Vad kostar utökad b behörighet?

Hur svårt är det att ta b utökat?

Med utökad behörighet på B-körkortet får du dra tyngre husvagnar efter din bil. Hur svårt är det att få behörigheten? Vi testade såklart. Hopkoppling av bil och släp, samt säkerhetskontroll är några av delmomenten vid körprovet.

Vad kostar det att ta B96 kort?

Du kan läsa om hur B96-provet går till på Trafikverkets hemsida. Trafikverkets kostnad för uppkörning är 800 kr. Trafikskolans kostnad för lån av bil + släp är 2.000 kr.

Vad krävs för att ta utökad B-behörighet?

För att få utökad Bbehörighet samtidigt som du tar ett B-körkort krävs det att:
  • Du har ett körkortstillstånd.
  • Du är permanent bosatt i Sverige eller sedan minst sex månader studerar här.
  • Du har fyllt 18 år.
  • Du har en giltig riskutbildning.
  • Du har gjort ett godkänt körkortsprov (kunskapsprov och körprov).

Hur tar man B 96?

Provet för B96 består av ett körprov. Du behöver fotografera dig på ett förarprovskontor innan körprovet. Om du har körkortsbehörighet B för manuell växellåda, kan du använda en automatväxlad bil vid körprovet utan att ditt körkort begränsas.

Hur svårt är det att ta be kort?

Har man en stor bil slår man snabbt i taket för tillåtet totalvikt (3500kg just nu, framöver 4250kg) och då är det än mer praktiskt med E. Har man en lite tyngre bil kan det nog bli problem med lite större husvagnar, som någon nämde tidigare så underlättar det med BE-kort om man håller på med hästar.

Hur tungt släp får man dra?

Du får köra personbilar eller lätta lastbilar med en totalvikt på högst 3 500 kg med en eller flera tillkopplade släpvagnar. Släpvagnens eller släpvagnarnas sammanlagda totalvikt får inte vara högre än 3 500 kg.

Hur lång tid tar uppkörning B96?

Vårt B96-paket innehåller en körlektion á 70 min samt ekipage till uppkörning. Det är framtaget för dig som har kört mycket med släp och kan backa relativt obehindrat. Vi kan då boka in lektion och uppkörning på samma dag direkt efter varandra, så att du tar ditt nya körkort på ett par timmar.

Vad gäller för körkort B96?

Med utökad behörighet får du köra en fordonskombination med personbil och släp där den sammanlagda totalvikten är max 4250 kg. (Körkort B, max 3500 kg). Den utökade viktbegränsningen gäller endast vid tillkopplad släpvagn.

Hur vet jag om jag har B96?

Utökad B-behörighet (B 96) ger rätt att dra en släpvagn med totalvikt över 750 kg om bilens och släpvagnens sammanlagda totalvikt inte överstiger 4 250 kg. Svar 2: På Transportstyrelsens hemsida – www.transportstyrelsen.se – finns ”släpvagnskalkylatorn” som ger klart besked om din bil får dra en specifik vagn.

Vad är skillnaden på BE och utökat B?

Till skillnad mot behörighet B eller utökad B har BE-behörigheten inte någon begränsning för bilens och släpvagnens sammanlagda totalvikter, som är högst 3 500 kg för B och högst 4 250 kg för utökad B.

Var kan man ta utökat B-körkort?

För att få ta ett utökat Bkörkort krävs det ett godkänt körprov på Trafikverket. Det krävs också att du har fotograferat dig på Trafikverkets Förarprovskontor innan du ska göra ditt prov. På körlektion går vi igenom de delar Trafikverket använder sig av vid provet.

Var tar man utökat B-körkort?

Provet för B96 består av ett körprov. Du behöver fotografera dig på ett förarprovskontor innan körprovet. Om du har körkortsbehörighet B för manuell växellåda, kan du använda en automatväxlad bil vid körprovet utan att ditt körkort begränsas.

Hur tungt får man köra med B96?

Med utökad B-behörighet (B96) får du dra ett släp som väger mer än 750 kg i totalvikt. Bilens och släpets sammanlagda totalvikt får då inte vara över 4 250 kg.

Vad betyder kod 96?

Utökad B behörighet (kod 96)

Körkortsbehörighet B ger normalt rätt att köra en bil som väger högst 3 500 kg. Den utökade B-behörigheten ger inte rätt att köra större personbilar eller lastbilar. Den utökade viktbegränsningen gäller enbart vid tillkopplad släpvagn.

Vad kostar det att ta körkort för tungt släp?

Tungt släp
1 st körlektion á 55 min B96/BE 1000kr
Lån av bil + släp vid uppkörning 2.000kr
Grupputbildningar Kontakta kontoret för offert
B96-paket 1 st körlektion á 55 min samt lån av bil + släp vid uppkörning 3.000kr

1 rad till

Körprov 96 för utökad B-behörighet | Trafikverket

Fullständig säkerhetskontroll för B96 och BE-behörighet

Skillnaden mellan BE-körkort och utökat-B

Lämna en kommentar