Vad kostar stubbfräsning?

De flesta stubbfräsare beräknar priset utefter antalet stubbar som finns på marken. Startpriset är ca 800-1200 kronor för första stubben och sedan 200-400 kr per varje extra stubbe. Ett annat sätt att prissätta tjänsten på är kronor per centimeter av stubbens diameter och startkostnaden är då ca 700-800 kronor.

Måste man ta bort stubbar?

När du huggit ned ett träd i din trädgård blir det ofta kvar en stubbe som sticker upp ur marken. Stubbar är inte det mest klädsamma på en välskött gräsmatta. De har ofta en fuktig eller klibbig yta, något som gör att de inte är särskilt praktiska att vare sig sitta på eller använda som bord.

Hur lång tid tar det att fräsa bort en stubbe?

Det beror på hur färska stubbarna är, hur hårda de är och vilket träslag de tillhör. Men en huvudregel är att en trädstubbe med en diameter på 40 cm tar 12 minuter att fräsa, 65 cm tar 25 minuter och 105 cm cirka 90 minuter.

Hur Stubbfräs?

Så här stubbfräser du
  1. Kapa höjden på stubbarna med motorsåg. Börja med att kapa av höjden på stubbarna med en motorsåg så mycket det går. …
  2. Frilägg stubbarna och gör fritt från stenar. …
  3. Fräsa ned stubbar med stubbfräsen. …
  4. Fyll igen och jämna av marken.
8 apr. 2022

Hur får man en stubbe att ruttna?

Ruttna stubben

Du borrar helt enkelt hål i stubben och häller kaliumnitrat i varje hål. Därefter häller du varmt vatten i hålen så att det blandas med kaliumnitratet. Sedan väntar du i upp till 6 veckor medan stubben absorberar kaliumnitratet och blir mjuk. Därefter hugger du den i mindre bitar.

Hur bevarar man en stubbe?

Hej! Har också haft en stubbe, det är viktigt att man inpregnerar sågytan ordentligt med nåt bra medel (typ Cuprinol, tjära, etc.) samt petar bort ev. bark som finns kvar annars vill det gärna börja ruttna i fukt som samlas bakom barken (samt insekter som gillar att bo och äta där).

Måste man ta bort alla rötter?

Du behöver inte dra upp alla rötter för att få bort stubben, men försök få bort de mest ytligt liggande rötter så gräsmattan blir helt plan. Det gör också att gräsklipparen inte behöver komma till skada i samband med påkörning. Du kan snabbt bli av med stubben till en låg kostnad med stubbfräsning.

Kan en stubbe växa?

Trädstubbar kan ge en oönskad tillväxteffekt

Ibland börjar en trädstubbe skjuta skott och ny, oönskad vegetation börjar växa i det gamla trädet. Nya träd börjar alltså växa i området av det gamla vilket betyder att du inom ett par år får flera nya stubbar att ta bort.

Kan man elda upp stubbar?

– Att elda en stubbe rakt upp och ned är inte att rekommendera. Men med stubbskorstenen blir det som att elda i en kamin. Förbränningen är väldigt säker och värmen stiger rakt upp som i en skorsten, förklarar han. När du använder skorstenen ska du tänka som när du eldar på vilket annat sätt som helst.

Hur klyver man en stubbe?

Stubbar efter fällda träd ser oftast rätt skräpiga ut.

Det här behöver du när du ska bryta stubbar:
  1. Med en spetsig spade frilägger du rot efter rot, så att alla synliga rötter till slut ”hänger i luften”.
  2. Hugg därefter med yxan av de frilagda rötterna. …
  3. Det är svårast att komma åt rötterna under stubben.

Kan man flisa stubbar?

Att ta hand om detta avfall har tidigare varit förenat med mycket arbete. Stubbarna innehåller stora mängder sten och jord som gör att materialet inte går att flisa.

Hur får man bort buskar med rötter?

1) Hur tar man bort buskar och rötter

Om busken är stor och envis så börja med att såga av växtligheten ovan jord och sen är det enklast att täcka jorden med en markduk. Markduken måste ligga kvar mist två växtsäsonger för att rotsystemet att svälta. Du kan även använda Roundup för att få bort rötter.

Hur dödar man en trädrot?

Efter 1-2 somrar är rötterna döda. Finns det inte någon växtlighet i närheten så går det även att använda vanligt salt. Borra några hål i stubbarna och lägg i salt upprepade gånger under försommaren. Där det redan skjuter upp nya skott från rötterna ska man vattna med starkt saltvatten några gånger.

Hur får man bort trädrötter?

Processen – ta bort stubbar och rötter själv
  1. Gräv upp runt stubben och frilägg rötterna med spaden.
  2. När rötterna är frilagda (inte de allra djupaste), hugger du av dessa med yxan. …
  3. Under själva stubben är rötterna riktigt kluriga att komma åt, här är det bättre om du sågar med en sticksåg eller en fogsvans.

Vem tar bort stubbar?

VI TAR BORT STUBBAR, RÖTTER OCH HÄCKAR

Våra moderna maskiner fräser effektivt stubbar till flis oavsett om de står plant eller i en brant. Gräsmattan påverkas minimalt och arbetet är berättigat till RUT-avdrag.

How I Price Stump Grinding Jobs

Tree stump removal cost guide

Stubbfräsning har aldrig varit enklare

Lämna en kommentar