Vad kostar kemtvätt?

Här hittar du priser för tvätt och kemtvätt av våra vanligaste tjänster och artiklar.

Priser kemtvätt.
Blus, fr. 125 kr
Kappa/rock, fr. 290 kr
Kavaj, fr. 150 kr
Kjol, enkel, fr. 140 kr
Klänning, enkel, fr. 190 kr

9 rader till

Vad kostar det att lämna in en jacka på kemtvätt?

Ett bra pris för att kemtvätta en dunjacka är mellan 250 och 400 kronor.

Varför är kemtvätt så dyrt?

Normalt är det placeringen av kemtvätten, samt om de har egna maskiner eller skickar iväg kläderna, som gör att priset kan variera. Det här är alltså vanliga priser som vi fått efter att ha pratat med nästan 300 kemtvättar runt hela Sverige, men de avviker förstås om det gäller specialtjänster som t.

Vad kostar det att tvätta en matta på kemtvätt?

Hos en vanlig kemtvätt varierar priset på mattvätt beroende på mattans material. Hos oss är priset på mattvätt i hemmet lägre än vad de flesta tror. Kostnaden varierar mellan 79kr-139kr/m².

Hur lång tid tar en kemtvätt?

Själva tvätten tar inte längre tid än om du skulle tvätta själv hemma. Vissa kemtvättar har expresstvätt där du kan lämna på förmiddagen och hämta på eftermiddagen. Normalt så tar det 1-2 dagar att få tillbaka sin tvätt.

Vad kostar det att lämna in tvätt?

Vattentvätt i temperaturerna: 30°C, 40°C, 60°C och 95°C. Vardagstvätt – 60:- /kg Över 10 kg – 55:- /kg. I priset ingår: Vattentvätt Tvätt och mjukmedel Lättare fläckborttagning Faktureringsavgift Mangling/strykning mot extra avgift på 25:-/kg.

Vad kostar det att kemtvätta en bäddmadrass?

Prislista Kemtvätt
PRODUKT PRIS
Filt fr. 200 kr
Överkast, enkel 250 kr
Överkast, dubbel 350 kr
Madrass – Enkel / Dubbel 400 kr/600 kr

21 rader till

Kan man tvätta kemtvätt hemma?

Tack vare innovationer och utveckling inom tvätteknologi och tvättmedel, så är det nu möjligt att använda skonsammare tvättprogram och lägre temperaturer för att tvätta även vissa plagg med tvättrådet ”Endast kemtvätt” i tvättmaskin, utan att förstöra dem.

Vad gör en kemtvätt?

Man stoppar i kläderna i en maskin som till ytan påminner ganska mycket om en helt vanlig tvättmaskin. Kläderna tvättas sedan i en vätska som numera oftast är koldioxid. Temperaturen överstiger aldrig 30 grader, och efter att kläderna tvättats klart så torkar man dem. Detta sker oftast i samma maskin som tvätten.

Hur mycket kostar det att kemtvätta en kavaj?

Svar: Det kostar ungefär 100 kronor att kemtvätta en kavaj, beroende på vilket material den är i, hur snabbt du vill ha den klar och var i Sverige du befinner dig.

Hur kemtvättas en matta?

2: Om det vid bedömning av mattan framgår, att vattentvätt ej är möjlig på grund av bristande färgäkthet, oblekt lin mm, viss typ av smuts, använder vi oss av individuell tvätt i vår specialdesignade och miljöanpassade kemtvätt-maskin. All vattentvätt avslutas med den sista sköljningen i avhärdat vatten.

Kan man kemtvätta ryamatta?

Så sköter du din matta:

En del mattor kan tvättas i maskin, men innan du gör det, kontrollera tvättlappen noga. Har du fått fläckar på en särskilt fin eller ömtålig matta är det bäst att vara försiktig. Använd en hemmagjord blandning med naturliga ingredienser eller lämna in mattan för kemtvätt.

Vad kostar det att tvätta en persisk matta?

Berätta för oss vad du vill ha hjälp med så återkommer vi med prisförslag senast nästa vardag. Trasmatta eller maskinvävd matta. Vår minimidebitering för mattvätt är 595 kronor. Alla priser inkluderar fri transport till och från vårt tvätteri.

Hur ofta kemtvätt?

Svar: Beroende på kostymens/dräktens smutsighet givetvis, men rekommenderat är varannan/var tredje månad ungefär.

Kan man lämna in skor på kemtvätt?

Allt från mocka och skinn till tyg och läder (fotbollsskor till exempel). Det skiljer sig rätt mycket mellan material och typ av sko vad kostnaden för kemtvätt är men räkna med mellan 150-200 kronor. kemtvätten bör kunna ge dig en uppskattning innan du lämnar in dem.

Kan kemtvätt ta bort alla fläckar?

Vissa fläckar går endast bort vid kemtvätt. Det kan vara mycket svårt att efter vattentvätt få bort en fläck som lätt skulle gå bort i kemtvätten. Att ta bort fläckar är en konst som kräver lång erfarenhet. Det finns inget universal fläckmedel som tar bort alla sorters fläckar.

Så funkar kemtvätt: 360° VR-video tar dig med in i konsumenttvätteriet

Varför du inte ska kemtvätta dina skjortor

Kemtvätt

Lämna en kommentar