Vad står hp för?

Högskolepoäng (HP) är ett mått på antalet poäng du får för varje kurs eller utbildning du läser på universitet eller högskola. Om du studerar på heltid så motsvarar en kurs på 7,5 högskolepoäng 5 veckors studier. 240 hp motsvarar därför fyra års studier.

Vad står HP för dator?

Hewlett-Packard, eller HP, är ett amerikanskt företag som numera huvudsakligen tillverkar persondatorer, skrivare, servrar, digitalkameror, handdatorer, miniräknare och tjänster.

Vad är HP slang?

Ordet hp är synonymt med högskolepoäng.

Vad är HP i spel?

Den engelska motsvarigheten till detta ord är hit points eller health points, som oftast förkortas till ”HP”. Versionen hälsopoäng används också av många för att få förkortningen ”HP” att stämma in även på svenska.

Vad menas med att prata HP?

Kurs är den minsta delen i en utbildning. Hur lång kursen är anges i högskolepoäng (hp) och du kan läsa utbildningar i olika studietakt – heltid eller deltid och på olika utbildningsnivåer.

Hur hittar jag namnet på min dator?

Behöver du hjälp med att hitta datorns namn?
  1. Gå till Kontrollpanelen.
  2. Välj System och säkerhet > System. På sidan Visa grundläggande information om din dator sida finns det fullständiga datornamnet under avsnittet Inställningar för namn, domän och arbetsgrupp dator.

Hur tar man reda på datorns serienummer?

Om din bärbara dator har ett avtagbart batteri finns serienumret ibland på en klistermärke inuti batterifacket, under batteriet. Om du har en stationär dator, titta på baksidan, toppen eller sidan av fodralet för att hitta någon form av klistermärke.

Vad är i Gaming?

Gaming betyder spelande på engelska och det handlar just om att spela. Dock är ämnet brett och det som i vanliga ord kallas gaming är oftast e-gaming, alltså spel på elektroniska spel. Vanligtvis handlar det om spel som spelas online mot andra spelare.

Vad menas med att man är Toxic?

– Om det är mycket dåligt uppförande och tjafs i chatten, kan man kalla chatten för ”toxic”. Det kan också användas mot enskilda personer med mycket dålig attityd / beteende.

Vad är en pa?

PA står för Public Address, det vill säga en ljudanläggning som används för att påkalla allmänhetens uppmärksamhet. PA-anläggningar har historiskt sett använts såväl järnvägsstationer som vid konserter.

Vad står h för i HP sås?

Namnet kom han på efter att ha hört rykten om att en restaurang i den engelska parlamentsbyggnaden (Houses of Parliament) serverade såsen. Garton sålde rättigheterna vidare till Midland Vinegar Company som finslipade receptet och lanserade HP-sauce 1903. Sedan juni 2005 äger Heinz rättigheterna till varumärket.

Vad är pH-värde

Vad är OLED? HP Spectre X360 – Första laptopen med OLED

Vad står GW för? – Parlamentet (TV4)

Lämna en kommentar