Vad står öob för?

ÖoB AB, tidigare Överskottsbolaget, är en svensk affärskedja med cirka 100 lågprisbutiker. Företaget har cirka 1 650 anställda.

Vad är ÖB förkortning för?

Överbefälhavaren (ÖB) är chef för Försvarsmakten. ÖB leder myndigheten med utgångspunkt i de uppgifter och ekonomiska förutsättningar som har satts upp av riksdag och regering. Försvarsmakten styrs av riksdagen och regeringen genom lagar, förordningar och regleringsbrev.

Vad hände med ÖoB?

Statligt ägda ÖoB Överskottsbolaget AB var 1992 nära konkurs. Detta företag var skyldiga pengar till Runsven. Ett sätt att få tillbaka pengarna var att köpa Överskottsbolaget. Nio varuhus fanns med i köpet.

Vad säljer ÖoB?

Huvudmeny
  • Heminredning.
  • Skönhet. Accessoarer. Blöjor. Hjälpmedel. Sjukvård & sårvård. Smycken & tatueringar.
  • OUTLET.

När öppnade ÖoB?

Verksamheten växte snabbt. Stora partier inhandlades direkt från fabrikerna och Rune sålde snart både via postorder och turnéer runt landet. 1957 köptes en stor fastighet i Skänninge och företaget flyttade dit året därpå. När efterfrågan höll i sig öppnades de första egna varuhusen, först ut var Linköping 1961.

Hur utses ÖB?

Den svenske överbefälhavaren – i dagligt tal kallad ÖB – tillsätts i likhet med andra chefer med amirals- och generalsrang av regeringen. I samband med utnämningen av en ny överbefälhavare befordras denne till 4-stjärnig amiral eller general. Överbefälhavarens uppgift är att leda myndigheten Försvarsmakten.

Vad tjänar ÖB i Sverige?

46 100 kronor

Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Kan man handla online på ÖoB?

Beställningssortiment med hemleverans

Nu kan du beställa varor i varuhuset och sedan få dem levererade hem till dig! Frakten kostar från 499:- för södra och mellersta Sverige, och från 699:- för norra Sverige. Frakten är per beställning och betalning sker direkt i kassan vid beställningstillfället.

Hur många anställda har ÖoB?

ÖoB AB, tidigare Överskottsbolaget, är en svensk affärskedja med cirka 100 lågprisbutiker. Företaget har cirka 1 650 anställda. ÖoB saluför artiklar inom bland annat områdena hygien, husgeråd, fritidsartiklar, verktyg, förpackade matvaror och konfektyr.

När öppnade ÖoB i Piteå?

ÖoB, Fläktgatan 24, Piteå
Mån: 10.00-19.00 10.00-19.00
Tis: 10.00-19.00 10.00-17.00
Ons: 10.00-19.00 11.00-17.00
Tor: 10.00-19.00

Vem äger Ö & B?

Kedjan drivs av Runsvengruppen som har 1800 anställda, omsätter cirka 4 miljarder kronor och har huvudkontor i Skänninge. Runsvengruppen ägs till 80 procent av familjen Svensson som grundade bolaget och till 20 procent av den norska börsnoterade lågpriskedjan Europris.

Vilken ÖoB är störst i Stockholm?

Kungens Kurva är Sveriges största handelsområde och erbjuder allt från sällanköp och dagligvaror till nöjen. Julavaruhuset ligger mitt i handelsområdet, i samma fastighet som ÖoB, Stadium Outlet och Plantagen.

Finns ÖoB i Trelleborg?

ÖoB, Maskingatan 17, Trelleborg.

Statsministern i möte med Sveriges överbefälhavare Micael Bydén

Det svenska ”försvaret”..

ÖB om risken för en rysk invasion i Ukraina: ”Det är bekymmersamt” | Nyhetsmorgon | TV4 & TV4 Play

Lämna en kommentar