Vad kostar det att skicka julkort?

Brevporto för julfrimärken år 2022
År Pris Julfrimärke Pris 1:a-klassbrev
2017 6.50 kr 7.00 kr
2018 8.50 kr 9.00 kr
2019 8.50 kr 9.00 kr
2020 10.00 kr 11.00 kr

39 rader till

Kan man använda 2019 års julfrimärken?

Ja, du kan använda gamla frimärken förutsatt att de är hela och oanvända. Dessutom är tidigare års valörlösa julfrimärken giltiga för julpost. Övrig tid på året fungerar julfrimärken för frankering av inrikes brevtjänster med eventuell tilläggsfrankering för att nå upp till portot för den tjänst du tänkt använda.

Kan man använda julfrimärken till utlandet?

Enligt Posten kan årets julfrimärken, med temat juldelikatesser, användas även för utlandspost, men då krävs flera stycken. Julkort till Finland med svenska julfrimärken måste frankeras med två julfrimärken och ett enkronorsfrimärke. Kostnaden för det blir totalt 14 kronor.

Hur mycket kostar ett julfrimärke?

Frimärkena kommer i häften om tio och kostar 10 kr per frimärke. Precis som tidigare år är både julkort och julkortspåse gratis. För den som är sent ute släpps även ett frimärke med vintermotiv för inrikes brev upp till 50 gram.

Måste man ha julfrimärken på julkort?

Sista datum att skicka julkort med posten

Inrikes brev/kort med julfrimärke ska skickas med posten senast den 15 december 2021. Skickar du utan julfrimärke gäller sista datum den 21:e december. Tänk på att utskick till en del orter är det längre leveranstid.

Hur länge gäller julfrimärken 2019?

Alla typer av frimärken – valörlösa, valörfrimärken och rabattfrimärken – gäller hur länge som helst. Det finns inget bäst före datum på frimärken.

Hur mycket är ett Sverigefrimärke värt?

Sedan den 1 januari i år kostar ett frimärke 11 kronor. Har du frimärken med utskriven valör kan du använda dem så att de adderar upp till rätt portosumma. Valörlösa frimärken går att använda precis som vanligt oavsett när du köpte dem.

Hur länge gäller julfrimärken 2021?

Tidigare när det fanns den mer långsamma formen av B-post kunde julfrimärkena användas även under andra tider på året än under nov-dec och för annan post än just julkort och julbrev. Julfrimärkena har ett portovärde under hela året men behöver t. ex. kompletteras med andra frimärken för att uppnå fullgott brevporto.

Hur många Valörlösa frimärken utrikes?

En vanlig fråga är hur många valörlösa frimärken som behövs när man ska skicka brev utomlands. För brev som har en maxvikt om 50 gram ska 2 st valörlösa frimärken användas.

Hur gamla frimärken kan man använda?

Ja det kan du! Sedan den 1 januari i år kostar ett frimärke 11 kronor. Har du frimärken med utskriven valör kan du använda dem så att de adderar upp till rätt portosumma. Valörlösa frimärken går att använda precis som vanligt oavsett när du köpte dem.

Vad kostar julfrimärken i år 2021?

Den första januari 2021 kommer brevporto i Sverige att gå upp med en krona för brev. Tidigare låg brevporto inom Sverige på 11 kronor för upp till 50 gram. Med en portohöjning på en krona kommer det alltså att kosta 12 kronor att skicka brev i Sverige.

Hur många julkort skickas 2021?

Trots modern teknik och en mängd nya digitala kanaler skickar sju av tio svenska hushåll julkort med posten. Postens första prognos över antalet skickade julkort i år visar att svenskarna har skickat drygt 30 miljoner julkort med posten i år, vilket är i nivå med förra året.

När är sista dagen att skicka paket till jul?

21 december för kort, brev och postpaket med inrikes frimärke, till exempel Skicka Lätt, förfrankerade förpackningar, expressbrev och värdebrev. 21 december – innan kl. 16.00 för julkort som skickas via PostNords Riktiga Vykort.

Är det postutdelning på julafton 2021?

Återstoden av de julhälsningar, det vill säga kort och brev, som postats i tid delas ut i dag och undantagsvis även i morgon på julafton.

Hur gör man digitala julkort?

Så här gör du ett julkort
 1. Öppna Canva. Ladda ned Canva från App Store eller Google Play Butik och starta appen. …
 2. Välj en mall. Du kan välja bland en rad olika julkortsmallar för alla smaker och ändamål. …
 3. Utforska funktioner. …
 4. Fortsätt anpassa. …
 5. Dela eller skriv ut.

Vad ska man skriva på ett julkort?

Så här kommer nio förslag för att hjälpa dig att skriva perfekta hälsningar i år så du kan skicka dem iväg i tid till jul.
 1. Var kortfattad. …
 2. Till din närmaste familj. …
 3. Till familjen som är långt borta. …
 4. Skicka till dina vänner. …
 5. Håll det professionellt. …
 6. Dela en sång. …
 7. Var lite romantisk. …
 8. Var traditionell.
15 dec. 2021

Skicka julkort med Riktiga Vykort

Gratis resurser för att skapa egna digitala julkort och hur du kan posta dem fysiskt om du vill

Gör dina egna julkort

Lämna en kommentar