Vad kostar det att ta med cykel på tåget?

Cykel kostar 60 kronor och det betalas ombord. Östgötapendeln har plats för sex cyklar per tåg, men under Vätternrundan brukar det inte vara tillåtet tyvärr!

Vad kostar det att ta med cykel på Öresundståget?

Till Blekinge, Halland, Kronoberg och till Göteborg är det gratis. Ska du till Kalmar är det gratis om du reser från ett annat län men ska du byta inom länet behöver du köpa cykelbiljett.

Varför får man inte ha cykel på tåg?

Att ta med cykeln på tåget går inte, enligt SJ. Det är för farligt eller för dyrt. Frågan har drivits av Cykelfrämjandet under decennier. Men alltid bemötts kallsinnigt av den statligt ägda tågoperatören.

Får man ha cykel på Pågatåg?

Pågatågen placeras cyklarna i mitten av tåget. Det ryms som mest sex cyklar, rullstolar, barnvagnar eller liknande per tågsätt. På Krösatågen som kör mellan Hässleholm och Växjö ryms det som mest nio cyklar, rullstolar, barnvagnar eller liknande per tågsätt.

Kan man ta cykel på SJ tåg?

Du kan ta med din cykel på resan om du monterar ner eller fäller ihop cykeln och förvarar den i lämplig cykelväska. Cykelväskan kan vara max 140x85x30cm, maxvikt 25 kg för både cykel och väska. Väskan ska placeras på ett ledigt utrymme ombord. Läs mer om våra bagageregler här.

Får man ta med cykel på spårvagnen?

Du får inte ta med dig vanlig cykel ombord på spårvagnar. Hopfälld minicykel, sparkcykel och balanscykel får tas med utan kostnad. Elsparkcyklar/scootrar är inte tillåtet att medföras på bussar eller spårvagnar. Undantag är om dessa förvaras i en skyddsväska och kan då tas med som handbagage.

Vad kostar skånekortet?

Priset per dag för ”10/30” blir 42 kronor för en liten zon, 64 kronor för en mellanzon och 90 kronor för hela Skåne. Att istället köpa en 24-timmarsbiljett istället kostar 54 kronor för en liten zon, 102 kronor för mellanzon och 210 kronor för hela Skåne.

Kan man skicka en cykel med tåg?

Enligt SJs hemsida kan man inte ta med cykeln på eller skicka den med tåget. (mer än på vissa sträckor och denna ingår inte).

Får man ha sparkcykel på bussen SL?

Elsparkcyklar är tillåtna ombord på bussar och tåg, och på perronger och i biljetthallar, om de är hopfällda. SL uppdaterar sina ordnings- och säkerhetsregler för att du som resenär ska en trivsammare och säkrare resa. Det påverkar dig som reser med elsparkcykel i kollektivtrafiken.

Får man äta och dricka på tåget?

Det går bra att äta och dricka ombord på tåg så länge det inte stör andra resenärer. På bussar, spårvagnar och båtar är det tillåtet att äta något enklare, till exempel en frukt. Det är inte tillåtet att dricka alkohol.

Vad kostar det att skicka en cykel?

Fasta priser
Vara Pris
4 hjul , däck eller fälg max 20″ 1 400 kr
2 hjul, däck eller fälg max 20” 847 kr
Cykel, kartongförpackad Från 847 kr
Gitarr 384 kr

4 rader till

Hur betalar man på Pågatågen?

I vår app, med betalkort i biljettautomat och på bussen, här på hemsidan eller hos våra kundcenter och ombud.
  1. Res med vår app. I vår app köper du enkelt din biljett och du får ta del av alla våra rabatter.
  2. Res utan app. Det går bra att köpa biljett på andra sätt än med appen.
  3. Direkt till köp biljett.

Vad kostar ett månadskort på Skånetrafiken?

Exempel är för en vuxen till Danmark och utan tillägg för Metro. Malmö-Köpenhamn 1760 kr (30-dagarsbiljett 2345 kr, 24-timmarsbiljett 240 kr). Lund-Köpenhamn 2020 kronor (30-dagarsbiljett 2685 kr, 24-timmarsbiljett 300 kr). Hela Skåne-Köpenhamn 2440 kronor (30-dagarsbiljett 3245 kr, 24-timmarsbiljett 430 kr).

Var kan man köpa cykel?

När du köper cykel hos Cykelkraft kan du vara säker på att det är bra priser, hög kvalitet och snabba leveranser. Vi guidar dig genom ett tryggt och enkelt köp av cykel. Välkommen att hitta din drömcykel hos Cykelkraft.se!

Får man ta med cykel på Krösatåg?

Krösatåg. På Krösatågen mellan Kalmar – Linköping och Västervik – Linköping får du inte ta med dig cykel (tvåhjuliga) eller liknande ombord. På Krösatågen mellan Kalmar – Emmaboda och Emmaboda – Karlskrona ryms det som mest sex cyklar, rullstolar, barnvagnar eller liknande per tågsätt.

Kan man ta med cykel på FlixBus?

Du har möjlighet att ta med din cykel på din resa med FlixBus. E-cyklar är ej tillåtna på bussen.

2018-05-10 TA MED CYKEL PÅ TÅGET – Hur man fixar det på alla tåg

2016-06-09 Kan man ta med cykel på tåget ?

Ta med cykeln på tågresan

Lämna en kommentar