Vad kostar en pool i månaden?

Månadskostnaden för uppvärmningen av en normalstor pool på 4×8 meter som värms upp till 28 grader landar någonstans mellan 500 kronor till 1000 kronor i månaden med en poolvärmepump. Om du räknar med en badsäsong på ungefär 4 månader betyder det en total kostnad för uppvärmning mellan 2000 till 4000 kronor.

Hur mycket kostar det att ha en pool?

Kostnaden för poolen (inklusive pooltak och värmepump) är cirka 300 000 kr. Kostnaden för installation av poolen är cirka 154 000 kr samt en transportkostnad av poolen på cirka 20 000 kr. Totalkostnaden för att bygga och installera en PP pool som är 4 x 8 meter blir då cirka 480 000 kr.

Vad kostar det att bygga pool 2021?

Att bygga pool är ett relativt dyrt trädgårdsprojekt jämfört med många andra. Priset för en normal pool ligger i ett stort spann, allt från 200 000-600 000 kronor, men det kan bli ännu dyrare. Det finns flera faktorer som påverkar priset på en pool, men i första hand är det pooltypen.

Hur mycket kostar det att värma upp en pool?

Uppvärmningskostnad normalstor pool 4×8 meter

Kostnaden för att värma upp en normalstor pool på 4×8 meter till 28 grader med en poolvärmepump landar någonstans mellan 2000 till 4000 kronor för en badsäsong på 4 månader. Det innebär en uppvärmningskostnad mellan 500 kronor till 1000 kronor i månaden under hela säsongen.

Vad kostar det att bygga pool 4×8?

Poolen är flexibel och kan byggas i olika storlekar, former och vinklar – dessutom kan du välja bland olika stommar. Bygget sker utifrån och in, vilket inte kräver något extra utrymme vid montering. Det mest populära måttet är 4 x 8 m. Pris: ca 85 000–200 000 kr.

Vad kostar det att bygga gjuten pool?

Priset ligger på mellan 40 000 – 80 000 kr, och för den solida betongstommen är priset ännu högre. Priset varierar en del beroende på priset för betongbilen och hur tillgänglig din pool är.

Hur mycket kostar en glasfiber pool?

Vad kostar det med glasfiberpool? Det finns poolpaket med glasfiberpool i budgetalternativ som kostar mellan 10 000-20 000 kronor inklusive pooltak och installation. För den som vill ha högre kvalitet rekommenderas pooler av en högre kostnad.

Vilken pool är mest prisvärd?

ECO Premium, den mest prisvärda du poolen du enkelt själv kan bygga! Vi har även ECO Standard, Thermo Premium och Thermo Standard.

Måste man ha bygglov för att bygga pool?

För att bygga en pool behöver du oftast inget bygglov. Pooler är varken uppräknade bland de konstruktioner som kräver lov eller de som inte kräver lov i plan- och bygglagen. Men poolen kan, beroende på hur den ser ut och är konstruerad, anses vara något annat som kräver lov som en mur eller ett plank.

Hur billigt kan man bygga en pool?

En upphöjd pool är oftast det enklaste och billigaste alternativet. Denna pooltyp passar extra bra på en suterrängtomt, då man kan placera poolen i en sluttning och bygga in den i en uteplats. Har du en helt jämn tomt utan nivåskillnader är det dock snyggast att bygga en markpool som smälter in i trädgården.

Hur mycket ström drar en Poolvärmare?

När du täcker poolen blir energiförbrukningen runt 70% lägre än om den inte är täckt. Exempel; En pool på 3 x 5 meter ska värmas till 24 °C mellan maj och augusti. Om den är täckt med en så kallad sol-folie blir energiåtgången knappt 3 000 kWh medan den drar runt 9 000 kWh om den inte är täckt. Tjänsten är helt gratis!

Hur många grader värmer en Poolvärmepump?

Det normala här är 28-30 grader. Uppvärmningen brukar ta mellan 1-2 veckor beroende på poolstorlek. Vid uppvärmningen finns det många faktorer att ta hänsyn till. Allt beroende på temperatur utomhus, effektivitet på värmepump, hur väl isolerad din poolgrund är och storleken på poolen.

Hur mycket el drar en värmepump till pool?

En poolvärmepump tar värme från uteluften och värmer vattnet. Det är ett mycket effektivt sätt att värma poolen eftersom 1 kWh el blir till 3-6 kWh värme. Skillnaden är gratis värme från uteluften.

Vad kostar markarbete för pool?

Enbart grävning för en 8 x 4 meters pool tar ca 2 dagar och kostar cirka 13 000 – 15 000 kr. Till detta priset måste du räkna till etableringskostnader på ca 7 500 – 10 000 kr och bortforsling av massor med deponi. Vill du ha hjälp med bortforsling av schaktmassor kostar det ungefär lika mycket till.

Vad kostar det att fylla en pool med betong?

Kostnaden för betong till poolgrunden kostar mellan 10 000 och 20 000 kr beroende på tjocklek och storlek.

Hur mycket yta runt pool?

Yta runt poolen

Du bör även ha plats att kunna gå runt poolen utan problem, vilket underlättar vid t. ex. städning. Även pooltäcket ska få plats och det tar plats utanför poolen, räkna minst 0,5 meter extra för ett vanligt pooltäcke.

Att köpa pool

Såhär väljer du rätt pool till huset

Per Elofsson om att köpa pool

Lämna en kommentar