Vad kostar en pool?

Kostnaden för poolen (inklusive pooltak och värmepump) är cirka 300 000 kr. Kostnaden för installation av poolen är cirka 154 000 kr samt en transportkostnad av poolen på cirka 20 000 kr. Totalkostnaden för att bygga och installera en PP pool som är 4 x 8 meter blir då cirka 480 000 kr.

Vad kostar det att bygga pool 2021?

Att bygga pool är ett relativt dyrt trädgårdsprojekt jämfört med många andra. Priset för en normal pool ligger i ett stort spann, allt från 200 000-600 000 kronor, men det kan bli ännu dyrare. Det finns flera faktorer som påverkar priset på en pool, men i första hand är det pooltypen.

Vad kostar en pool i månaden?

Månadskostnaden för uppvärmningen av en normalstor pool på 4×8 meter som värms upp till 28 grader landar någonstans mellan 500 kronor till 1000 kronor i månaden med en poolvärmepump. Om du räknar med en badsäsong på ungefär 4 månader betyder det en total kostnad för uppvärmning mellan 2000 till 4000 kronor.

Hur mycket kostar det att göra en pool?

Priset ligger på mellan 40 000 – 80 000 kr, och för den solida betongstommen är priset ännu högre. Priset varierar en del beroende på priset för betongbilen och hur tillgänglig din pool är.

Hur mycket kostar en glasfiber pool?

Vad kostar det med glasfiberpool? Det finns poolpaket med glasfiberpool i budgetalternativ som kostar mellan 10 000-20 000 kronor inklusive pooltak och installation. För den som vill ha högre kvalitet rekommenderas pooler av en högre kostnad.

Hur mycket kostar en nedgrävd pool?

Kostnaden för poolen (inklusive pooltak och värmepump) är cirka 300 000 kr. Kostnaden för installation av poolen är cirka 154 000 kr samt en transportkostnad av poolen på cirka 20 000 kr. Totalkostnaden för att bygga och installera en PP pool som är 4 x 8 meter blir då cirka 480 000 kr.

Vilken pool är mest prisvärd?

ECO Premium, den mest prisvärda du poolen du enkelt själv kan bygga! Vi har även ECO Standard, Thermo Premium och Thermo Standard.

Vad kostar det att bygga pool 4×8?

Poolen är flexibel och kan byggas i olika storlekar, former och vinklar – dessutom kan du välja bland olika stommar. Bygget sker utifrån och in, vilket inte kräver något extra utrymme vid montering. Det mest populära måttet är 4 x 8 m. Pris: ca 85 000–200 000 kr.

Måste man ha bygglov för att bygga pool?

För att bygga en pool behöver du oftast inget bygglov. Pooler är varken uppräknade bland de konstruktioner som kräver lov eller de som inte kräver lov i plan- och bygglagen. Men poolen kan, beroende på hur den ser ut och är konstruerad, anses vara något annat som kräver lov som en mur eller ett plank.

Vad kostar markarbete för pool?

Enbart grävning för en 8 x 4 meters pool tar ca 2 dagar och kostar cirka 13 000 – 15 000 kr. Till detta priset måste du räkna till etableringskostnader på ca 7 500 – 10 000 kr och bortforsling av massor med deponi. Vill du ha hjälp med bortforsling av schaktmassor kostar det ungefär lika mycket till.

Hur billigt kan man bygga en pool?

En upphöjd pool är oftast det enklaste och billigaste alternativet. Denna pooltyp passar extra bra på en suterrängtomt, då man kan placera poolen i en sluttning och bygga in den i en uteplats. Har du en helt jämn tomt utan nivåskillnader är det dock snyggast att bygga en markpool som smälter in i trädgården.

Hur lång tid tar det att bygga en pool?

Läs mer om vad det kostar att bygga en pool här. Man får räkna med en byggtid på 6-10 veckor för en thermopool. Det tar ca en vecka för grävning, underlag, dränering samt gjuta en bottenplatta, några dagar att bygga upp och armera poolblocken samt fylla med betong.

Hur gör man en egen pool?

gör du:

Välj en solig och skön plats där du har god uppsyn från huset och där grundvattennivån är lägre än poolens maxdjup. Normal storlek för en pool är från 3 x 6 meter till 5 x 10 meter och 1,5 meter räknas som standarddjup.

Hur sätter man en glasfiber pool?

Glasfiberpool montering
  1. Gräv en grop i marken. …
  2. Förberedd marken och häll den betonggrundplattan med en total tjocklek på ca 15 cm. …
  3. Det rekommenderas att lägga ett lager av hårt frigolit på grundplattan.
  4. Ställ polyester pool på förberedda platsen.
  5. Häll vattnet i poolen till en höjd av ca 20-25 cm.

Hur länge håller en Glasfiberpool?

Livslängden på en glasfiberpool påverkas dels av vilka material man använt och hur poolen är tillverkad. En billig glasfiberpool kan ha en livslängd på cirka 4-5 år innan man börjar få problem medan en dyrare glasfiberpool kan hålla i upp till 25 år innan problem uppstår.

Hur mycket väger en Plastpool?

Poolen kan vägamycket som en medelstor elefant. Poolens vikt varierar från 100 kg till 3 ton och beror på storlek och kvalitet i vilken poolen tillverkats .

Att köpa pool

Såhär väljer du rätt pool till huset

Bygga pool – en våt dröm som kan löna sig

Lämna en kommentar