Vad kostar en stifttand?

Även materialval liksom eventuella förbehandlingar kan ha en stor inverkan på det slutgiltiga priset. I regel brukar en tand kosta någonstans mellan 20 000 – 30 000 kronor att ersätta, exklusive eventuella rabatter och bidrag från det statliga tandvårdsstödet.

Vad kostar en tand med titanskruv?

Kostnad. Implantat är oftast dyrare än andra tandersättningar. I patientavgift kan en enstaka tand kan kosta ca 15.000-17.000 kr (priset varierar pga materialval, och pga att vissa tänder i bågen inte täcks av tandvårdsstödet), en brokonstruktion på tre led ca 25.000-30.000 kr och en helkäke ca. 39.000-45.000 kr.

Vad är en Stifttand?

Kronan ges samma form som en tand. Om nerven i tanden är inflammerad eller skadad måste tanden rotfyllas. För att sedan kunna fästa en krona på roten, måste man ibland först göra ett stift som sätts fast i roten och som kronan sedan fästs på.

Vad ingår i tandvårdsförsäkringen?

Allt detta ingår:
 • Regelbundna undersökningar.
 • Röntgen.
 • Förebyggande tandvård.
 • Lagningar och rotfyllningar.
 • Tanduttagning.
 • Enstaka kronor (kostnader för tandtekniskt arbete och standardmaterial ingår)
 • Akuttandvård vid folktandvårdskliniker i hela Sverige.
 • Möjlighet att ta med ditt avtal om du flyttar inom Sverige.

Hur länge kan man ha en tandimplantat?

Med tandimplantat behöver de friska tänderna ofta inte förändras. Permanent lösning – Du behöver inte oroa dig över några lösa delar Tandimplantatet är stabilt och bekvämt. Det behövs ingen justering efter insättningen. Implantatet håller oftast hela livet ut.

Hur mycket betalar försäkringskassan för tandimplantat?

Högkostnadsskydd och tandimplantat

Det innebär att Försäkringskassan täcker 50% av de kostnader som enligt referenspris överstiger 3 000 kr. Vid 15 000 kr och uppåt uppgår ersättning till 85% på referenspriset.

Kan ett tandimplantat lossna?

Trots att tandimplantaten fungerar bra i de allra flesta fall så händer det hos en liten andel av patienterna att skruven inte fäster eller att implantatet lossnar efter en tids användning.

Hur sätter man fast en Stifttand?

Pelaren cementeras fast i tanden med ett cement, vanligen av typen plast- eller zinkfosfatcement. Man kan även hos tandläkaren framställa en pelare direkt på roten. Detta görs då med hjälp av ett kolfiberstift, som fästs i roten med ett speciellt compositcement.

Kan man ersätta en utdragen tand?

Om en tand måste dras ut kan den ersättas med en bro som stödjer sig på tänderna på varsin sida om luckan. För att kunna ersätta förlorade tänder med en fast bro måste det finnas tillräckligt många tänder kvar i käken för att ge bra stöd åt bron. Tänderna får inte heller stå för långt ifrån varandra.

Vad kostar en krona på en tand?

Tandkrona pris

Priset på tandkronor varierar beroende på vilken typ av krona man väljer att göra. Pris på våra tandkronor ligger mellan 4900-5900 kr. Väljer du guldkrona tillkommer materialkostnad för guld. Du får mer information genom vår prislista.

Vilka åtaganden har Folktandvården vad gäller tandvård?

Folktandvården ansvarar för såväl allmäntandvård som specialisttandvård till barn, ungdomar och vuxna. I ansvaret för barn- och ungdomstandvården ingår även ett områdesansvar. Folktandvårdens klinik Mun- och Käkcentrum ansvarar för specialisttandvården. På kliniken finns fasta tjänster i käkkirurgi och ortodonti.

Vad ingår i friskvård tandvård?

Vad ingår i Frisktandvård?
 • Regelbundna undersökningar och förebyggande tandvård.
 • Ett eget friskvårdprogram med råd om hur du kan förbättra din munhälsa.
 • Full koll på dina tandvårdskostnader och slipper oförutsedda utgifter.
 • Akuttandvård inom Folktandvården i hela Sverige.

Vad ingår i Friskvårdsavtalet?

Från och med det år du fyller 24 år betalar du själv för din tandvård. Då väljer du om du vill betala för varje besök, eller om du vill teckna ett frisktandvårdsavtal till en månatlig kostnad. I Frisktandvårdsavtalet ingår bland annat undersökningar, akuttandvård och lagningar.

Hur ont gör en tandimplantat?

Gör det ont? Nej, det ska inte göra ont. Operationen görs i lokalbedövning, på samma sätt som när man till exempel lagar en tand. Efter operationen behöver du smärtstillande läkemedel för att motverka obehag när bedövningen släpper.

När man kan äta efter implantat?

Före operationen kan du äta som vanligt. Efter operationen ska du helst inte äta på ett par timmar. Under den första veckan efter operationen rekommenderar vi flytande till halvfast kost, så att du inte belastar operationsområdet genom att tugga.

Kan tandbenet läka?

Sakta kommer tandköttet att växa över hålet. Det kan ta flera veckor innan detta är klart. När tandköttet täcker hålet fortsätter benet att fylla ut området under lång tid. Normalt behöver inte några kontroller av läkningen ske men om du får besvär ska du kontakta din tandläkare som kan kontrollera läkningens förlopp.

Implantat operation

tandimplantat av bästa kvalitet och rimligt pris

Straumann – Behandling för implantatburen bro med flera tänder

Lämna en kommentar