Vad ska man köpa för bil 2021?

Hade vi haft råd skulle samtliga platsa i ditt drömgarage år 2021. Elbilar är högsta mode och Porsche Taycan, Honda e, Polestar 2, Volkswagen ID. 3 samt helt färska BMW iX3 står för olika hörnpelare inom det allt mer växande segmentet.

Vad ska man satsa på för bil?

Det viktiga är att du väljer en bil utifrån dina behov. Om du kör många mil i vardagen men har ont om möjligheter att ladda passar en modern bensin- eller dieselbil sannolikt bäst. Kan du däremot ladda hemma eller på jobbet, och till vardags kör mest kortare sträckor, kanske en laddhybrid eller elbil är bästa valet.

Vilken Kombibil är bäst?

Vilken är bästa familjebilen för dig?
  1. Volvo V60. V60 är uppföljaren till klassiska V70 som så länge stod som symbol för svensk familjebil. …
  2. Kia Cee’d SW. …
  3. Ford Focus kombi. …
  4. Peugeot 308 SW. …
  5. Skoda Octavia. …
  6. Volkswagen Passat. …
  7. Toyota Corolla Touring Sports. …
  8. Audi A4 Avant.

Vilken bil är billigast att äga och köra?

Elbilen Seat Mii är i särklass billigast att äga av alla Teknikens Värld-testade bilar under 2020. Även laddhybrider sticker ut som förmånliga att äga – om de passar din körprofil. Här redovisar vi hur mycket det kostar – utslaget per mil – att äga 97 olika bilmodeller.

Är det värt att köpa bensinbil 2021?

Fördelar med bensinbilar

Om du bor i stadsbebyggelse och mest kör korta sträckor är bensin att föredra framför diesel. Detta eftersom bensinmotorer fungerar bättre vid låga temperaturer. Dessutom förbjuds snart äldre dieselbilar (enbart Euroklass 6 tillåts) i vissa städers miljözoner.

Varför är dieseln så dyr 2021?

Att dieseln ökade i pris mer än någonsin beror på flera faktorer, men framför allt på den kallade reduktionsplikt som innebär att inblandningen av biodrivmedel successivt ska öka fram till år 2030 för att låta drivmedlen bidra till minska utsläpp av växthusgaser.

Vilken Familjekombi?

Audi A6 passar perfekt som både tjänste- och familjebil. A6:an är även Waykes mest populära modell från Audi, mycket på grund av den höga komforten och moderna känslan. Den nya generationen A6 modeller har flera olika typer av assistanssystem inbyggt i bilen, vilket bidrar till en säkrare körning.

Vad är en kombi bil?

Herrgårdsvagn (av brittiska estate car), även stationsvagn (av amerikanska station wagon) eller kombi (av tyska Kombinationskraftwagen), är en karossform som liknar en sedan, med stort bagageutrymme bakom kupén. Ordet herrgårdsvagn förekommer för första gången 1946 i svenska media.

Vilken SUV är mest prisvärd?

Men om du vill ha en familj SUV med mer offroad robusthet än klassen genomsnittet, Discovery Sport levererar det med mycket få associerade kompromisser. Kodiaq är vår högsta familj SUV inte från en premium tillverkare, och det underkänner även det billigaste av plusherbjudandet på listan med över 9000 kr.

Vilket bilmärke är billigast att försäkra?

Bland olika bilmärken visar sig Renault, Suzuki och Skoda vara billigast att försäkra med en snittpremie på under 3 300 kr. Överlägset dyrast är BMW med en snittpremie på nästan 6 000 kr. Tesla är inte med i märkesjämförelsen. Överraskande är att Fiat har en relativt hög snittpremie på 4 228 kr.

Vilken bil drar minst bränsle 2021?

Nya Yaris är Sveriges bensinsnålaste bil och rena nöjesmaskinen att köra. 2021 – och alla pratar om elbilar och om att bilar med bensinmotorer ska sluta tillverkas om några år. Senast var det Volvo som lovade sluta helt med bensinmotorer om nio år.

Vilka bilar är Bensinsnåla?

  • Andra bensinsnåla småbilar är också Suzuki Swift, ŠKODA Fabia, Nissan Micra, Honda Jazz, Mercedes A 180 D och Toyota Aygo.
  • Bland andra kombibilar med låg förbrukning hittar vi till exempel Audi A4 Avant, Ford Focus, Kia Ceed, Citroen C4, Volvo V60, Peugeot 308 SW, och Mazda 6.

5 VIKTIGA SAKER ATT TÄNKA PÅ INNAN MAN KÖPER BIL!!

Experten: Elbilar att ha koll på 2022

Svenstigs Elbilsguide -för dig som funderar på en elbil.

Lämna en kommentar