Vad kostar en regbesiktning?

Pris kontrollbesiktning och efterkontroll
Fordon och totalvikt Kontrollbesiktning Efterkontroll
Personbil 3501-10000 kg Pris från 1109 kr Pris från 379 kr
Personbil 10001- kg Pris från 1729 kr Pris från 420 kr
Klimatkompensera din bilkörning för 170 kr per ton CO2e.
Besiktning av gasfordon:

50 rader till

Hur mycket kostar det att registrera om en bil till A-traktor?

A-traktorn är inte en A-traktor om den kan köras snabbare än 30 kilometer i timmen. Om fordonet inte uppfyller kraven för det den är registrerad som, så blir ägaren skyldig att genomföra en ny registreringsbesiktning till en kostnad av 2.000 kronor. Alltså mycket dyrare än en vanlig kontrollbesiktning.

När måste du Registreringsbesiktiga din bil?

En registreringsbesiktning krävs när du har gjort en ändring eller vill registrera ditt fordon i Sverige. Den utförs enligt TSFS 2010:87 för att säkerställa fordonets tekniska identitet och se till att det uppfyller säkerhets- och miljökrav samt för att fastställa uppgifter till vägtrafikregistret.

Vad krävs för registreringsbesiktning?

Vid en registreringsbesiktning görs en teknisk identifiering av fordonet samt en kontroll av miljö- och trafiksäkerhet. Besiktningen fastställer också de uppgifter om fordonet som behöver registreras i vägtrafikregistret. Ibland kan du behöva ta med dig vissa dokument till besiktningen.

Vad behövs vid registreringsbesiktning A-traktor?

Från och med den 1 februari 2021 behöver intyg medtas till registreringsbesiktningen. Intyget ska vara ifyllt av den som utfört hastighetsbegränsningen, t ex en verkstad eller annan person som utfört den delen av ombyggnationen. Intyget kan skrivas ut och tas med till besiktningen.

Hur mycket kostar det att bygga en A-traktor?

Nu blir det enklare för hemmabyggare att skapa sin egen A-traktor från en vanlig personbil. En ny mopedbil kan kosta över 200 000 kr – medan det nu finns möjlighet att göra om en fin personbil från cirka 50 000 kr.

Kan man registrera om en A-traktor till bil?

BSRs A-traktor konvertering är en programvara som laddas in i bilens styrenhet (ECU) och stryper bilen elektroniskt till maxhastigheten 30km/h. Ytterligare modifieringar behöver göras för att bilen ska bli godkänd i en registreringsbesiktning som A-traktor. Läs mer om regler kring A-traktorer här.

När måste man Registreringsbesiktiga en moped?

Om du har en moped klass I behöver du normalt inte besikta den. Om du däremot blir stoppad av polisen och de upptäcker felaktigheter kan du få körförbud och bli skyldig att besikta mopeden. Då måste du rätta till felen och därefter boka en besiktning. Ta därför för vana att besikta din moped minst vartannat år.

När måste du Registreringsbesiktiga din motorcykel?

första gången senast 48 månader efter den månad då fordonet första gången togs i trafik. därefter senast 24 månader efter den månad då föregående fullständiga kontrollbesiktning utfördes.

Vad krävs för att regga med luftfjädring?

Såvitt jag vet gäller VVFS 2006:63 enligt ovan, dvs det behövs inte regbes om man byter till luftfjädring i sig. Men det förutsätter att det är direkt utbytbara delar, att man inte behöver modifiera hjulupphängningarna.

Vem gör registreringsbesiktning?

Då ska du göra en registreringsbesiktning för att bilen ska bli godkänd för trafik på svenska vägar. Ta med dig beslutet om godkänd ursprungskontroll, vilket Transportstyrelsen ordnar om du kontaktar dem. Läs mer på Transportstyrelsens hemsida.

Vad kostar en registreringsbesiktning Dekra?

Vad kostar en bilbesiktning?
Fordon Totalvikt Kontrollbesiktning
Pris Kontrollbesiktning Personbil*
Trafiksäkerhetskontroll personbil bokad**** Max 3500 kg Från 449 kr (på utvalda tider och stationer)
Trafiksäkerhetskontroll lätt lastbil bokad**** Max 3500 kg Från 579 kr (på utvalda tider och stationer)
Alla priser inkl. moms.

31 rader till

Var kan man Registreringsbesiktiga A traktor?

Boka registreringsbesiktning genom vår registreringsbokning på 0774-400 800 (mån-tors 08.00-18.00, fredagar 08.00-17.00), välj registreringsbokning, så hjälper en av våra handläggare dig att kolla upp tillgänglighet och boka tid.

Hur snabbt får en EPA köra 2022?

A-traktorns konstruktiva hastighet är högst 30 km/h. Det betyder att den inte får vara konstruerad för att köra fortare än så på horisontell väg. EPA-traktorn skulle vara konstruerad med ett visst utväxlingsförhållande (10:1). En EPA får dessutom inte köras fortare än 30 km/h.

Hur viktar man en A-traktor?

Ett annat sätt att uppfylla kravet är att montera vikter i fordonet för att komma över 2000 kg i tjänstevikt eller vikter som ger 60 % på drivaxeln. Monterade vikter måste vara ordentligt fastsatta i karossen. Endast spännband är inte tillåtet. Då anses tyngderna vara surrad last.

Får en A-traktor gå i 33?

Den som kör fordonet måste inneha ett mopedkörkot/ AM-körkort och vara minst 15 år. En A-traktor får högst föras fram i 30 km/h. Om den konstruktiva hastigheten överstiger den tillåtna hastigheten så är det den person som står som ägare av fordonet som blir misstänkt för tillåtande av olovlig körning.

Registreringsbesiktning – Import av fordon från EU-land

Så här får du ALLTID bilen genom besiktningen! – [VLOGG #121]

Besiktning av a-traktor – så går det till!

Lämna en kommentar