Vad kostar gräs på rulle?

Gräsmatta på rulle kostar ungefär 30 kronor per kvadratmeter. Det finns olika sorter, sådana som tål stark sol bättre och sorter som tål väta bättre. Välj en sort som passar dina markförhållanden.

Vad kostar Rullgräs kvm?

Snabbaste sättet att få en tät, fin gräsmatta är att beställa gräs på rulle för cirka 30 kr/kvm. Lägg därtill kostnaden för att du behöver lägga ut ett lager ny jord, cirka 5–20 kr/kvm (beroende på transportkostnaden).

När är det bäst att rulla gräs?

Gräsmatta på rulle ger snabbt en färdig gräsyta. Förbered rätt så är gräsmattan strax klar. Bästa tiden för att anlägga en ny gräsmatta med färdiggräs är under augusti till september, när luften är fuktigt och det är lagom varmt ute. Men även vår och sommar går bra om det finns tillgång till bevattning.

Vad kostar att anlägga gräsmatta?

En gräsmatta kan du anlägga själv eller anlita en trädgårdsmästare att göra. Räkna med omkring 40 kronor per kvadratmeter för gräsmatta på rulle om du gör jobbet själv. För stenläggning kan du räkna med minst 1 000 kronor per kvadratmeter för både arbete och material.

Vår kan man köpa gräsmatta på rulle?

Hos Turfman köper du färdigt gräs av högsta kvalitet! Gräs på rulle gör att du har din gräsmatta klar direkt. Våra små rullar är perfekta för dig som gör det själv. Vårt gräs på rulle är tåligt och ger dig en användbar och snygg gräsmatta.

Hur snabbt rullar man gräs?

Vid varmt väder, över 20 grader, ska gräsmattan rullas ut omgående. Ligger gräsrullarna kvar på pallen fram till kvällen kan de blir förstörda. Varje person lägger ca 20-30 kvm/timme beroende på hur långt gräsrullarna behöver bäras och hur mycket som behövs kantskäras . Rulla ut först och kantskär på slutet.

Vad kostar matjord till gräsmatta?

Ett sätt att hålla nere kostnaderna är att göra markarbetet själv. Du får också räkna med att du behöver köpa ungefär en kubikmeter jord per 10 kvadratmeter. Jord kostar någonstans runt 5-20 kronor per kvadratmeter, beroende på transportkostnaden.

När kan man klippa utrullad gräsmatta?

Om du nyligen har lagt rullgräs kan första klippningen ske efter ca två veckor. Klipparen ska vara inställd på högsta klipphöjd; maximalt får en tredjedel av stråets längd klippas bort. Gräsklippare med uppsamlare rekommenderas annars måste gräsklippet tas bort från gräsmattan.

Kan man rulla ut gräs på befintlig gräsmatta?

Omläggning av gammal gräsmatta:

När gräsmattan är gammal och fylld av mossa eller ogräs vänder man den och sår nytt gräs. Istället för sådd kan man lägga ut färdig gräsmatta. 2. Med motorhacka kör man upp den gamla gräsmattan och luckrar jorden så djupt det går.

Hur sent på hösten kan man lägga färdig gräsmatta?

hösten är det absolut bästa tiden för att rulla ut en ny gräsmatta. Nu är luftfuktigheten extra hög och gräset håller sig fuktigt längre, alltså behövs det inte så mycket vattning. Viktigt att tänka på är att vid läggningen skall gräset alltid genomvattnas om det inte regnar ordentligt.

Vad kostar det att anlägga en tomt?

Det här priset inkluderar alla kostnader som kommer med markberedningen. Det förekommer emellertid stora variationer i pris mellan olika typer av projekt. Utifrån vår prisdata kan vi se att de allra flesta betalar mellan 1.500 kr och 8.000 kr per kvadratmeter för utförandet av markarbetet.

Hur man anlägger en gräsmatta?

Gör så här:
 1. Förarbete. Träda jorden genom att låta den vara bar och rensa noga bort allt ogräs som kommer upp. …
 2. Grundgödsla. Grundgödsla med hönsgödsel. …
 3. Så ut frö Luckra ytan med en kratta. …
 4. Vattna. Nu måste frön och jord måste hållas fuktiga i 3-4 veckor för att fröna skall gro och få rötter.
 5. Gödsla igen. …
 6. Klipp.

Vad innehåller Gräsmattejord?

Gräsmattejorden är speciellt framtagen för din gräsmatta. Den är baserad på en blandning av Sand, mineraljord, trädgårdskompost, torv och stenmjöl. Allt för att ge eran gräsmatta dem bästa möjligheterna man kan för att den ska kunna växa sig tät och grön.

Var kan man köpa gräsmatta?

Här kan du köpa Gräsmatta med snabb och fraktfri hemleverans! Det är lätt som en plätt att beställa gräsmatta på Häckspecialisten.se: Gå in på den produkt du önskar att beställa – skriv in antal kvadratmeter och lägg till i varukorgen – slutför sedan köpet i Kassan och få leverans inom 2-5 arbetsdagar, simple as that!

Vad ska man göra med gräsmattan på våren?

 1. Räfsa gräsmattan. Det allra första du kan göra på våren är att städa gräsmattan genom att försiktigt räfsa bort kvistar, stenar, kottar, dött gräs och mossa. …
 2. Lufta gräsmattan vid behov. …
 3. Dressa, laga och stödså …
 4. Gödsla och kalka gräsmattan. …
 5. Klipp gräset när det är över 5 cm högt. …
 6. Vattna den nysådda gräsmattan.

När använder man Gallervält?

En gallervält har en trumma bestående av ett galler. Oftast har den ett lasttråg monterat ovanför trumman, där man kan lasta till exempel sten för att öka vikten. Fördelen med gallervält är att den lämnar översta lagret lätt uppluckrat om man kör den på jord.

LA EN HELT NY GRÄSMATTA | RESULTATET EFTER 1 MÅNAD | HELT SJUKT!

Gräscenter instruktionsfilm

Så anläggar du en gräsmatta

Lämna en kommentar