Vad tjänar en lönespecialist?

Ingångslön som nyutexaminerad löneadministratör är ca 27 000 kr/månad. Utan utbildning ligger lönen på 24 000 kr/mån. Men som lönespecialist och med gedigen erfarenhet kan du ha en lön som ligger upp mot 35 000 kr/månad.

Vad kan en Lönespecialist jobba med?

Lön är vanligtvis en stor kostnad hos ett företag och berör varje enskild anställd. Lönespecialisten har ofta en central roll med en rådgivande funktion mot både ledning och anställda. Som lönespecialist hos RSM arbetar du nära kunden och kan ta ansvar för delar eller hela lönehanteringen.

Varför bli Lönespecialist?

Behovet av rätt kompetens ökar och många företag har idag svårt att rekrytera. Som lönespecialist hanterar du komplexa lönesystem, arbetar kundorienterat, har bra kommunikationsförmåga och är insatt i personalfrågor inom lön. Lönespecialist – ett framtidsyrke!

Vad krävs för att bli Lönespecialist?

Utbildning. Utbildning till lönespecialist finns inom yrkeshögskolan. Bra grundläggande utbildning finns på flera av gymnasieskolans program, bland annat på Ekonomiprogrammet och på Handels- och administrationsprogrammet.

Vad är skillnaden mellan Lönespecialist och Lönekonsult?

Vad är skillnaden mellan lönekonsult och löneadministratör? Eftersom att de olika yrkestitlarna inte är legitimationsyrken så finns ingen specifik utbildning som ger en viss titel, utan det är ofta upp till arbetsgivaren att bestämma vilken titel du får. Som lönekonsult har du specialistkompetens inom lönearbete.

Vad gör ett Lönekontor?

Löner arbetar med personal- och lönefrågor: löneutbetalningar, övrig löneadministration som arbetsgivarintyg, intyg om arbete, sjukanmälningar, inkomstuppgifter till försäkringskassan etc.

Hur mycket tjänar en löneadministratör?

Marknadslön för Löneadministratör

Marknadslönen 2022 för löneadministratörer ligger mellan 32 000 och 40 000 kronor per månad.

Varför Lönekonsult?

Det vanliga är att små och medelstora företag hyr in en lönekonsult när det inte är ekonomiskt möjligt att ha en egen HR-avdelning. Men det kan även hända att stora företag anlitar lönekonsulter för att täcka upp vid arbetstoppar, sjukdomar eller vid andra omständigheter som gör att extrapersonal behövs.

Hur mycket tjänar en logistiker?

Medianlönen 2020 för civil- respektive högskoleingenjörer inom logistik och inköp i privat tjänst, med upp till fem års erfarenhet, var 37 000 respektive 34 000 kr per månad enligt Sveriges Ingenjörers lönestatistik. Med 10–15 års yrkeserfarenhet var medianlönen 53 000 respektive 49 000 kronor.

Vad krävs för att jobba som löneadministratör?

Vissa löneadministratörer har en utbildning inom ekonomi och/eller har arbetat några år som ekonomiassistent innan, andra kommer från en bakgrund inom personal och HR och har börjat arbeta med lön från det hållet. Det finns även många bra YH-utbildningar inom lön på 1-2år, samt olika kvällskurs-utbildningar.

Hur mycket tjänar en Vårdadministratör?

För en Vårdadministratör är den genomsnittliga månadslönen 28 000 kr per månad. Inom den kommunala sektorn ligger lönen på 27 600 kr och inom den privata sektorn 29 800 kr.

Vad krävs för Lönekonsult?

Utbildning. Utbildning till lönekonsult finns bland annat inom Yrkeshögskola. Yrket är i Sverige icke-reglerat, och det är därför arbetsgivare som bestämmer vilken utbildning som krävs eller önskas. Som lägst brukar det krävas gymnasieutbildning och då främst med inriktning ekonomi och/eller administration.

Hur mycket tjänar man som apotekstekniker?

Marknadslön för Apotekstekniker

Marknadslönen 2022 för apotekstekniker ligger mellan 28 000 och 34 000 kronor per månad. Ger råd om och säljer egenvårdsprodukter och receptfria läkemedel. Packar upp, prismärker samt fyller på varor i apotek.

Hur är det att jobba som Lönekonsult?

En lönekonsult arbetar självständigt med lönefrågor, som inkluderar både HR och redovisning. Att få fram lönebesked kräver kunskap och information, vilket kan innebära lika många behov att uppfylla som antalet anställda som får lön. Sverige har en komplex löneprocess och lönehanteringen kräver rätt kompetens.

Hur mycket tjänar en Lönehandläggare?

33 400 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Kan man bli konsult utan utbildning?

Alla kan jobba som konsult och tvärtemot vad många tror är det inte ett krav att ha någon spetskompetens. Många nyexaminerade söker sig till konsultuppdrag för att få in en fot på arbetsmarknaden genom att samla på sig erfarenhet och bygga ett starkt CV.

Lönespecialist – 300 yh-poäng, Yrkeshögskolan i Mölnlycke

Vad tjänar en fastighetstekniker? | Beskrivning av yrket | VVS- och fastighet | Jämtlands Gymnasium

Lönespecialist på Yrkeshögskolan i Mölnlycke

Lämna en kommentar