Vad kostar en annons på tradera?

Vad kostar det att annonsera på Tradera? Vi tar en provisionsavgift som är 10% på sålda varor, för osålda annonser så betalar du endast för tillval och eventuell uppläggningsavgift om du publicerat mer än 100 varor på en månad. Priserna kan variera om du har butik, tar del av en aktiv kampanj etc.

Är det värt att sälja på Tradera?

Eftersom Tradera främst är en plattform där man säljer saker som man senare skickar med frakt så är det först och främst värt att fundera på om det som ska säljas lämpar sig för Tradera. Mer om det har jag skrivit i det här inlägget. Som synes så är det bra att sälja sådant som går relativt lätt att packa och frakta.

Vad är lättast att sälja på Tradera?

Kläder, skor och leksaker säljer bra, men om det är en större kassa man är ute efter är det bra att sälja smycken, väskor, exklusiva klockor, kameror eller hemelektronik. Bärbara datorer, TV- och datorspel samt mobiltelefoner leder ofta till budkrig vilket ofta betyder att man får bra betalt.

När är det bäst att sälja på Tradera?

Söndagar är bästa dagen att lägga upp nya annonser, då är folk är lediga och har tid att titta. Skicka snabbt, ju snabbare du skickar varan desto nöjdare blir kunden och nöjd kund kommer ofta åter. Packa i ett fint paket, första intrycket betyder mycket.

Hur lång tid har säljaren på sig att skicka varan Tradera?

Tradera meddelar Säljaren att betalningen ägt rum via email och i Mitt Tradera. Säljaren ska då skicka varan. Utbetalning till Säljarens bankkonto görs sedan i normalfall inom 1-2 bankdagar från Tradera. Säljaren godkänner härmed Villkoren för användning av Traderas betallösning vid försäljning på Tradera.

Kan man bli lurad på Tradera?

Om du råkat ut för ett bedrägeri eller annat brott så rekommenderar vi alltid att du tar kontakt med oss. Du bör även göra en polisanmälan på Polisens hemsida. Vi har ett nära samarbete med polisen och bistår alltid Polisen med information för att hjälpa till. För att göra en polisanmälan, ring 114 14.

Hur mycket får man sälja på Tradera utan att skatta?

Köper och säljer du varor med syftet att göra vinst så säger Skatteverket att du ska skatta på det, från första kronan. Om du däremot säljer saker du haft för personligt bruk är det skattefritt upp till en vinst på 50 000 kr.

Vad ska man köpa och sälja för att tjäna pengar?

Köpa och sälja prylar på nätet
  • Märkeskläder kan tvättas, strykas och kanske till och med lagas. Genast höjs försäljningsvärdet från någon tjuga till kanske flera hundra.
  • Samlargrejer, till exempel porslin, leksaker eller olika typer av figurer, kan rengöras och putsas.
  • Trasiga saker kan naturligtvis lagas.
15 sep. 2021

Hur tjänar man pengar på Tradera?

Kunden sparar pengar genom att han/hon får köpa produkten till en bråkdel av nypris. Tradera tjänar pengar på provisionen du betalar vid försäljning och detta skapar jobbtillfällen. Även fraktföretaget tjänar pengar vilket gör att Schenker, DHL, Postnord osv kan skapa fler jobbtillfällen.

Hur mycket begagnat får man sälja?

Redovisa inkomst

Inkomsten från enstaka försäljningar av tillgångar som du har haft för personligt bruk, till exempel möbler, hemelektronik, prydnadsföremål och liknande, behöver du inte ta upp i inkomstdeklarationen om den totala vinsten är mindre än 50 000 kronor.

Är Tradera eller Blocket bäst?

Olika sidor lämpar sig olika bra beroende på vad det är du vill sälja. Blocket lämpar sig bra om du vill sälja större saker som möbler. På Tradera är det oftast prylar, skönhetsprodukter, dekorationer och kläder som säljs bäst. Tradera är även en tjänst för att köpa begagnade saker.

Vad säljer bäst på nätet 2021?

Produkter och trender över vad som säljer bäst på nätet
  • Kläder och skor: +12% mot föregående år/period.
  • Sport & Fritid: +12% mot föregående år/period.
  • Barnartiklar & leksaker: +22% mot föregående år/period.
  • Möbler och heminredning: +21% mot föregående år/period.

Vad är skillnaden mellan Blocket och Tradera?

Somliga gillar auktionssajten Tradera medan andra ogillar långsamheten och ovissheten i själva auktionsförsäljningen. En del tycker att Blocket är smidigast, medan andra tycker att försäljningsavgiften är för saftig eller ryser vid tanken på stressen att behöva tala med en massa prutsugna köpare i telefon.

Vad gör jag om köparen inte betalar Tradera?

Objektet ska betalas inom rimlig tid, så länge köpare och säljare inte kommit överens om annat. Medlemmar som upprepade gånger inte betalar för vunna auktioner eller fast pris-annonser kan komma att få sitt konto avstängt på Tradera.

Kan man avbryta en auktion på Tradera?

Nej, det går bara att avbryta en auktion på Tradera om du inte fått in några bud. Det enda man kan göra efteråt är att uppdatera beskrivningen, men det gör ju varken från eller till egentligen. Det hör ju till sakens natur att det inte ska gå att avbryta. Vill man ha möjlighet att avbryta får man sälja på Blocket.

Måste man betala direkt på Tradera?

Kan jag betala senare? Eftersom de flesta säljare på sajten är privatpersoner så kan det variera lite från säljare till säljare. Vi rekommenderar alltid att man kollar med säljaren om det är ok eller inte innan du köper varan. Tänk på att du alltid kan välja att betala med faktura eller avbetalning.

Hur man säljer på Tradera som nybörjare

Mina bästa Tradera-tips (i samarbete med Tradera)

ALLT OM ATT SÄLJA PÅ TRADERA | 4 enkla steg!

Lämna en kommentar