förra bil! Kikar även på laddalternativ!

Vad kostar det att äga en Tesla i Sverige? – Kostnadsgenomgång för egenföretagare

#10 Att ladda på publika laddare, Tesla Model 3 Long Range

Lämna en kommentar