Vad kostar det att lägga marksten?

Total materialkostnad för att lägga marksten av normal kvalitet, inklusive bärlager och kross, kan schablonberäknas till runt 250 kr/kvadratmeter. En uppfart som ska få plattor eller marksten på 30 kvm kostar alltså runt 7 500 kr för material.

Vad kostar det att anlita en Stenläggare?

Att anlita en stensättare

En stensättare kostar ungefär 400-700 kr/timmen att anlita (inklusive moms) och ofta får du ett paketpris för både material och arbete av en plattläggare eller stensättare. Priset totalt för att lägga marksten brukar ligga på mellan 500-1000 kr/kvadratmeter.

Vad kostar det att stenlägga?

I normala förhållanden brukar det kosta mellan 550 till 850 kronor per kvadratmeter, beroende på vilka stenar man väljer att använda sig av. Så om man har en garageuppfart på 100 kvm, där man bör ha fiskbensmönster, och väljer betongsten kombinerat med granit kan priset för allt hamna på omkring 70 000 kronor.

Vad kostar betongsten?

Stenkostnaden – som i genomsnitt ligger på ca 200 kr för betongvaror och ca 400 kr för äkta natursten. 3. Anläggningskostnaden – som kostar någonstans mellan 250 och 350 kr per kvm.

Vad kostar trädgårdsplattor?

Byasten är egentligen en tumlad betongplatta, och den kostar omkring 150 kronor per kvadratmeter exklusive arbetet. En gatsten av granit ligger istället runt 450-500 kronor per kvadratmeter utan läggning inräknat, säger Erik Göransson.

Hur många Smågatsten går det på en kvadratmeter?

Smågatsten Svensk Bohus 9-11 är råkluven på alla sex sidor. Det går 85-95 st/m². Den här produkten kräver kranbil vid leverans.

Vad kostar det att anlägga en garageuppfart?

Total materialkostnad för att lägga marksten av normal kvalitet, inklusive bärlager och kross, kan schablonberäknas till runt 250 kr/kvadratmeter. En uppfart som ska få plattor eller marksten på 30 kvm kostar alltså runt 7 500 kr för material.

Kan man lägga marksten direkt på jord?

Kan man lägga marksten direkt på jord? Marksten måste ligga på ett stabilt underlag. Består underlaget av jord eller sand, bör man först gräva ut ytan. För en trädgårdsgång eller uteplats bör du gräva ur ca 15-25 cm och för till exempel en garageuppfart ca 25-35 cm.

Hur lång tid tar det att lägga marksten?

Hur lång tid tar det att lägga marksten? Det beror mycket på vilket det tidigare underlaget var, hur stort du har tänkt dig och vilket material du använder. Allt från enstaka dagar till veckor kan vara aktuellt.

Hur sätter man plattor ute?

  1. Gräv ur ytan för din marksten. Första steget när man ska lägga marksten är att gräva ut området där stenen ska ligga. …
  2. Täck gropen med fiberduk. …
  3. Fyll på med bergskross och packa ordentligt.
  4. Häll på 3 cm med stenmjöl/stenflis.
  5. Lägg marksten och avsluta med fogsand.

Vad gör en stensättare?

De lägger kantsten och gatsten samt sten- och betongplattor på gång- och körbanor, i hamnområden, på parkeringsytor, terminaler – ofta i stadsmiljöer eller andra offentliga miljöer. Stensättare arbetar med olika sorters material, men ofta är det naturmaterial som granit och skiffer.

Hur många kvadratmeter plattor per dag?

I genomsnitt (även om det varierar väldeliga) kan en kompetent plattläggare lägga ungefär två kvadratmeter per timme. Att räkna med en kostnad på runt 200 kronor per kvadratmeter trädgård är i allmänhet en hyfsat korrekt prisuppskattning.

Hur mycket kullersten per kvm?

Fakta
Artikelnummer 602
Färg Grå / Ljusgrå
Vikt per pall 1000
Antal kvm per pall 3
Användningsområde Utomhusbruk

9 rader till

Vad kostar en Plattläggare?

Timpriset kan variera en hel del mellan olika företag och även mellan olika orter runt om i landet. Räkna med att det kostar mellan 400 och 700 kronor per timme. Det tillkommer även en materialkostnad på cirka 200 till 400 kronor per kvadratmeter.

Vad väger en betongplatta 35×35?

Ett väl tilltaget antal storlekar ger dig förutsättningar att hitta plattor för just dina önskemål och behov, hur du än vill kombinera. Du kan även blanda med vår marksten Bas som har samma utseende och passar i mått.

Produktinformation.
Antal (m²/pall) 10,5
Vikt (kg/m²) 112
Vikt (kg/pall) 1176
Vikt (kg/st) 14

12 rader till

Vad kostar plattsättning utomhus?

Generellt brukar man säga att materialkostnaden landar någonstans mellan 200-500 kr/m2. Men det beror helt på vilken sten du väljer. Vad kostnaden blir för hantverkarens jobb kan skilja sig åt markant beroende på vad som ska göras.

Byggmax tipsar, lägga marksten

Lägga marksten , tips och inspiration☀️⛅

Tips! Så lägger du sten i trädgården – ©Flisby AB, Flisbybloggen

Lämna en kommentar