Vad kostar försäkringen?

En bilförsäkring kostar i genomsnitt 4 236 kronor om året, eller 353 kronor i månaden. Men priset varierar mycket beroende på flera olika faktorer, bland annat din ålder, bil och bostadsort. Dessa saker kan vara svåra att påverka, men det finns andra faktorer som är avgörande för priset som du faktiskt kan påverka.

Vad skulle bilförsäkringen kosta?

Bilförsäkringen: Denna varierar en hel del mellan olika bilmodeller, åldrar, hur mycket du kör osv men man kan räkna på en kostnad på 6000-12000 kronor per år. Låt oss anta ett snitt pris på 8000 kr per år i årspremie vilket då ger en kostnad på 667 kronor per månad.

Vilken är den billigaste bilförsäkringen?

Trafikförsäkringen är den billigaste typen av försäkring och ersätter alla personskador, både för dig som förare, dina passagerare eller andra utanför bilen om en olycka skulle inträffa. Halvförsäkring I en halvförsäkring ingår också den grundläggande trafikförsäkringen som är ett måste för alla bilägare.

Hur mycket kostar försäkring i månaden?

Vad kostar hemförsäkring? Priset på en hemförsäkring är i snitt 2 004 kronor per år, enligt siffror från 2020. Det betyder att en hemförsäkring kostar runt 167 kronor i månaden. Men priset varierar mycket från person till person.

Vad kostar bilförsäkring under 25 år?

Det finns ingen speciell bilförsäkring för ungdomar. Priset på din bilförsäkring avgörs oftast på vart du bor, hur gammal du är och hur långt du kör per år. Men det finns ett undantag. Väljer du en smart bilförsäkring via Paydrive betalar du en försäkringspremie baserat på din körstil och antal körda mil.

Varför är bilförsäkring så dyrt?

Förklaringen till att det är dyrare att försäkra sin bil när man är ung eller äldre beror till stor del på att försäkringsbolagen baserar sina premier på skadestatistik. Det kostar alltså mer för försäkringsbolagen att försäkra en bil till en ung person eftersom de är med om fler skador.

Vad är Stilleståndsersättning?

Om du inte har behov av hyrbil har du istället rätt till kontantersättning, s k stilleståndsersättning. Den är i normalfallet 25 kr/dag men högre ersättning kan betalas om du kan visa att dina merkostnader varit högre. Ersättning betalas under skälig reparationstid.

Vad händer om någon under 25 kör bilen?

Unga förare klassificeras som högre risk och får därmed en högre försäkringspremie. Ska någon använda bilen som är under 25 måste detta anges, annars riskerar man nedsatt ersättning eller högre självrisk vid en skada – ofta det dubbla.

När blir min bilförsäkring billigare?

En äldre bil är oftast billigare att reparera och brukar vara billigare att försäkra. Om din bil är runt sju år gammal kommer du alltså att få en billigare bilförsäkring än om du har en splitterny bil.

Vilken hemförsäkring är billigast?

Bostadsrätt inkl allrisk:

Hedvig är den billigaste hemförsäkringen i Tryggvis prisexempel där försäkringen kostade 109 kr/mån för basalternativet. I försäkringen ingår också alltid allrisk (drulle) vilket är ovanligt vid den prisnivån.

Vilka försäkringar bör man ha som privatperson?

Nödvändiga försäkringar
 • Hemförsäkring. Ni behöver en hemförsäkring oavsett hur ni bor och samma försäkring gäller normalt för hela familjen. …
 • Barnförsäkring. Även om barn är försäkrade via förskolan eller skolan så ger de försäkringarna aldrig ersättning för sjukdom. …
 • Reseförsäkring. …
 • Båtförsäkring. …
 • Djurförsäkring.

Hur vet jag vad jag har för försäkringar?

För att förenkla den tankeprocessen har vi här listat de försäkringar som kan betraktas som nödvändiga.
 • Hemförsäkring.
 • Villaförsäkring/Villahemförsäkring.
 • Reseförsäkring.
 • Barn- och gravidförsäkring.
 • Sjuk- och olycksfallsförsäkring.
 • Livförsäkring.
 • Trafikförsäkring.

Vad händer om någon under 24 kör bilen?

Ungdomssjälvrisk: Om den som körde bilen är under 24 år tillkommer en självrisk på 1 000 kronor.

Hur mycket kostar en bilförsäkring per år?

Utslaget på hela Sverige är den genomsnittliga årskostnaden 4.774 kronor per år. Gotland betalar lägst premie med 3.141 kronor årligen och Stockholmare måste gräva djupast i plånboken när bilen ska försäkras. I Stockholms län kostar nämligen bilförsäkringen i snitt 5.979 kronor per år.

Hur mycket kostar en bilförsäkring för en 18 årig man?

Helförsäkring: 18–20 år 19 985 kr, 44–46 år 14 236 kr. Halvförsäkring: 18–20 år 11 972 kr, 44–46 år 5 243 kr. Obligatorisk trafikförsäkring: 18–20 år 9 603 kr, 44–46 år 4 053 kr.

Försäkra dig om rätt försäkring

Trafikförsäkring, Halvförsäkring & Helförsäkring Förklarade (Körkortsteori)

Välj rätt försäkring och spara tusenlappar – Nyhetsmorgon (TV4)

Lämna en kommentar