Vad kostar en tandställning?

Det är svårt att i förväg säga vad det kostar att göra en tandregleringsbehandling eftersom det beror på vad som ska göras, hur lång tid man beräknar att behandlingen tar och sedan vilken typ av apparatur man väljer. Det kan kosta allt från 15000 upp till 80 000 kronor.

När är tandställning gratis?

Barn och ungdomar upp till och med 23 år kan få kostnadsfri tandreglering och tandställning om de har en bettavvikelse som gör det svårt att bita och tugga. Det är specialisttandläkaren som bestämmer om tandregleringen är kostnadsfri.

Hur mycket kostar det att göra tandställning privat?

En tandreglering med traditionell tandställning kostar ungefär 17 000–33 000 kronor för en käke och mellan 27 000–41 000 för två käkar. Tandreglering med osynlig tandställning på insidan av tänderna är något dyrare och kostar 23 000 mer för en käke, 36 000 för två käkar.

Måste man betala för tandställning?

Du som vuxen måste betala för tandregleringen. Men du kan få en del av kostnaden betald av Försäkringskassan. Du som patient får tillbaka mer från Försäkringskassan om du får behandlingen av en specialist än av en tandläkare.

Vad krävs för att få gratis tandställning?

Barn och unga upp till 22 år kan en tandställning gratis om de har problem med bettet som gör det svårt att tugga och bita. En specialisttandläkare avgör om tandställningen är kostnadsfri. Vuxna som behöver en tandställning bekostar behandlingen själv. Dock ingår behandlingen i högkostnadsskyddet för tandvård.

Vad ska man undvika att äta när man har tandställning?

Tandställningen sitter fast och klarar normal tuggning. Du kan äta det mesta. Men den tål inte sega saker, som tuggummi, kola eller karameller. Om du äter sådant kan tandställningen lossna och trådarna böjas, så att de skadar tänder, tandkött eller andra delar av munnen.

Hur snabbt flyttar sig tänderna med tandställning?

Efter cirka två år är behandlingen oftast klar. När den fasta tandställningen tas bort, vill tänderna gå tillbaka till sitt ursprungliga läge.

Kan man få tandställning som vuxen?

Om du som vuxen är i behov av tandreglering är du välkommen att kontakta din tandläkare. Då får du hjälp att komma i kontakt med en specialisttandläkare för konsultation. Du betalar själv för behandlingen, men det kan finnas undantag vid svårare avvikelser.

Hur mycket kostar det att göra Käkoperation?

Ett operativt avlägsnande av en tand kostar 2785 kronor hos en allmäntandvård och 3260 kronor hos en specialist tandvård enligt referens prislistan. En operation för ett implantat kostar 3450 kronor hos en allmäntandvård och 3925 kronor hos en specialist tandvård enligt referens prislistan.

Kan man tacka nej till tandställning?

Vad händer om jag tackar nej till behandling på annan ort? Om du blir erbjuden behandling på en annan ort och behöver tacka nej, får du ett nytt erbjudande när nästa tillfälle ges. Om du tackar nej även till detta erbjudande hamnar du sist i kön.

Kan man delbetala tandställning?

Delbetala tandreglering

kan delbetalning vara lösningen. Kosmetiska behandlingar som tandreglering och skalfasader ligger i ett högre prisintervall och kan således vara svårt att betala direkt på plats. Därför är vi glada över att kunna erbjuda delbetalning i upp till 36 månader.

Vilken typ av tandställning är bäst?

Den klassiska tandställningen, rälsen, med fästen på tänderna utsida är fortfarande bäst sett från många olika synvinklar. Det är något de flesta inte vet om men rälsen levererar de mest precisa resultaten.

Hur får man tandställning snabbare?

Om tänderna står trångt på grund av att du har en för liten käke kan det ibland behöva tas bort tänder för att rätta till de tänder som är kvar. Om det bara är lite trångt räcker det ibland med att skapa plats genom att bredda tandbågen.

Kan man skaffa tandställning om man vill?

Om du inte kan få kostnadsfri behandling

Om specialisten bedömer att du inte kan få en kostnadsfri behandling men du ändå vill ha tandställning, finns möjligheten att söka vård hos en privat tandregleringsspecialist och betala behandlingen själv.

Hur får man rakare tänder?

Genomskinliga skenor

En effektiv och nästan helt osynlig metod för att räta ut dina tänder är Invisalign. Denna nyskapande tandställning skiljer sig från andra genom att den helt förlitar sig på genomskinliga skenor som sätts över tandraden du vill förändra.

How Much Do Braces Cost?

HOW MUCH DO BRACES COST?

Tandläkaren svarar på tittarfrågor om tänder – Malou Efter tio (TV4)

Lämna en kommentar