Vad kostar en hjärtstartare?

Med hjärtstartaren levereras väska, väggfäste, HLR-kit, användarmanual, elektrod och batteri. Det är ett komplett kit till ett pris om 7900 kr exklusive moms 25% (9875kr inklusive moms). Med tanke på vad man får och ett pris som hamnar under 10000 kr ink moms så är detta en solklar vinnare i bäst värde kategorin.

Kan man köpa hjärtstartare privat?

Delvis på grund av det rimliga priset som är 9875 kr inklusive moms 25% men även på grund att den är mycket enkel att använda. Den har även en garanti om 8 år och IP klassning 54. Alla hjärtstartare behöver byte av elektroder och batteri vid sista förbrukningsdatum för att hålla hjärtstartaren fungerande.

Var kan man köpa en hjärtstartare?

Behöver du köpa hjärtstartare har du kommit helt rätt. Vi säljer bland annat Philips och Lifepak hjärtstartare som är en av världens mest sålda hjärtstartare och är väldigt användarvänlig, har långa batteritider och är näst intill underhållsfria.

Vilka hjärtstartare är bäst?

Vilken hjärtstartare ska jag välja?
  • Defisign AED.
  • Mediana A15.
  • Zoll AED Plus.
  • Philips FRX.
  • Philips HS1.
  • LifeLine AED.
  • Lifeline View.
  • Primedic.

Hur länge håller batteriet i en hjärtstartare?

Hur länge håller elektroderna? Elektroderna håller cirka 2 år men kan precis som batterier variera mellan olika hjärtstartare. Tänk på att elektroderna torkar ut med tiden och behöver bytas innan det sista förbrukningsdatum som står på elektrodförpackningen.

Vad händer vid plötsligt hjärtstopp?

Vid ett plötsligt hjärtstopp förlorar hjärtat sin pumpande förmåga, vilket gör att blodcirkulationen omedelbart upphör och kroppens organ drabbas av syrebrist. Den drabbade blir omedelbart medvetslös.

Var finns hjärtstartare app?

Appen ”Rädda hjärtat” kan utan kostnad laddas ner till både Iphone och Android. Det är den första kompletta appen på svenska om hjärt-lungräddning som kan visa var närmaste hjärtstartare finns. Genom appen kan man också lära sig mer om hjärt-lungräddning och hjärtstartare i förebyggande syfte.

Hur mycket kostar en HLR utbildning?

D-HLR är kursen för alla yrkesgrupper som i sitt yrke förväntas att agera vid plötsligt hjärtstopp, t ex räddningspersonal, polis, väktare, personal i simhallar och dylikt. Kostnad: 1150 kr exkl. moms per deltagare. Utbildningsmaterial att ta med hem ingår.

Var i samhället bör det finnas hjärtstartare?

Att hjärtstartare placeras på alla platser där det kan förväntas ske ett hjärtstopp per 5 år. Exempel på detta är större arbetsplatser, buss-, färje- och tågstationer, flygplatser, gym, simhallar, idrottshallar, kongresscentra, hotell, öppenvårdsinrättningar, större affärer/köpcentra m.m.

Vad ska man registrera att man har en hjärtstartare?

I Sveriges Hjärtstartarregister (SHR) kan alla ägare av en publik hjärtstartare kostnadsfritt registrera sin hjärtstartare så att den blir synlig för allmänheten och larmcentralen.

Hur bra är en hjärtstartare?

Sammanfattning. Hjärtstartare bäst i test 2019 / 2020 har ingen klar vinnare utan vilken modell man ska välja beror på flera olika faktorer. AED7000 är sett till priset bäst i test men om det är viktigt med barnläge så kan Philips FRx vara ett bättre val, även om det finns speciella barnelektroder till AED7000.

Hur gör man HLR på vuxen?

Lägg din handlov mitt på bröstkorgen, lägg den andra handen ovanpå den första. Knäpp ihop fingrarna. Tryck med raka armar ned bröstkorgen minst 5 cm, ej mer än 6 cm. Håll en takt av 100-120 kompressioner/min.

Vad gör en halvautomatisk hjärtstartare?

De flesta hjärtstartare som finns ute i samhället är halvautomatiska. Det innebär att hjärtstartaren gör en analys av hjärtrytmen och rekommenderar om strömstöt eller hjärt-lungräddning.

Hur ofta byta batteri hjärtstartare?

Hjärtstartaren är nu klar för användning. Batterier och elektrod har hållbarhet på 5 år. Alla 10 batterier SKALL bytas ut samti- digt.

Hur många gånger kan man använda en hjärtstartare?

F: Hur många gånger kan jag använda hjärtstartaren? S: Det beror på batteriets kapacitet och status. Efter varje användning måste elektroderna bytas och i vissa fall även batteriet. Kontrollera med din leverantör vad som gäller för just din modell.

Hur ofta byter man elektroder på hjärtstartare?

Vissa hjärtstartare har automatisk kontroll även av klisterelektroderna om dessa är inkopplade i apparaten. Kontrollera på utsidan av förpackningen det datum som finns instansat. Har datumet överskridits måste elektroderna bytas.

Så använder du en hjärtstartare

Hur man använder en hjärtstartare

Utbildning vuxen HLR med hjärtstartare (Hjärt Lungräddning) 10min

Lämna en kommentar