Vad kostar tryffel?

Svart tryffel av högsta kvalitet: med ett pris som pendlar runt 1.200 €/kg, ligger den utmärkande egenskapen hos denna tryffel i dess morfologi , som är mer oregelbunden än den för extrakategorin.

Hur mycket kostar 1 kg tryffel?

Den dyraste av de ätliga tryffelsorterna, den vita tryffeln eller Albatryffel växer framför allt i Italien och Kroatien. Den kan betinga ett kilopris på över 50 000 kronor. Färsk gotländsk tryffel säljs för i storleksordningen 5 000 kronor per kilo.

Hur mycket kostar tryffel per gram?

Ju större en bit tryffel är, desto mer värdefull är den, förklarar auktionens talesperson. Slutpriset innebär att tryffeln gick för drygt 1 000 kronor per gram, som ska jämföras med det genomsnittliga marknadspriset på 36 kronor grammet.

Vad kostar tryffel på ICA?

Albatryffel växer framför allt i Italien och Kroatien och kostar mellan 30 000–50 000 kr per kg beroende på tillgång.

Vad är dyrast vitt eller svart tryffel?

Den ”vita tryffeln” (Tuber magnatum) anses vara en av världens dyraste och mest exklusiva tryffelsorter. Den växer i Albanien, Italien, Slovenien, Kroatien, Kosovo och Serbien. Åttio procent av all ”vit tryffel” som produceras i Italien är ursprungligen från Alba i Piemonte.

Vad kostar en liten tryffel?

Kvalitet chunky svart tryffel och liten tryffel: svävande runt 800 €/kg är tryffeln som samlas i denna kvalitet mindre i storlek eller är en del av dessa.

Hur länge håller tryffel i frysen?

Färsk tryffel håller cirka en vecka i kylskåp. Fryst tryffel håller ett år. Den bevarar doft och smak bra.

Vilken är den dyraste tryffel?

Den vita vintertryffeln, den så kallade albatryffeln, är med sitt pris på 50 000 kronor per kilo och uppåt världens dyraste svamp. Merparten växer i skogarna i den norditalienska regionen Piemonte.

Var kan man köpa färsk tryffel?

Tryffel – Handla mat online | Mathem.

Vad köper man tryffel?

Den vita tryffel anses som den mest exklusiva. I vårt sortiment hittar du bland annat vit tryffelolja och salt med vit tryffel. Inom matlagning är svart tryffel den vanligaste och mest kända. Tuber aestivum, eller sommartryffel/bourgognetryffel som den också kan heta, är framför allt den som finns att köpa på burk.

Finns tryffel på ICA?

Creme Svamp & tryffel 130g Zeta | Handla online från din lokala ICA-butik.

Vart hittar man tryffel i butik?

I delikatessbutiker, eller i större varuhus som har delikatessdisk brukar man kunna köpa tryffel, en liten en i glasburk.

Vad är skillnaden på vit och svart tryffel?

Vit tryffel är den dyraste och mest exklusiva av tryfflarna. Den största delen av den vita tryffeln produceras i Alba i Italien, därför kallas den även för ”albatryffel”. Svart tryffel är vanligare när det kommer till matlagning och vänligare mot plånboken.

Finns vit tryffel i Sverige?

Den tryffel som växer i Sverige är av arten tuber æstivum, bourgognetryffel. Det finns i Sydeuropa flera andra arter, bland annat tuber melanosporum, den svarta tryffeln från Perigord och vit Piemontetryffel, tuber magnatum pico. Nu ska man vara försiktig med hur man hanterar tryffeln, säger Christina.

Hur smakar äkta tryffel?

Smaken är nötliknande och syrlig. Även en mycket liten bit tryffel ger genomslag i smaken eftersom den är kraftig och omfångsrik. Smaken kommer från en lättflyktig gas som lätt sprider sig om man förvarar den i kylskåp och ger smak till andra råvaror.

Finns det tryffel i Västra Götaland?

Men efter sökande på nätet om information står det klart att vit tryffel bara finns i Italien. Så då skulle det kunna vara en Stjärnhovstryffel, men den ska bara finnas i Östergötland, dvs östra Sverige. Jag hittade den på Hisingen i Göteborg. Fyndet väger 2 gram.

Jag åkte till Gotland och grävde upp tryffel

En äkta tryffelpasta| Ett Gott Land

På besök i råvaruhimlen del 7 – En hel LÅDA tryffel!

Lämna en kommentar