Vad kostar en rekond?

Priserna för rekond varierar kraftigt mellan olika verkstäder, storlek på bilen och exakt vilken typ av rekond du vill ha. En helrekond kostar mellan 1 500 kr och 5 000 kr och halvrekond — det vill säga antingen invändig eller utvändig rekond — brukar ligga på ungefär hälften av det priset.

Vad ingår i en rekond?

Rekond (recond på engelska) är en förkortning av rekonditionering och innebär bland annat att man gör rent bilen både på in- och utsidan för hand samt vaxar och polerar bilens lack för att få fram glansen och förlänga lackens livslängd. Ett hett tips är att låta din bil gå genom en rekond innan försäljning.

Hur lång tid tar det att Rekonda en bil?

En heltvätt+vaxning tar upp till 5 timmar. När du bokar en heltvätt+vaxning får du också tillbaka bilen samma dag. En helrekonditionering kan ta ända upp till 24 timmar innan du får tillbaka din bil. Detta p.g.a att lackskyddet måste härdas under natten.

Hur ofta rekond?

Bilbranschens generella rekommendation är att din bil bör genomgå en rekond ett par gånger per år.

Vad kostar en Klädseltvätt?

Utvändigtvätt
Utvändig rengöring inkl. avfettning två steg (kall & grov), rengöring av fälgar, spolning av hjulhus, schamponering, rengöring av dörrgångar & avtorkning.
Minibuss & pickup 650 kr.
Klädseltvätt
Våtrengöring av klädsel och textiler med specialrengöringsmedel och avtorkning med värmefläkt.

104 rader till

Vad är en Rekondare?

Beskrivning av yrkets bredare yrkeskategori

Utför rekonditioneringsarbete och fordonsvård. Rengör fönster, skyltfönster och glasväggar. Utför övrigt rengöringsarbete.

Hur tvättar man bilen invändigt?

Så gör du för att städa bilen insida
 1. Se till att du har rätt utrustning. Undvik att använda starka kemikalier i din bil. …
 2. Börja med en dammsugning. …
 3. Putsa upp rutorna. …
 4. Rengör instrumentpanel, ratt och konsol. …
 5. Fräscha upp sätena. …
 6. Rengör mattor och pedaler. …
 7. Neutralisera otrevliga dofter.
13 juli 2020

Hur lång tid tar polering?

En polering och vaxning ska alltid föregås av en noggrann tvätt och man ska stå i en så dammfri miljö som möjligt. Att vaxa bilen hemma på uppfarten är direkt förkastligt. Ett rent garage är en idealiskt. Hobbypysslaren kan räkna med att en grundlig polering och vaxning tar minst 5-6 timmar i anspråk.

Hur länge sitter bilvax?

Normalt håller vaxet mellan 2-4 månader. Hållbarheten beror på hur mycket bilen brukas, tvättas, om man får påslag från ex. salt och asfalt etc. Till skillnad från en PPS-behandling är vax lösligt och mattas successivt av.

Varför Lackförsegling?

Med lackförsegling på en ny bil bevarar du dess ursprungliga skick i högre utsträckning. Dessutom är lackskiktet väldigt tunt på många nya bilmodeller, vilket har gjort att lackförsegling numer ofta erbjuds i samband med köp av ny bil. Detta eftersom det skyddar mot både rost och repor.

Hur lång tid tar det att Rekonda ett batteri?

Hur lång tid det tar beror bla på om batteriet var lite eller mycket urladdat. När recond används så höjs laddspänningen till max 15,8 V under en begränsad tid, sånt kan göra att batteriet tappar litegrann vätska och det blir aningen fuktigt runt påfyllnadskorkarna (om det sitter såna).

Hur ofta kan man tvätta en bil?

– På vintern bör man tvätta sin bil minst en gång i veckan för att hållla rost och korrosion borta. Nu på sommaren räcker det med en gång i veckan, eller i varje fall minst var fjortonde dag. – Dock ska man vara försiktig med högtryckssprutorna och inte dra på värsta trycket för då kan lacken skadas.

Hur ofta ska man Lackförsegla bilen?

De påpekade även att det var är viktigt vara medveten om hur ofta som kompletterande lackbehandlingar behöver genomföras. Ett lackskydd håller i regel mellan 12 och 18 månader. Därefter kan en kompletterande lackbehandling behöva göras vilket då är betydligt billigare. Man kan räkna med ett pris på 1000 kr – 1200 kr.

Hur mycket kostar en motortvätt?

Vi på Waxy erbjuder motortvätt till ett pris på endast 699 kronor, för att du ska få möjlighet att kontinuerligt rengöra din motor – även om något enstaka tillfälle också kan göra mycket nytta. Här ingår bland annat avspolning av motorn och torkning under motorhuven.

Vilket är det bästa Lackskyddet?

Vi blev klart bäst i test

för sk lackskydd, i ett vetenskapligt laboratorietest. Syftet var att undersöka de olika produkternas förmåga att vidhäfta till ytan över tiden, genom att göra ett hållbarhetstest. Resultatet visade att produkterna från MrCAP helt enkelt var överlägsna vinnare.

Hur får man bort fläckar på bilsäten?

Så här blir du av med de vanligaste fläckarna
 1. Olja – använd utspädd kallavfettning.
 2. Blod – badda med kallt vatten och sug upp med salt.
 3. Tuggummi – frys med kylspray och pilla bort.
 4. Kaffe – rengör med såpa utspädd med vatten.
 5. Svettfläckar på skinnklädsel – rengör med en mikrofiberduk.
30 maj 2019

SÅHÄR REKONDAR DU INSIDAN SJÄLV!

TAR UT INREDNINGEN | TAR BORT MÖGEL | KLÄDSELTVÄTTAR | SATISFYING

Audi RS6 2020 – REKOND VS SNABBA CASH !

Lämna en kommentar