Vad kostar tandblekning?

Vad kostar det att bleka tänderna? Priset för en tandblekningsbehandling varierar beroende på vilken metod du väljer. Den billigaste metoden kostar 2900 kronor medan den mest kostsamma kostar 4900 kronor. Viktigt att ha i åtanke är att det är två helt olika metoder som på grund av det också kan ge olika resultat.

Hur mycket kostar tandblekning Folktandvården?

Tandblekning hos Folktandvården kostar från 3000kr, medan ett tandblekningskit kostar ca. 495kr. Här kan du läsa mer om tandblekning hemma. Det tar längre tid än att bleka tänderna hemma, eftersom du måste boka en rutinkontroll innan du kan bleka tänderna hos Folktandvården.

Kan tandblekning skada tänderna?

Ännu har inga undersökningar gjorts som visar hur tänderna påverkas av upprepade blekningar. Men hittills finns inget som visar att det finns några hälsorisker, bara behandlingen görs på rätt sätt utan alltför starka medel.

Vilken är den bästa tandblekningen?

Damernas Värld (2021) Damernas Värld listar bästa tandblekningen för hemmabruk och har valt ut fem produkter. På första plats kommer Dentway Professional White Strips, på andra plats kommer Dentaworks Teeth Whitening System och på tredje plats kommer iWhite Instant Teeth Whitening.

Får tandhygienister bleka tänder?

Vad innebär tandblekning? Tandblekning är en vanlig behandling idag som kan utföras både hemma eller hos tandhygienisten. Många väljer att bleka tänderna då ökad ålder och viss typ av livsmedel kan missfärga dem. Innan du bleker tänderna måste eventuella hål lagas samt tandsten och missfärgningar tas bort.

Hur länge håller en tandblekning hos tandläkaren?

Hur länge håller resultatet av en tandblekning? Resultatet brukar hålla minst 1 år beroende på vad man har för tobaksvanor samt dryck och matvanor. Tänk på att spara dina blekskenor så att du sedan kan fräscha upp tänderna när det är dags igen – då behöver du bara köpa nytt blekningsmedel.

Kan man få gratis tandblekning?

Bra att veta. Tandblekning räknas som kosmetisk tandvård och tandvårdsbidraget kan tyvärr inte användas. Tandblekning ingår heller inte i den gratis tandvård som finns för barn och ungdomar. Man måste ha fyllt 18 år för att bleka tänderna eftersom de ska ha växt ut till full längd.

Är det värt att bleka tänderna?

Då ska du inte bleka tänderna

Det är ovanligt att få bestående skador av en tandblekning men du bör vara försiktig. Om du har hål i någon tand. Om du röker eller snusar. Blekmedel kan också påverka den negativa effekt som tobak har för munhålan.

Är det farligt att bleka tänderna med bakpulver?

Men som sagt: bakpulvrets slipande effekt kan skada emaljen på tänderna, så var försiktig och använd inte den här metoden för ofta. Gör så här: Blanda ihop en tesked bakpulver med två teskedar vatten. Borsta sedan tänderna med blandningen i några minuter. Skölj därefter munnen med vatten.

Vad ska man undvika när man bleker tänderna?

Vad skall man tänka på efter blekningen? Det är en efterverkan på en timme efter behandlingen. Under denna period är det väldigt viktigt att du inte äter eller dricker (utöver vatten). Under 48 timmar efter behandlingen är tänderna extra känsliga för färgämnen och att måste undvika all typ av färgad mat och dryck.

Är Tandblekningspenna bra?

Dagar. Vi har testat tandblekningar som tar flera veckor att utföra och är inget vi rekommenderar. Då tandblekningspennor är den minst effektiva metoden att bleka tänderna så bad vi användarna att bleka tänderna tills förpackningen tog slut. Testpersonerna fick använda pennan så många gånger de ville per dag.

Varför ska man bleka en käke i taget?

Vi rekommenderar att man bleker en käke i taget. Normalt behöver man 5-7 blekningsomgångar per käke. En stor fördel med denna tandblekningsmetod är att när man väl gjort skenorna så behöver patienten bara köpa till blekningsmedel när det är dags att bleka tänderna nästa gång.

Vilken är den bästa tandkrämen?

7 Bästa Tandkrämer
  1. Bäst i test – GUM Paroex Tandkräm. …
  2. Parodontax Complete Protection Tandkräm. …
  3. Sensodyne Gentle Whitening Daglig Tandkräm. …
  4. Brilliant Smile Whitening Evo Tandkräm. …
  5. Zendium Tandkräm Classic. …
  6. iWhite Instant Tandkräm. …
  7. Pro-Expert Professional Protection.

Vad tycker tandläkare om tandblekning?

Tandblekning – effektiv metod för vitare tänder

Att bleka tänder är en enkel och effektiv behandlingsmetod som sällan ger allvarliga problem. Dessutom har uppföljningsstudier visat att 80 % är nöjda fyra år efter behandlingen och 40 % efter 12 år.

Hur kan man få raka tänder?

Genomskinliga skenor

En effektiv och nästan helt osynlig metod för att räta ut dina tänder är Invisalign. Denna nyskapande tandställning skiljer sig från andra genom att den helt förlitar sig på genomskinliga skenor som sätts över tandraden du vill förändra.

Vad kan missfärga tänderna?

Missfärgningar på tänder är vanligt förekommande och kan orsakas av en mängd olika faktorer. Det som kan orsaka missfärgningar är bland annat mat och dryck så som kaffe, te, rödvin och läsk. Den som snusar eller röker dagligen riskerar också att få missfärgningar på tänder. Det finns även genetiska faktorer som bidrar.

UPP TILL BEVIS | Belissas Whitening

Lisette Testar – BLEKA TÄNDERNA (nu jävlar)

Tandläkaren svarar på tittarfrågor om tänder – Malou Efter tio (TV4)

Lämna en kommentar