Vad ska bort?

Vilken ska bort för barn?

Vilken ska bort? handlar i första hand om sortering, men när barnen ska förklara hur de har tänkt kommer även språket in i bilden. Ex. Lägg ut fyra kort på bordet föreställande en gris, ett lamm, en mus och en bil.

Vem ska bort förskola?

Donald Trump, Mahatma Gandhi, Barack Obama och Adolf Hitler.

Vad ska bort tipspromenad?

Det gäller att välja bort en sak och sen kunna motivera varför. Jag tänker även som lärare är detta en rolig tipspromenad att göra i klassrummet med eleverna.

Vad kan man göra på samlingen på förskolan?

Gör en ringlek, ex bonden i vår by eller bro bro och breja. Fiska rimfiskar eller sifferfiskar! Samla lite saker i en tygpåse och låt barnen stoppa ner sin hand och se om de kan gissa vad en sak är. Använd olika ytor och former, ex en len sten, en stickig kotte, en legobit, en kula osv.

Vad ska bort övning?

Beskrivning. Genom denna övning får barnen/eleverna träna på att se likheter och olikheter och fundera på vad som inte hör ihop, en ska bort! Utmana barnen/eleverna att motivera och argumentera för varför de har valt just den de vill ta bort!

Vad ska bort matematik?

I all enkelhet handlar denna utmaning om att du som pedagog ska presentera fyra olika siffror för eleverna och att eleverna sedan ska ge förslag på vilken av de fyra siffrorna som ska bort, självklart med en motivering till varför de har valt just den siffran som de har gjort.

Hur gör man en tipspromenad?

En tipspromenad brukar man sätta upp längs en promenad, kortare eller längre. Har du längre mellan frågorna kan det vara en bra idé att sätta upp någon markering mellan frågorna så att deltagarna inte går vilse. Markeringen kan du göra t. ex med ett presentband i klar färg.

Vem är surast lek?

Den som äter upp en isglass snabbast. Vem är surast? Den som äter en bit citron först utan aæ göra någon grimas.

Brasses djurlåda avsnitt 1

En ska bort! Träna på att TALA och ARGUMENTERA, del 1

#Beppematik – En ska bort

Lämna en kommentar