Vad kostar målare?

Anlita målare – pris. Väljer du att anlita en målarfirma ligger standardpriset på cirka 400–700 kronor per timme. För att få en tydligare bild av vad detta innebär för kostnaden av din just ditt projekt hinner en målare med ungefär 2-5 kvadratmeter per timme.

Vad kostar det att måla om 50 kvm?

Ditt val av färg

Generellt sett kostar en hink med 10 liter färg ungefär 500–2500 kronor och räcker till omkring 50–80 kvadratmeter. Ytterligare ett tips är att köpa in färgen via den målarfirma du anlitar, då många målarfirmor har rabatterade priser i färgbutiker och på byggvaruhus.

Vad kostar det att måla om 70 kvm?

En hink med 10 liter målarfärg brukar kosta mellan 500 och 2500 kronor beroende på kvalitet och fabrikat. 10 liter färg räcker vanligen till en yta om 60 till 80 kvadratmeter. Kom ihåg att det sällan lönar sig att välja det billigaste alternativet eftersom sämre färg kan behöva en strykning mer än kvalitetsfärg.

Vad kostar det att måla om 80 kvm?

Räkna med att 10 liter färg räcker för att måla 60 till 80 kvadratmeter. En burk med 10 liter färg kan kosta mellan 500 kronor upp till 2 000 kronor. Utöver målarfärg behöver du också redskap, det vill säga, material. Allt detta kan kosta mellan några hundralappar till ett par tusen kronor beroende på vad du köper.

Vad kostar en målare per kvadratmeter?

Normalt kostar det mellan 350-500 kr/timmen att anlita en målare (30% av priset efter ROT-avdraget). På en timme hinner en målare med ca 2-4 kvadratmeter vanlig fasad, vilket ger ett ungefärligt pris på 75-250 kr/kvadratmeter fasad efter ROT-avdrag.

Vad kostar en målare i timmen 2022?

Timpris målare

En målare kostar 480 kr – 687,50 kr per timma.

Hur många kvadratmeter räcker 10 liter färg till?

Den rekommenderade åtgången på dessa färger är 8 kvadratmeter per liter, vilket innebär att det krävs 10 liter färg för att täcka väggarna med två strykningar. Beroende på vilken av deras färger du vill använda dig utav varierar priset mellan cirka 1200–1500 kronor.

Hur mycket färg går åt per kvadratmeter?

Man brukar säga att tio liter färg ska täcka ungefär 30 kvm. Således så kan du klara av fler än en vägg på tio liter färg. Du ska klara av en yta motsvarande 30 kvm om rätt förutsättningar finns.

Vad kostar en målare i timmen svart?

Enligt en undersökning Skatteverket gjorde 2010 så kostade det i genomsnitt 472 kronor i timmen att anlita en målare i Sverige. Genomsnittskostnaden att anlita en målare svart beräknades vara 211 kronor.

Hur mycket kostar det att måla om ett rum själv?

Därför rekommenderar vi att hyvla av skarvarna och förbereda väggarna så att det blir jämt. Pris för målning tillsammans med allt förarbete är ungefär 6000 kr efter ROT-avdrag och inklusive materialkostnader (Färg – Alcro). Arbetet tar 2-3 dagar.

Hur mycket färg behövs till 15 kvm?

Multiplicera din nya totala yta i kvadratmeter med hur många strykningar som kommer att behövas. Vi rekommenderar att minst ta med två strykningar i beräkningen. Dela slutligen detta värde med m²/l-siffran på din färgburk (om du inte hittar den på burken kan du kolla upp produktinformationen online).

Vad kostar det att måla om en hel lägenhet?

Du kan räkna med 1500 kr per kvm. Bor du i stället i en sekelskifteslägenhet med 300 cm i takhöjd? Då innebär det mer arbete och material och då kan du räkna med en kostnad på 2000 kr per kvm golvyta. Ska du måla om alla snickerier (golvsocklar, dörrar och fönster) tillkommer ca 1000 kr per kvm golvyta.

Hur mycket kostar 10 liter färg?

En 10liters burk med vanlig vit väggfärg kostar mellan 1 000 och 1 200 kronor i en specialiserad målarbutik. På lågprisvaruhusen går det att köpa samma mängd färg för under 400 kronor.

Vad kostar det att tapetsera ett rum på 20 kvm?

I övrigt ingår både tak- och snickerifärg i arbetskostnaden, liksom färg som tål att avtorkas till kök, toaletter och badrum. Riktpris för helrenovering av ett rum är 5000-6000 kr, beroende på rummets storlek. Endast skarvspackling och tapetsering (halvreparation) kostar ca 3000 kr per rum.

Hur många kvadrat målar man per timme?

Professionella målare hinner ungefär måla 2 – 4 kvadratmeter i timmen. Sedan tillkommer även själva materialkostnaden, för att inte tala om den tid som förarbetet tar. Du kan alltid göra vissa delar själv, som att förbereda inför målaren. Ett prisexempel på en fasad som är 98 kvadratmeter är cirka 53 000 kronor.

MÅLARE 1 TEKNIK 1 TEKNIK

Måla vägg – Så gör du. Steg för steg

Spackla ojämn vägg – steg för steg

Lämna en kommentar