Vad kostar flyttstäd?

I fastpris kan en tumregel vara att det kostar runt 1 000 SEK för flyttstädning av en enrumslägenhet, runt 1 250 SEK för en tvårumslägenhet och runt 2 0000 SEK för en trerumslägenhet. Samtliga priser angivna efter avdraget RUT-avdrag.

Vad kostar Flyttstäd per kvm?

Flyttstädning pris per kvm

Dessa rör sig ofta mellan 30-36 kr per kvadratmeter efter Rut-avdraget, beroende på vart i Sverige du bor. Till grundpriset tillkommer sedan eventuella biytor, dessa kan vara: Garage.

Vad kostar flyttstädning 2021?

Att få hjälp med flyttstädning i en lägenhet på 50–70 kvadratmeter kostar omkring 2 000 kronor efter rutavdrag. För större bostadsytor beräknas priset oftast med 25–40 kronor per kvadratmeter. Vad som ingår i detta pris och om några extra kostnader tillkommer ser olika ut hos olika företag som erbjuder flyttstädning.

Vad betalade ni för flyttstädning?

Mindre bostäder: För små lägenheter, upp till 50 kvm, brukar priset hamna kring 1 500 – 2 000 kronor efter rut-avdrag. För något större lägenheter, omkring 75 kvm, brukar du få betala mellan 2 000 – 2 500 kronor. Större bostäder: För större lägenheter och hus brukar många städfirmor ge pris per kvadratmeter.

Vad kostar Städfirmor?

Pris per timme ligger vanligen mellan 170 kr och 240 kr i timmen (efter RUT-avdrag), med de flesta företag runt 200 kr/tim. I större städer är priset ofta lite högre. Det vanligaste är att städa 2-4 timmar per gång, varannan vecka. Vissa väljer oftare, och andra bara en gång i månaden.

Vad kostar en flyttstädning av en tvåa?

Pris för flyttstädning

I fastpris kan en tumregel vara att det kostar runt 1 000 SEK för flyttstädning av en enrumslägenhet, runt 1 250 SEK för en tvårumslägenhet och runt 2 0000 SEK för en trerumslägenhet.

Vad kostar flyttstädning i timmen?

Flyttstädning kostnad per timme

En städare kostar 150-200 kr/h efter RUT-avdraget är avdraget om du skulle köpa per timme.

Vad ingår inte i en flyttstädning?

Vad ingår inte i flyttstädningen
 • Vi tar inte bort tavelkrokar och dekaler.
 • Tak tvättas ej.
 • Ej rengöring av väggar. …
 • Vi utför inte tomt- och trädgårdsarbeten.
 • Rutorna på en inglasad balkong ingår inte, det kostar extra. …
 • Garage/vindsförråd städas ej om inte detta är överenskommet i avtal.
5 jan. 2015

Hur lång tid tar det att Flyttstäda en tvåa?

Om vi ändå ska ge en schablon på vad du kan räkna med för tid så skulle vi säga att du kanske hinner 5-10 m2 per timme. Alltså, ska du städa 100m2 kan du räkna med 10-20 timmar. Är ni två personer så innebär det att ni behöver lägga fem-tio timmar var.

Hur lång tid tar det att städa 100 kvm?

Här följer en grov uppskattning om hur lång tid en städning kan ta, kvadratmeter för kvadratmeter: 21-41 m2: 2-3 timmar. 41-60 m2: 3-4 timmar. 61-100 m2: 4-5 timmar.

Vad kostar det att anlita en flyttfirma?

Hur mycket kostar flytthjälp? Som tidigare nämnt avgör oftast timpriset kostnaden för flytten. Många företag har en tabell på sin hemsida som kan ge en indikation på vad slutpriset för flytten blir, men generellt ligger pris per timme för en flyttfirma på mellan 400kr/timme till 600kr/timme.

När betalar man flyttstädning?

Om flyttstädningen i er lägenhet inte når upp till en godtagbar standard är det säljaren som får stå för kostnaden om ni kallar in en städfirma för att göra en ny städning. Om säljaren vägrar betala för detta så kan ni vända er till Kronofogden och ansöka om betalningsföreläggande, ni kan läsa mer om detta här.

Vad ska man tänka på vid flyttstädning?

Här är lite tips att tänka på.
 • Töm, avfrosta och stäng av kyl och frys i god tid innan du ska städa. …
 • Torka av kakel eller dina avtorkningsbara väggar.
 • Gör rent i lådor och skåp både invändigt och utvändigt. …
 • Dra fram spisen och rengör bakom på väggarna och golvet. …
 • Köksfläkten ska rengöras både invändigt och utvändigt.

Hur mycket kostar en storstädning?

Att anlita hjälp med storstädning kostar i genomsnitt 1 500–1 700 kronor efter rutavdrag för en lägenhet på upp till 50 kvadrat. För 70 kvadratmeter kan du räkna med att kostnaden blir 1 900–2 300 kronor. Är din bostad över 100 kvadratmeter kan du vänta dig ett pris på 2 500–3 500 kronor för en storstädning.

Vad ingår i en storstädning?

Vi utför i alla rum
 • Dammtorkar väggar och tar bort spindelväv.
 • Dammsuger och våttorkar snickerier, element, fria ytor samt ovanpå garderober och skåp.
 • Dammtorkar prydnadssaker, hyllor och tavlor.
 • Dammtorkar eluttag och kontakter.
 • Dammsuger stoppade möbler.
 • Dammsuger på och under mattor (om möjligt).
 • Dammtorkar lampor.

Vad kostar det att tömma ett dödsbo?

Kostnaden för städning av dödsbo ligger på 60 kr per kvadratmeter då inte RUT-avdraget kan användas på dödsbo. Det som skiljer pris på städning av dödsbo mellan villa och lägenhet är därför endast storleken som ska städas, samt att villor oftast har fler biytor som kan önskas städas.

KAB Fastigheter flyttstäd

flyttstädning svensk version enkel undertexter KRAMBO

Städfilm – lär dig professionell hemstädning

Lämna en kommentar